SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

noc

  • [...] mi się, że "lejące się," rzadkie ciasto i to długie wyrabianie i potem danie ciastu "odpocząć" i znowu szybko wyrobić jest kluczem do idealnego chleba. Poprzedni rósł całą noc i większe pół dnia. Wczorajszy ok. 22:30 odstawiłam do rośnięcia i dzisiaj rano ok. 6:30 zaglądam i urósł. Czas pieczenia tym razem 15 minut z grzałką od spodu, potem z [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-10 13:19:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] można śmiało dodać jakąś kurkę czy rybę.Cały sęk w tym,żeby składniki dodawać w takiej kolejności jak w przepisie : Czerwona fasola z pomidorami 1. fasolę moczymy przez noc w wodzie 2. -Dusimy na patelni 3 średnie cebule -potem pokrojony por i łyżeczka pieprzu zmielonego -wrzucamy ugotowaną fasolę, solimy -dodajemy puszkę pomidorów bez [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-17 21:10:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wam też kasza gryczana tak strasznie pieni? Ja dostałam zalecenie, żeby każdą kaszę przez noc moczyć. Wszystko ok, ale jak namoczę gryczaną to rano mnóstwo piany i jak przepłukuję to nie leci woda, ale normalny glut. Tylko z kaszą gryczaną tak się dzieje. Później w smaku normalna, więc nie wiem, czy to tyle substancji szkodliwych z niej wychodzi, [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-18 14:08:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] czosnku (najlepiej chyba trochę naciąć, żeby smak był intensywniejszy), wrzucam ziele angielskie i liść laurowy. Proporcje nieważne chyba, bo zawsze robię na oko i zawsze dobre wychodzi. Wrzucam później indyka i on tak sobie leżakuje całą noc ;-) A! I nie wyrzucam czosnku- piekę razem z mięsem i później rozsmarowuję na chlebie- niebo w gębie %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-18 17:30:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • możesz namoczyć ryż na noc (tak jak płatki się moczy) wtedy szybciej się ugotuje :-))

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-01 17:21:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co właśnie wcinasz VOL 8

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    fuuu jak można na noc jeść szprotki \-) brokuły, twaróg, oliwa !

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-19 21:51:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co właśnie wcinasz VOL 8

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    ryba na noc jest ok bo lekkostrawna :-) dodatkowo na parze robię :-))

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-19 22:38:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co właśnie wcinasz VOL 8

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Rybka pyszna na noc - omega3, jak znalazł na dobry sen i regenerację :-). Serek wiejski lekki, ser biały, prażone migdały, orzechy włoskie, pestki dyni, warzywa, chleb graham + zielona herbata :-)) PYSZNIE Z RANA i ciśniemy plery! GO HARD! ;-) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/0ecafa61472d4b3c9ae5cdf4e9e43031.JPG Zmieniony przez - Paszkos244 w dniu [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-20 09:40:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czytałam że w occie trzeba grzybka namoczyć przez noc i potem umyć

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-27 18:11:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co właśnie wcinasz VOL 8

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    ide sie wegli nazrec na noc:))

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-28 22:02:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] tego wyjdzie ale mam w zamiarze upiec chleb bezglutenowy:-) Nigdy nie piekłam w WP jeśli dobrze zrozumiałam skrót;-) W ogóle to do żytniaków trzeba mieć dobry zakwas-starszy. No i czas bo samo wyrastanie to całe dnie a ja mam taki przepisy gdzie chleb rośnie całą noc w koszyku a rano piekę. Zmieniony przez - tolka2012 w dniu 2013-05-06 09:17:00

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-06 09:07:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] z jakiegoś powodu bardzo mi się śpieszy to wtykam do piekarnika z zapalonym światłem (bez dodatkowego podgrzewania), a jak np muszę wyjść i wiem że nie zdążę wrócić zanim wyrośnie to wstawiam do lodówki nawet na noc i tam też rośnie. Kiedyś zdarzyło mi się ciasto drożdżowe wynieść do samochodu, bo stał na słonecznym miejscu. Rosło jak głupie %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-11 19:17:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] wymieszać dokładnie z jajkami, mlekiem i przyprawami. Przełożyć do naczynia do zapiekania (dwóch małych kokilek lub jednej większej) i wstawić do lodówki. Przez noc płatki napęcznieją. Rano nagrzać piekarnik do 180-190 stopni, grzanie góra-dół. Gdy osiągnie tę temperaturę, wstawić kokilki. Ja mam dość mocny piekarnik, więc piekę [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-16 19:18:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wybierać w sklepie mało żylaste, chude kawalki: rostbef, rozbratel, udziec, poledwica no i wołowina się musi długo gotować jesli na surowo zjesz;-) w gulaszu gotuję min. godzinę. Można też octu jablkowego albo winnego dodac do marynaty i odstawic na kilka godzin/noc.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-16 23:51:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ktoś dawał przepis na muffiny poranne owsiane, pamiętam, że było tam 50g płatków 2 jajka i trzeba to było zamieszać na noc zostawić a rano w foremki i do piekarnika.... macie może linka do tego, szukam i szukam i nie poszukam a poczeba mi tylko błagam nie odpowiadajcie mi w przepisach tylko tu, choć przepisy umieszczamy nie przy grach a w [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-20 20:35:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] smakuje halibut zrobiony wg tego samego przepisu. ktoś dawał przepis na muffiny poranne owsiane, pamiętam, że było tam 50g płatków 2 jajka i trzeba to było zamieszać na noc zostawić a rano w foremki i do piekarnika.... macie może linka do tego, szukam i szukam i nie poszukam a poczeba mi Zdaje się, że mam ten przepis na kompie. Linka [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-21 15:45:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co właśnie wcinasz VOL 8

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    ^ idealna odpowiedź po moich szarżach spożywczych %-) Jakie węgle, jaka noc, BRACIE :-P

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-23 21:23:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co właśnie wcinasz VOL 8

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    U mnie ładowanie jak co dzień na noc (ale brzmi %-) ) Cyc z kuraka, siata ryżu, do tego fasola, papryka i jakiś tam sos ostry (że niby meksykańskie %-) ), a na deser dwie buły z nutellą, banan i kubas kakao z cynamonem. 8-) edit: przeczytałem u paszkosia o czekoladzie i mnie również wzięła chętka %-), więc wszamałem jeszcze pół tabliczki [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-20 02:09:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja piekę w foliowym rękawie. Czasem nadziewam mielonym mięsem, albo szpinakiem z fetą, albo kładę na wierzch plastry boczku. Dobrym sposobem jest też moczenie mięsa w lodówce przez noc/dobę w wodzie z solą i przyprawami. Mięso przed pieczeniem powinno być w temp pokojowej.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-30 23:11:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mathilda, ja indyka najczęściej kroję w kostkę/paski i marynuję przez noc: sos sojowy + ocet jabłkowy 1:1 + przyprawy wg uznania i wrzucam na mocno rozgrzaną patelnię z tłuszczem do zrumienienia. Wychodzi mi z tego przepisu soczysty zawsze :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-01 17:23:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)