Puar, Gówniany Sherdog odnotowuje zawodowe walki, a to w oczywisty sposób nią nie było. W praktyce granica jest zapewne często nie do zauważenia, ale zwyczajnie nikt im nie zorganizował, zakontraktował i nie zapłacił za "HW title Hard Rock MMA".
A pas chroni przed kontuzją?Może ochronić. Kręgosłup stabilizuje a więc może pomóc; no i przed przepukliną chyba też. Z tą przepukliną mnie Pan zaintrygował. Co najmniej 5 osób czeka na nią by mi powiedzieć "a nie mówiłe(a)m" :)) Zmieniony przez - ruski czołg w dniu 2018-11-19 21:30:30
Gadałem z Mikołajem i możliwe, że w tym roku by się szarpnął i przyniósł mi porządną ławeczkę do wyciskania. Ta którą mam jest fajna ale jest regulowana i przy wyciskaniu powyżej 120kg niestety wychodzą spore luzy i buja mi nią na prawo i lewo. Do tego ma 28cm szerokości a przy moich gabarytach mogła by być z 2-4cm szersza. I teraz nie wiem co [...]
kwiatuś, pijany łeb jej wyjechal ze skzyzowania 20 metrow przed nia i bum a to byla stara micra a takiego czegos juz sie nie oplaca robic i dlatego chce jej cos za 10 tys kupic uzywanego , jarzysz?
[...] soczewicę moczy 3 bodajże dni, aż zacznie kiełkować - rozumiem, że przez namaczanie z ziaren pozbywa się jakiejś niekorzystnej substancji, ale o co dokładnie chodzi? Kupiłam worek soczewicy zielonej Sante, na opakowaniu napisane jest, żeby po prostu zalać szkl soczewicy szkl wody i gotowac do wchłoniecia przez nia płynu... więc jak to jest? ;-)
[...] ze stevią, ale jest tak, że na "sucho" daje lekko gorzki posmak, który u mnie w domu wyczują, natomiast znakomicie rozpuszcza się w ciepłych/gorących płynach..słodzę nią np. kawę inkę z odrobiną mleka i czuć jedynie słodycz..przymierzam się do wykorzystania ją znowu do pieczenia ale tak, żeby wcześniej rozpuścić ją w jakiś płynie z przepisu..
Kociszcze - jeszcze nie moge odzywek wiec kombinuje :-) jesli szukasz zamiennika do zageszczania to zalezy co robisz:-) ostatnio uzylam mielonych migdalow albo startej cukinii-takiej mlodej jako zageszczacz do zapiekanki z ryba. No chyba ze do jakiegos deseru... wtedy cukinia tez sie nada :-D-ona jest neutralna w smaku i kiedys pieklam z nią [...]
kaszmirka - zawsze możesz zrobić testy, choćby jedną porcję zrobić na " piernikowo" sobie kiedyś na obiad :) ja odkryłam ostatnio garam masalę - i póki co się nią zachwycam - pasuje mi do indora :) kajaczek - ja zazwyczaj piekę w rękawie - bo inaczej mi jakieś wióry wychodzą ...a tak to mogę zapomnieć o mięsie w piekarniku na ponad godzinę :)
wracajac do tematu dyni, czy miasz ma byc miekki czy twardy? kiedy dynia jest dojrzala? Czy jest z nia podobnie jak z melonem? Nigdy nie jadlam ani nie gotowalam nic z dyni, bardzo prosze o wsparcie ;-)
dziewczyny, czy namoczoną ciecierzycę można jakoś przechować na dłużej? w sensie moczę, chowam, wyjmuję wtedy kiedy mam na nią ochotę i nie jest to już o kilkanaście godzin moczenia za późno ;-)
Moja wygląda tak samo i też się ostatnio zastanawiałam czy wszytko z nią ok, także dobrze wiedzieć /-) A jak zapach napoju?:-> Mój jest strasznie intensywny...
mam 200g ugotowanej fasoli i nie wiem co z nią zrobić, macie jakiś pomysł? Robiłam ciasto fasolowe i ugotowałam za dużo bo nie wiedziałam jak suchą przeliczyć na ugotowaną.. Nawiasem mówiąc ciasto wyszło mocno gorzkie, ale fasoli w nim absolutnie nie czuć
nooo... wypierzynkowana kasza jest zawsze super. takie zabiegi na pęczaku przeprowadzam. a tą jaglaną, mam z kupca. no i jakaś lewa jest albo ja nie umiem sobie z nią poradzić. gotuję tak samo jak gotowałam kaszę manną, która zawsze wychodziła. chodzi za mną taka kasza, mannej nie można, to jaglaną jakoś trzeba okiełznać. może kiedyś wyjdzie ;-)
Wam też kasza gryczana tak strasznie pieni? Ja dostałam zalecenie, żeby każdą kaszę przez noc moczyć. Wszystko ok, ale jak namoczę gryczaną to rano mnóstwo piany i jak przepłukuję to nie leci woda, ale normalny glut. Tylko z kaszą gryczaną tak się dzieje. Później w smaku normalna, więc nie wiem, czy to tyle substancji szkodliwych z niej wychodzi, [...]
w ramach sterczenia przy garach (albo awersji do sterczenia) czy mozna płatki migdałowe uprażyć na zapas i czy nie tracą wtedy aromatu?(tak by na tydzień starczyło) Przecież ja z owsianką to mam kołowrót, codziennie prażę płatki owsiane i migdałowe, niby nic, ale już ,nia ta ilośc garów dobija patelenka na płatki, patelenka na owsiankę, garnczek [...]
[...] i cala orkiestre wiec spokojnie bierzesz stare i nowe do nowej kombuchy. to poszarpane i brazowe z dolu to odrywalam heh i nadal kombucha dziala (odrywalam bo 'wrosla' mi w nia suszona mieta z ktorej robilam kombuche 'jablko-mieta' \-) pierwsza kombucha jak padla to widac bylo ze juz koniec! zrobil sie grzyb brazowy i poszedl w kosz. Naczytalam [...]