Ja polecam od siebie tapiokę taką w postaci mąki - działa tak jak zwykła skrobia - gęstnieje po poddaniu wyższej temperaturze. Ja jako że jem naleśniki rzadko to używam też mąki z kasztanów (jest dość droga), mieszam ją tylko z wodą, konsystencja powinna być taka jak przy zwykłej mące, ale to głównie się nadaje do naleśników na słodko. Zmieniony [...]
Jak raz użyjesz pszennej, bo innej nie masz, to uwierz, że świat się nie zawali. O ile nie masz problemów z tolerancją glutenu... jak czasami człowiek się przyjrzy tym badaniom modom itp na gluten, mąka pszenna to zło, to dochodzi do wniosku, że nasi rodzice siebie i nas truli serwując nam ciasta drożdżowe, naleśniki, pierogi i inne smakołyki :) [...]
Ja polecam ryżową - całkiem fajne z niej naleśniki wychodzą. A kokosowej nienawidzę - ostatnio mi zepsuła cały patent na indyka. kokosowa się kruszy. jest ok jako dodatek do jakiejś mąki. sama w sobie niestety nie sprzyja wypiekom. kaka kusi mnie by zrobić takie ciasteczka :)
Po nieudanej próbie z pizzą nie robiłem z nią cudów, jedynie do omleta jakiegoś. https://www.sfd.pl/Nale%C5%9Bniki_bez_w%C4%99glowodan%C3%B3w_LC_-t1091968.html tylko to bardziej takie placuszki, a nie naleśniki co można w nie coś zawinać
To prędzej taki omlet bo mąki nie wiele na całe jajko :-P najpierw sprobuj, potem oceniaj ;-) wychodza normalne nalesniki. ciezko jest, ale da rade, trzeba wprawy. kwestia tez odpowiedniego rozlania ciasta na patelni.
Makro podałem. Dni wysokie :Wtorek, środa, czwartek- węgle- 511, białko 170 tluszcE 90. Dni średnie: poniedziałek, piątek, sobota- węgle 400, białko 170, tłuszcz 90 Dni niskie: niedziela- dzień bez treningu Jem zwykle ryz basmati albo inny makaron ziarnisty, od czasu do cAsu naleśniki ale to bardzo zadko, z białek kura, tuńczyk, ser twarogowy [...]
No ja właśnie znalazłem przepis w necie że się da zrobić z tego naleśniki. Zrobiłem wg przepisy i nic nie wyszło. Już nie będę eksperymentował z pizzą. Powyższy przepis też mnie nie przekonuje. Jest to zwyczajne zastąpienie mąki pszennej kokosową. Ale omlet to niezła myśl. Spróbuję.
To prędzej taki omlet bo mąki nie wiele na całe jajko :-P najpierw sprobuj, potem oceniaj ;-) wychodza normalne nalesniki. ciezko jest, ale da rade, trzeba wprawy. kwestia tez odpowiedniego rozlania ciasta na patelni. Muszę pozostać ignorantem w tej kwestii bo kokos to nie jest mój produkt ;-)
Dziś mi wyszły doskonale. Dwa naleśniki: 3 jajka, 3 raczej czubate łyżki mąki kokosowej, mleka na oko, ale ciasto powinno wyjść gęste, i ruchami patelni rozłożyć je równo na patelni. Nie powinny być takie całkiem duże, tylko średnie lub małe. Przerzucałem łopatką. Najlepiej mocno tego nie smażyć, gdyż właściwie można to by nawet na surowo zjeść. [...]
Jeżeli ustaliłeś sobie pewne założenia diety, czyli daną ilość kalorii i składników odżywczych, to dobrze by było jakbyś się ich trzymał. Oczywiście nie trzeba tego robić co do posiłku, czy nawet dokładnie w danym dniu. Można jednego dnia zjeść więcej białka, a w inne dni wyrównać te ilości do średniej z wyliczeń. Musisz jednak o tym pamiętać. [...]
Jeżeli ustaliłeś sobie pewne założenia diety, czyli daną ilość kalorii i składników odżywczych, to dobrze by było jakbyś się ich trzymał. Oczywiście nie trzeba tego robić co do posiłku, czy nawet dokładnie w danym dniu. Można jednego dnia zjeść więcej białka, a w inne dni wyrównać te ilości do średniej z wyliczeń. Musisz jednak o tym pamiętać. [...]
Witaj To mało znana firma, na temat której znajdziemy bardzo mało informacji i opinii. Poza tym ceny są dosyć wysokie więc zastanów się czy warto w nią inwestować. Lepiej kupić produkt ze sprawdzonej firmy, który ma szereg opinii w internecie i jest powszechnie dostępny w sklepach. Polecić mogę chociażby ALLNUTRITION, a więc marke pod szyldem [...]
Jeśli należysz to tych co lubieja slodkie , to są owsianki , Omlety, dania z kaszy jaglanej, pancakes , Naleśniki do zrobienia ze zdrowych produktów i też nasyci głowę slodkim %-):-D ja też należę do takich, dlatego 3 z 4 posiłków dzień w dzien mam na słodko :-) a dopiero na redu zaczyna się kreatywność %-)
Jedne i drugie rozwiązanie jest stosowane przez fanów fitness. Ja osobiście wybieram tą drugą opcję, czyli polewę. Nie ma pewności czy każdej odżywce białkowej są słodziki, które można poddawać obróbce termicznej chyba, że dodajesz do masy jajecznej odżywkę o smaku naturalnym. [...]