[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] szczególnie jeżeli chodzi o źródła białka. To właśnie one są najdroższe w naszej diecie. Dobrym rozwiązaniem będą np. podroby: wątróbka, żołądki, czy serca. Poza tym nabiał, jajka, udka, wieprzowina. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat w artykule przedstawionym poniżej: [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] są powodem trądziku. Osobiście wydaje mi się, że jakieś alergie pokarmowe mogą być powodem moich bóli, wzdęć brzucha. Planuje spróbować diety całkowicie eliminującej mleko, nabiał, kawę. Czy jajek też unikać? Słodyczy nigdy nie jadłem więc problem czekolady mnie omija. Ciężko mi jednoznacznie wykluczyć co na mnie tak wpływa, bo jednym razem po [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado). Zachęcam też do wprowadzenia ruchu, na początku spacery powinny wystarczyć, ale z czasem warto dodać trening siłowy. Dzięki temu będzie [...]
[...] wskaźnika poziomu witaminy D (25(OH)D) w organizmie nie spadał poniżej wartości 30 – 50 ng/ml krwi, co niezwykle łatwo jest zapewnić, spożywając w diecie m.in. tłuste ryby, nabiał, niektóre grzyby, jaja czy produkty wzbogacane, takie jak margaryny o dobrej jakości (bez tłuszczy „trans”) i płatki śniadaniowe (bez dodatku cukru), czy suplementy [...]
Poziom cholesterolu jest jednym ze wskaźników mówiących o ryzyku wystąpienia chorób układu sercowo-naczyniowego. Do jego obniżania stosuje się zarówno interwencje polegające na wprowadzeniu specjalistycznej diety (ewentualnie wspomaganej suplementacją) i indywidualnie dostosowanego programu aktywności fizycznej, ale także interwencje [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] białkowe. Tłuszcze stanowią podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Do Twojego planu dorzuciłbym jeszcze codzienną [...]
[...] białkowe. Tłuszcze stanowią podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Do Twojego planu dorzuciłbym jeszcze codzienną [...]
[...] sugerujsz nam, że nie wiesz do czego ona służy. Polecam poczytać na ten temat,skoro już ją stosujesz. Odżywka białkowa to produkt spożywczy, taki sam jak mięso, ryba, czy nabiał - źródło białka. To tak samo jakbyś napisał czy ktoś kto je mięso może stosować kreatynę. [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] dnia, to postaraj się, by te kontrolowane posiłki były maksymalnie bogate w mikroskładniki. Skup się aby białko pochodziło ze źródeł odzwierzęcych - mięsa, ryby, jajka, nabiał, odżywki białkowe. Skup się aby tłuszcze pochodziły ze źródeł odzwierzęcych - mięsa, jaja, ryby, smalec, masło, odżywki omega 3, oliwa z oliwek, olej kokosowy, [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Źródłami węglowodanów są [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]