[...] źródeł. Są to między innymi: - mięsa (wołowina, wieprzowina, kurczak, indyk, dziczyzna), - ryby (wszystkie ryby, najlepiej świeże lub mrożone, nie z hodowli), - jajka, - nabiał, - odżywki białkowe, - dodatki roślin strączkowych (soczewicą, ciecierzyca, fasola, bób). Warto poczytać na ten temat artykuł: [...]
[...] źródło z każdego makroskładnika. Najlepiej oczywiście wybierać żywność jak najmniej przetworzoną. Co można jeść? Źródło białka: chude mięso np. drobiowe, schab, ryby, jaja, nabiał, strączki Źródło węglowodanów: ryż, kasza, produkty pełnoziarniste, owoce, płatki owsiane Źródło tłuszczu: awokado, oliwa, jaja, tłuste ryby, orzechy, siemię lniane [...]
[...] już ok 2g białka na kilogram beztłuszczowej masy ciała. W dostarczeniu odpowiedniej ilości białka pomogą Ci produkty żywieniowe takiej jak: mięso, jaja, ryby, sery, nabiał oraz odżywka białkowa. W wyborze najlepszej odżywki białkowej pomoże Ci nasz ranking, który znajdziesz pod tym linkiem: [...]
[...] wspierają działanie układu hormonalnego i wiele innych. Krótko mówiąc, białko w diecie jest niezbędne. Jakie są źródła białka? Jest to przede wszystkim mięso, ryby, jaja, nabiał. Sporo białka jest także w strączkach i trochę w różnego rodzaju kaszach i orzechach. Są one jednak także bogactwem węglowodanów oraz (w przypadku orzechów) tłuszczy. [...]
[...] słone przekąski, cukier, wszelkiego rodzaju niezdrowe tłuszcze (trans), przetworzoną żywność, słodzone napoje. Bazuj na produktach takich jak chude mięso, ryby, jaja, sery, nabiał. Zwiększ udział białka w diecie, które jest budulcem mięśniowym, wspiera budowę tkanki mięśniowej jak i przyspiesza jej regenerację. Więcej na temat zdrowego [...]
Z tego co powiedziała pani doktor zgadza się jedynie to, że nabiał może powodować stany zapalne. Jak wiele innych produktów powszechnie obecnych w naszych dietach. Myślę, że akurat on jest tutaj najmniejszym problemem. Szkodliwość kazeiny to na szczęście tylko subiektywna ocena lekarza. Stwierdzenie, że mleko jest dla cielaków ma taki sam sens jak [...]
[...] jak obiecałem wrzucam wyniki badań córki, lekarka zmieniła zdanie, to jednak nie stan zapalny, co widać w badaniach ale... Nadal utrzymuje że winę za ból w kolanach powoduje nabiał, uważa też że jest za dużo białka w diecie, a przecież jest akurat pośrodku. Powiedziała też że córka za mało pije wody i to też może powodować odkładanie się jakiś [...]
[...] najważniejszych jego źródeł zaliczyć możemy: - mięsa (wieprzowina, wołowina, cielęcina, dziczyzna, kurczak, indyk), - ryby (wszystkie, najlepiej świeże lub mrożone, które nie pochodzą z hodowli), - jajka (kurze, przepiórcze, strusie), - nabiał (twaróg, serek wiejski, Skyr, mleczne napoje fermentowane), - odżywki białkowe, - rośliny strączkowe.
[...] z diety wszelkiego rodzaju przetworzoną żywność, cukier, słodycze, słodzone napoje. Wymień to wszystko na pełnowartościowe produkty takie jak: chude mięso, ryby jaja, sery, nabiał, dobrej jakości ciemne pieczywo. Więcej wskazówek dotyczących diety, znajdziesz w świetnym artykule Macieja Sulikowskiego, który znajdziesz pod tym linkiem: [...]
[...] i lubisz jeść, to oczywiście nie widzę powodu by rezygnować z nich. Warto jednak pamiętać, że kluczem do zdrowej diety jest różnorodność. Dlatego oprócz produktów mlecznych, nabiału, serków i jogurtów, staraj się korzystać również z innych dobrej jakości źródłach białka takich jak mięso, ryby, jaja oraz odżywki białkowe. W sportach sylwetkowych [...]
Co do liczenia białka z wszystkich źródeł są różne spekulacje już nie wiadomo w końcu jak z tym jest jedni że tylko i wyłącznie z produktów typowo bialkowych jaja mieso nabiał inni że z wszystkiego również z produktów roślinnych Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-08-17 13:50:35
[...] ważne dla utrzymania masy mięśniowej oraz jędrności sylwetki podczas długotrwałej redukcji wagi. Bazuj na produktach wysokobiałkowych takich jak: mięso, ryby, jaja, sery, nabiał, odżywki białkowe. Więcej na temat diety i zdrowego odżywiania, znajdziesz w artykule Macieja Sulikowskiego: [...]
[...] na myśli elementy tuszy zwierząt, a nie przetwory z nich produkowane. Zdecydowanie warto urozmaicać dietę w wieprzowinę, wołowinę, cielęcinę, dziczyznę, drób, ryby, jajka, nabiał. Zadając to pytanie sugerujesz, że niestety nie znasz podstawowych źródeł białka. Polecam poczytać na ten temat artykuł: [...]
[...] w kolanie ma być twarde jak szkło jest jak gąbka. Powoduje to jakiś hormon przy dojrzewaniu. Musi rano i wieczorem pedałować 15 min na stacjonarnym rowerku bez obciążenia. Jeśli przez dwa miesiące nie będzie poorawy to zaszczyki między stawy. Zapewnił też że dieta- nabiał nie z tym nic wspólnego. Zmieniony przez - OTTO w dniu 2019-08-21 11:09:57
[...] równe dawkowanie w ciągu doby. Oczywiście tyczy się to wszystkich źródeł z jakich dostarczasz białko. Przede wszystkim z tradycyjnych posiłków zawierających mięso, jaja, nabiał, ryby itd. Ważne, aby dostarczyć go w ilości sugerowanej dla osób aktywnych. Dla osób trenujących siłowo, kształtujących swoją sylwetkę, jest to nieco ponad 2g na 1 kg [...]
[...] wszelkiego rodzaju przetworzoną żywność, słodkie i słone przekąski, słodycz, cukier, słodzone napoje. Bazuj na pełnowartościowych produktach takich jak: mięso, ryby, jaja, nabiał, warzywa, owoce, pełnoziarniste pieczywo, ryż, kasza itd. Więcej wskazówek dotyczących diety i zdrowego odżywiania, znajdziesz pod tym linkiem: [...]
[...] 80g na dobę to nie jest dużo patrząc na Twoje parametry i to, że jesteś osobą aktywną fizycznie. Umieszczając w swojej diecie produkty takie jak mięso, ryby, jaja, nabiał (sery, jogurty, twarogi itd.), odżywkę białkową, nie powinnaś mieć problemu z dobiciem białka przynajmniej do wartości 120g dziennie. Warto wiedzieć, że białko jest [...]
300g białka z roślinnym a chce dobic więcej bo liczę tylko z odżywki i zwierzęce i nabial /SFD/2019/8/29/59878af221bd4766b69d210445596814.jpg Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-08-29 22:47:51
Jestem na diecie high carb więc tłuszcze są na poziomie max 1g z wszystkim z mięsa nabiał jedynie twaróg tłuszcze podbić dodawać do posiłków myślisz żeby dodawać tłuszczy więcej olej lniany czy coś do posiłków oprócz okolotreningowo czy jednak trzymać nisko tłuszcze jak wegle wysoko