Witam,stosując dietę glodowkowa pozbyłeś się mięśni a cały czas trzymasz wysoki poziom tkanki tłuszczowej .Musisz wiedzieć ,że aby mieć silny oraz ładnie wyrzeźbiony brzuch, potrzeba na to pracy, czasu, odpowiedniej diety i treningu. Warto wytrenować brzuch nie tylko ze względu na aspekt estetyczny, ale również dla dobra naszego zdrowia. Mocne [...]
[...] 3. Kolejną rzeczą jaką bym zmienił jest fakt, że liczysz białko z każdego źródła, osobiście liczyłbym białko ze źródeł "tzw". pełnowartościowych czyli - mięso, ryby, jajka, nabiał. Dodałbym również jakieś tłuszcze nasycone - zwłaszcza odzwierzęce, mają pozytywny wpływ na produkcję męskich hormonów. Urozmaiciłbym również źródła węglowodanów na [...]
Cześć! Przede wszystkim z Twojego opisu nie wiemy jak wyglądasz. Dobrze by było abyś wrzucił jakieś zdjęcia i wypełnił ankietę działu. Biorąc pod uwagę że masz 184cm wzrostu to Twoje 73kg, to naprawdę niewiele. Natomiast jeżeli uważasz, że jesteś otłuszczony, oraz jesteś osobą początkującą, to możesz spróbować zrobić "rekompozycję". Zacznij od [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] do zaburzeń gospodarki hormonalnej. Zalecana ilość tłuszczu w diecie to 1-1,5 g/kg masy ciała. Wśród ich źródeł warto wymienić: - jaja, - tłuste mięsa, - masło, - ryby, - nabiał, - olej kokosowy, lniany, oliwa z oliwek, - orzechy, pestki, nasiona. Sugeruję Ci zapoznać się z podstawami odżywiania i ułożyć dietę od początku, zaczynając od wyżej [...]
[...] omega 3. Sugeruję wyeliminować ten olej z diety. Do wyboru masz inne źródła tłuszczów: oliwa z oliwek, olej kokosowy, masło, masło klarowane, orzechy, pestki, mięsa, jaja, nabiał, ryby. W każdym posiłku zaleca się spożywać minimum 200-300 g warzyw. U Ciebie jest ich zdecydowanie zbyt mało. Tuńczyk w puszce jest rybą, którą można zjeść, gdy nie [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
moze nie tyle laktoza sie do tego przyczynila, ktora przez wiekszosc doroslych nie jest trawiona. Tylko ogolnie nabial tak dzila na niektore osoby, ze zatrzymuja wode pod skorna
ale redukcja tkanki tluszczowej, a zrobienie formy na zawody (wysuszenie organizmu z resztek wody podskornej) to jak dla mnie dwa rozne etapy przygotowania sylwetki. trzeba uscislic co mamy na mysli piszac zalac wode/czy tez tluszcz. bo jak trzymamy kalorie w ryzach to nie powinno nam zaszkodzic, ale na pewnym etapie zawodnicy nabial odstawiaja, [...]
[...] w swojej diecie. Czytałem o normach (ponoć należy go jeść aż 40g dziennie?). I teraz mam zagwozdkę – czy lepiej wrzucić więcej warzyw/owoców do diety kosztem źródeł białka (nabiał, mięso, ryby), czy załatwić to suplementem? Jeśli to drugie, to jaki błonnik jest najlepszy? Sporo jest treści w necie na ten temat, np. - pytanie czy można im ufać? [...]
[...] aby spożywać różnego rodzaju warzywa, minimum 200 g na posiłek. Źródła składników odżywczych warto urozmaicać, jedząc wieprzowinę, wołowinę, ryby, podroby, a nie tylko drób, nabiał i jaja. Braki białka warto uzupełniać odżywką: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Whey_Protein-opis33284.html /SFD/2018/1/11/066991fac82d48228275871a648ca76e.jpg
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
Aminokwasy EAA wchodzą w skład wszystkich białek zwierzęcych. Oznacza to, że mięso, jakie spożywasz, nabiał, jaki zjadasz czy też ryby oraz podroby, będą zawierały aminokwasy EAA. Białko zwierzęce będzie tym białkiem, które będzie zawierało odpowiednią konfigurację aminokwasów EAA, aby wspomóc budowę Twoich mięsni. EAA znajdziemy również w [...]
[...] do organizmu jak najwięcej witamin i minerałów z pożywienia. Wprowadzić do jadłospisu zdrowe, nisko przetworzone pokarmy, chude białko, zdrowe tłuszcze roślinne, ryby, jaja, nabiał. Zadbaj o wyższy udział białka w diecie, gdyż jest ono niezwykle ważne podczas redukcji tkanki tłuszczowej jak i budowania masy mięśniowej. Więcej na temat roli białka [...]
Zgadza się. Istnieją inne owoce niż banany, każda barwa charakteryzuje się innymi wartościami. Odtłuszczony nabiał jest wysoko przetworzony jak i pozbawiony wielu wartości odżywczych jakie oferuje tłuszcz mleczny. Ostatni posiłek jest niezrozumiały, ubogi odżywczo. Poza tym dieta jest monotonna, jedzenie ryżu z kurczakiem to kiepski pomysł na [...]