WIdzialem w topicu "co teraz wcinacie", ze duzo osob pokazuje, ze ja cos pieczone, a myslalem, ze niezbyt mozna tak robic. Czyli moge np zjesc schabowego z zieminiakami p otreningu? Pasuje? I na czym to upiec lub smazyc?
BF Duuuuuuży koło 25-30:D Smalec wywalić to na czym on ma smażyć te cycki;p? Ja myślałem to WPC do śniadania wrzucić, ale to już wyjdzie z 1000cal/śniadanie. Ja tak sam kiedyś piłem z rana to było miło;p
To czyli carbo mam nie brac przed treningiem? A jajecznice na czym mam smazyc? i czy zamiast oleju lnianego moge dac oliwe z oliiwek? Aha i ta jajecznica z ilu ok. jajek?
Może jest coś co powinienem w mojej diecie poprawić. Założyłem ten temat w celu otrzymania cennych wskazówek dlatego też bardzo was proszę o komentarze. Na czym najlepiej smażyć mięso, jajecznicę itp.? Zmieniony przez - piklas w dniu 2012-05-01 19:23:54
a co masz przeciwko samemu smażeniu? A olej kokosowy jak najbardziej jest ok do smażenia ;-) Sorry za mały offtop ale właśnie apropo smażenia ktoś napisał artykuł o tym na czym najlepiej smażyć, jakby ktoś to kojarzył to byłbym bardzo wdzięczny
1. Bułki Grahamki - dobre czy nie? ( nie lubię razowego ) 2. Patelnia do grilowania a patelnia zwykła - na czym lepiej smażyć ( wiem, że smażenie złe , ale co lepsze w ostateczności ) 3. W dni bez treningu mniejsza kaloryczność?
1. Bułki Grahamki - dobre czy nie? ( nie lubię razowego ) 2. Patelnia do grilowania a patelnia zwykła - na czym lepiej smażyć ( wiem, że smażenie złe , ale co lepsze w ostateczności ) 3. W dni bez treningu mniejsza kaloryczność? 1. Ok. 2. Najlepiej teflonowa. 3. W zaleznosci od diety. W wiekszosc przypadkow taka sama.
Nie wiem w czym widzisz problem-jaka też się gotuje:) Sugeruję tylko żebyś wywalił z diety zbędne składniki które nic pozytywnego nie wnoszę-olej roślinny do smażenia. Możesz na nim smażyć bo za pewne jest lepszy do smażenia niż oliwa extra virgin ale jeżeli podlewa to cos nie halo :// Lepsza opcją do smażenia jest odrobina smalcu:)
Jajecznica (4 jajka ) ok 20g kielbasy , 35 g oliwy z oliwek , szczypiorek , pomidor moge dorzucic platkow owsianych gorskich malvit? ok 30-40 g (takich prosto z opakowania ? czy pierw zalac je goraca woda) na czym jeszcze ew mozna smazyc jajka?
Na czym powinno się smażyć? aby było zdrowo? i nawiązując do poprzedniego pytania czy w środku owoców mogą być pasożyty jeżeli plantacja jest nawożona obornikiem?
Spać chodzę koło 23. Mam jeszcze parę pytań. 1. Na czym mam smażyć ryby, mięso. 2. do tego ryżu przydał by się jakiś sos bo strasznie suche to.. może być taki z torebki? 3. Duża łyżka ile to mniej więcej ml/gram oliwy? /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/ba2105d32eab47db83d8a756e5db2b86.png Zmieniony przez - Sp3ciaL w dniu 2013-06-28 14:23:00
A ja mam pytanko, na czym najlepiej smażyć? Chciałem zakupic PAM, jednak wpadła mi w ręce Oliwa z Oliwek z pierwszego tłoczenia(konkretnie firmy MONINI)- może być? Po smażeniu taka oliwa traci wszystkie swoje wartości? Z góry dzięki za odpowiedź.
Oliwa to Monini EV Delikate. Nie chodzi mi o to, że szkoda, a interesowało mnie czy przedstawia ona jakąś wartość i czy powinno się ją jednak zjeść. Dopiero drugi raz smażyłem wieprzowinę w ten sposób stąd pozostałości. Na czym więc smażyć? Rzepakowy? Kokosowy?