śniadanie 10:00 : 4 jaja + ok 150g szynki + olej lniany + 200g cebuli + 300g pomidora + 100g ogórka + mąka - robie z tego omlet i jem pierwsza połowe o 10, druga połowe koło 12 obiad 14:00 : ok 60g kaszy + jakieś mięsko (schabowy, kurak, wołowe etc.) + z 200g pomidora Sory zapomniałem o twarogu. ale to i tak tragedia to jest dieta ???????? To [...]
[...] natką pietruszki.RADA: Żelazna zasada mówi że makaron gotować najpierw tylko do podanej na opakowaniu minimalnej granicy czasu. Trzeba próbować. Jeśli makaron czuć jeszcze mąka - gotować dalej i po 1 min zrobić próbę i tak dalej, aż do uzyskania odpowiedniej miękkości.Kalorie 2680/4=670 kcal na 1 osobę. Zaw. tł. mała Źródło fosforu. Ryż z [...]
a mnie jakoś najbardziej kręci ta pani pierwsza z prawej, pewnie dlatego że moja ma w zasadzie identyczne podwozie więc i też myśle, że maka też ten z prawej najbardziej kręci Zmieniony przez - Rothen w dniu 2008-06-16 00:00:10
Mam 15 lat od stycznia tego roku schudłam 12kilo ćwiczyłam (od maja zaczęłam biegać robie plan 10-tygodniowy) mam 174 cm i ważę 60 kg. Chciała bym jeszcze zrzucić z 5-6 kilo żebym się nie wstydziła nałożyć sukienki na wesele siostry (będzie we wrześniu) nie wiem czy jeżeli będę dalej tak samo ćwiczyć i stosować tą samą dietę to czy mi się uda [...]
zgadnij porownaj sobie jak objetosciowo wyglada 1kg bialka, a np 1kg maki roznica jest widoczna golym okiem, a maka tez jest zmielona,zgadza sie? wiesz juz w czym rzecz? Zmieniony przez - Touche w dniu 2008-06-17 23:27:30
[...] enzymów. Niektóre artukuły np. soja muszą być szczególnie dobrze obrobione termicznie, aby zniszczyć ww. inhibitory enzymowe. Dodam, że wiele produktów sojowych t.j. mąka sojowa i innego rodzaju proszki sojowe dostępne na rynku nie były termicznie obrabiane na tyle, aby zniszczyć doszczętnie ww. inhibitory. Istnieje jeszcze inny sposób, [...]
[...] dawka nie powodująca ryzyka efektów ubocznych, dlatego też, aby nie dopuścić do możliwości przedawkowania, źródłem tej witaminy powinna być żywność. Ciekawostki: · mąka jest zwykle wzbogacana w witaminę B1 w celu zrekompensowania strat powstałych w procesie mielenia ziarna, · słabym źródłem witaminy B1 u człowieka jest flora [...]
Składniki standardowe jak na naleśniki zwykłe :D... czyli 2 jaja, woda lub mleko , mąka owsiana (kupujesz zwykłą owsiankę i rozdrabiasz na mąkę w jakimś młynku... chyba że masz dostęp do kupienia już gotowej mąki :D) , jak ktoś chce to może dodać jakieś olejki zapachowe ja zawsze dodaje pomarańczowy do tego cukier puder zeby byly słodkie ale nie [...]
[...] na tych tłuszczach. UWAGA - te tłuszcze znajdują się w polewach, zupach, wyrobach cukierniczych i czekoladowych. • Zrezygnuj z zasmażki (kombinacja tłuszcz + biała mąka) • Nie jedz tłustego mięsa, wędlin, tłustych produktów mlecznych • Nie jedz potraw zawierających tłuszcze zwierzęce w późnych godzinach popołudniowych i wieczorem. [...]
danio przeciez ziemniaki , biały chleb , mąka pszenna to węglowodany złożone a mają bardzo wysoki indeks . A owoce oprócz nielcznych jak banany, winogrona czy arbuz mimo że są cukrami prostymi mają bardzo niskie IG Czy idąc tą drogą owoce z niskim Ig można bezkarnie jeść jak i warzywa - próbuje ustalić czy należy uznać podział na cukry proste i [...]
Mieso w takich kostkach jest naczesciej zmielone,najgorszej jakosci a sama panierka to maka,gorsze tluszcze. Jak zwykle,jezeli chodzi o mintaja to polecam z biedornki,bo malo wody i dosc tani
BloodPL-Tak,jesli do cista dodaje sie jajka to ma ono w sobie bialko,ale na cala mase nie jest tego wiele,za to cukru tak,do tego maka.Staraj sie nie jesc takich rzeczy,raczej od czasu do czasu. dobradieta.pl -tu sa dobre,proste tabele