Ok. Warzywa sa. Jem tak 700-800g dziennie, zazwyczaj w 3, rzadziej 4 porcjach. 1. Jezeli chodzi o dorzucenie wegli do 2. posilku... czy moze to byc maka zytnia typ 2000 bez obrobki? Takie moje pierwsze skojrzaenie PRAKTYCZNE zeby nie bawic sie w gotowani. Ew. platki owsiane, ale one sa juz na sniadanie. Co o tym sadzisz? 2. Tluszcze gdzie [...]
a ten razowiec co jesz to pełno ziarnisty i czy tom dietkie układasz pod ig i masz cos o siemiu lnianym to same białko i tłuszcze i błonnik (Śluz) Tak popularnie nazywa się nasiona lnu. Są one niezwykle cennym lekiem, łagodzącym wiele dolegliwości przewodu pokarmowego i oddechowego. O właściwościach leczniczych siemienia decyduje jego skład: [...]
Kupiłem sobie taki chlebek : Chleb wieloziarnisty Skład : Mąka pszenna, woda, kwas żytni, soja, len, słonecznik, mak, drożdże, sól Czy taki chlebek mogę zastosować w mojej diecie i jeść go codziennie?
[...] i nie mam z tym problemu. Liczyłeś ile Tobie wychodzi? Oczywiste cześć źródeł węglowodanów jak najbardziej można dostarczyć z produktów zawierających mniej błonnika, np. ryż biały, basmsti, jaśminowy, ziemniaki, kasza manna, kuskus izraelski, mąka ryżowa, makaron ryżowy, itp. Poza tym okazyjne produkty gorszej jakości nikomu nie zaszkodzą
Moje pytanie jest gdzie popełniam błąd że ten brzuch się tak odkłada mimo że tak dużo nie jem nie zdrowo? Jakie produkty mogą sprzyjać odkładaniu tłuszczu? Zbyt dużo orzechów, masla orzechowego? Zbyt dużo węglowodanów w posiłkach. Szczerze ostatnie 4_5 miesiące mało jem białka pochodzenia zwierzęcego, więcej roślinne,tofu, ryby, frytki pieczone, [...]
Moje pytanie jest gdzie popełniam błąd że ten brzuch się tak odkłada mimo że tak dużo nie jem nie zdrowo? Jakie produkty mogą sprzyjać odkładaniu tłuszczu? Zbyt dużo orzechów, masla orzechowego? Zbyt dużo węglowodanów w posiłkach. Szczerze ostatnie 4_5 miesiące mało jem białka pochodzenia zwierzęcego, więcej roślinne,tofu, ryby, frytki pieczone, [...]
[...] ze zadawali im bul przez jakies tam elektro wszcząsy i w pewnymczasie dali im tabletke przeciw bulową większosc powiedziala ze im pomogla ta tabletka a potem im dali tabletke która miala zpotengowac bul i prawie wszyscy po paru prubach sie wycofali mówiąc im ze bul jest zamocny a okazalo sie ze te tabletki to byl sam cukier z mąka i barwnikim
Myślę, że niekoniecznie, ale trzeba by było trochę inne proporcje wziąć. Mąka kokosowa jest dosyć chłonna i pomimo 2 jaj, płynnego oleju kokosowego bardzo szybko masa robiła się sucha. A i czytałam też, że do mąki kokosowej nie ubija się białek, ale tego nie potwierdzam, bo nie do końca zbadałam :-)
najlepszym zamiennikiem mąki zwykłej, do wyrobów typu ciasta, racuchy, omlety jest mąka orkiszowa więc nie ma co się męczyć, kup sobie mąkę orkiszową pełne ziarno i tyle, ważnym elementem racuchów, omletów itd. jest również to, żeby surowe ciasto odpoczęło, przynajmniej te pół h:) jabłka ścieram całe, w skórce najwięcej witamin i błonnika jest:) [...]
Posiłek 1 ok godz 11 pracuje od godz 13 do 17 Szklanka(normalna jak do herbaty) płatków Corn Flakes zalanych zwykłą wodą gotowaną do tego rodzynki (ok 10-15 szt) // OWSIANE 100 gr białego sera // WIECEJ I DORZUC ORZECHY Posiłek 2 ok godz 13 w pracy ryż biały 6 łyżek duzych stołowych + 3 łyzki sosu Knor lub Delecty z Indykiem+ 4 plasterki szynki [...]
cieszy mnie ta opcja, al dente to 5 minut dla tego makaron. Jego skład to woda i mąka z pszenicy durum. Bardzo dobrze, bo brązowy ryż mi się przejadł... Dzięki i sog!