Dont, zakwas potrzebuje czasu, rób wg przepisu, jak nie 5 dni to 10, w końcu przefermentuje. drożdzy nie dodawaj do zakwasu (niektorzy dodaja już do ciasta na chleb,jak się boją ze nie wyrosnie, ale nie do zakwasu co ma Ci sluzyc dlugo) najwyżej oddciśnij trochę soku z kapusty i dodaj. nie za zimno ma ten zakwas? szkoda, ze wyrzuciłas poprzedni, [...]
Ja mam kazda noc po 10h, i nie sa to zadne nadgodziny po prostu tak robie, 5x10h co tydzien:) czasami mam pod koniec mieisaca tylko 3-4 nocki:D Bo dopiero jak przekrocze iles tam godzin zalezy od miesiaca to wtedy idzie jakies 40h bez nadgodzin i dopiero nadgodziny Dlatego ide w **** z maka. ostatni tydzien mi zostal.
Placki z batatów SFD/Images/2015/7/24/c06d27ee138a4787b71742f21650162a.jpg Na tarce o drobnych oczkach ścieramy dwa duże bataty. Dodajemy 2 łyżki mąki, 2 jajka, sól, pieprz-mieszamy dokładnie. Smażymy po ok 4 min na stronę. SFD/Images/2015/7/24/85bee5f65ec246cca09a1cbbc6e37368.jpg SFD/Images/2015/7/24/b027c7d6386848e6824236ca5bdcd064.jpg Sos: [...]
Zjadłbym takiego naleśnika ;( W sumie musze kiedy sobie sprobowac takie sniadanie, nalesniki robisz ze zwyklego przepisu, tam maka, jajka i itd z tego co pamietam, czy cos innego?
Samego smażonego sera rzuconego na patelnie nie jadłem Jajko 48g Mąka 65g Mleko 70g Woda 70g Sól Smażone bez tłuszczu. Są cieniutkie, delikatne, zaj**iste %-) /SFD/Images/2015/7/29/1c4c7d0f17f34f428ac4e979b6d9fe23.jpg No i ten ser solo smażony %-) chrupki i smaczny /SFD/Images/2015/7/29/f58d7c37d01a4767b5ee9461665a9225.jpg Zmieniony przez - [...]
Dostałem niedawno od takiej jednej dupeczki mąkę orzechową i dopiero teraz skosztowalem. Na pewno się zaprzyjaźnimy, ponieważ jest smaczna i taka niecodzienna %-) nawet nie wiedziałem ze jest coś takiego Także orzechowe naleśniki, kabanos, majonez, natka, kiszony /SFD/Images/2015/8/5/4d33ce03fe314d2b86aa1815091b42d4.jpg A mąka jak smakuje? %-)
Jak mąka orzechowa \-) Mam na test op mąki sezamowej. Ciekawe jaki ma posmak {{:-( Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-08-05 21:21:56 Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-08-05 21:22:19
Dynia, słonecznik, migdały, mąka migdałowa, nasiona chia, siemię lniane, siemię lniane mielone, płatki orkiszowe, czarnuszka, sól, troszkę miodu, jagody goji (moze byc zurawinka) i woda zeby związać trochę ;-) stygnie sobie, wieczorem będę testował i powiem jak wyszło z tych proporcji. Na razie nie zdradzę ich bo nie daje gwarancji czy da sie [...]
No czizy po dwójce były bardzo si, ale maka nie mam obok siebie. Bym musial grzać aż 10 min %-) na ostrobramską /SFD/Images/2015/8/15/5d8ff06914754c3096abfc59ce09ffc7.jpg
A kto jadl jak jaskiniowiec? ;-) 8-) To ruszam do domku. Dziś święto lasu Zestaw śniadaniowy z maka x3 I śląskie wypieki omonom /SFD/Images/2015/8/30/119153f402854882907ba64754623ae9.jpg /SFD/Images/2015/8/30/817be4039d2945999de1f71b062434ea.jpg Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-08-30 10:38:43
Ale żeś pojadł! 8-) ja w Maku jadłem kiedyś ichnią kajzerkę z kurą. Śmieszna była! :)) jakby se do domowej kanapki władować składniki od maka... ;-) :-P
Ośmiornica z ostrygami w wersji dla Polaków czyli berlinki, boczek, naleśniki i musztarda z maka%-) /SFD/Images/2015/11/25/5e1d9121a0c8424da1e59811e2f1ff3c.jpg