[...] Wałkujemy ciasto na placki. 6. Smażymy na suchej patelni z obu stron. 7. Tniemy na nachosy ;) Wiadomo trzeba wyczuć ciasto, albo dolać odrobinę wody albo podsypać trochę mąka. Coś jak na pizze ;) /SFD/2017/11/12/6c4590b7252d4292a38683701a65805c.jpg Następnym razem chce dodać wędzona paprykę do ciasta, tylko nie wiem czy nie będzie się wtedy [...]
- mąka 150g + szczypta soli (100g zwykłej i 50g żytniej) - zaczyn z 30g drożdży i 80ml ciepłego mleka + szczypta cukru. Dalej tak jak na ciasto z drozdzami, zagniatasz, dajesz do wyrośnięcia i robisz pizze ;)
Spróbuj budyniu z mąki ryżowej. Woda/mleko + mąka ryżowa + jakikolwiek budyń bez cukru smakowy+ wpc/wpi. Można na ciepło/zimno jak ostygnie. Zmieniony przez - LevelPl w dniu 2022-05-12 11:14:27
ja bym wegiel wyyebal a fat i bialko zostawil :D ja to robie tak ze normalnie mam w kazdym poisilku 100g ryzu(rano owies i maka ok 100g ww) to jak widze ze podlewa to jeden dwa dni bez silki wale w posilku 50-60g ryzu tylko(ze sniadania cukry proste wywalam) + do tego aero np koszenie trawy pare godz czy cos i tjby zalanie schodzi a ze dzien bez [...]
[...] x2, czerwona herbata x2, melisa 5. dzień FODMAP : Rano wszystko ok, w pracy jedynie przez moment (tuż po zjedzeniu) zaczęłam czuć lekki dyskomfort. Gazów mało. Dziewczyny, co można wyczarować z mąki z ryżu brązowego? Próbowałam dzisiaj zrobić naleśniki, ale zupełnie nie wyszły- mąka zbija się w jedną wielką grudę i później kipiało na patelni @-|
Używałam kiedyś do różnych kombinacji placków: mąka ryżowa +jaja, odzywka, jakies owoce, kakao etc. Tylko trochę suche wychodzą, żeby temu zapobiec dobrze robi łyzka jogurtu/smietany/rzadkiego twarogu.W wytrawnych omletach mi sie też sprawdziła. Zmieniony przez - lorane w dniu 2013-03-22 22:01:40
[...] górkę (a czeka mnie niemała w drodze na korki ;-D) miska jeszcze nieliczona, ale już od jutra wszystko po staremu ;-) 1. jajka na miękko, razowiec, masło, gouda 2. placek: mąka z ryżu brązowego, banan, owoce goji, jajko, olej kokosowy, migdały 3. kotleciki: wołowina, czosnek, papryczka chilli, suszone pomidory, cukinia, masło, ryż parboiled 4. [...]
dżem mam od dziadka, rozkurvia kubki smakowe jaki dobry i słodki mąka orkiszowa+pszenna razowa, drogie obie, ale w smaku najlepsze i nalesniki że nie podskoczysz
[...] tę kaszę :) Wieczorem zrobię zrzut dzisiejszej miski - oczywiście poprawionej według pierwszych wskazówek. Co do chleba to kupuję pełnoziarnisty firmy weget (ma skład: mąka pszenna i żytnia z pełnego przemiału, słonecznik, sól kamienna, woda). Pozdrawiam Zmieniony przez - goja33 w dniu 2016-02-27 09:31:39 Zmieniony przez - goja33 w dniu [...]
[...] ale 1600kcal to na moje sporo za mało, a jak coś chcesz budować to dramatycznie za mało. Hej hej, dla wyjaśnienia: pierogi robione w domu - dokładnie wiem z czego (i mąka pół na pół ciemna), filet z cziksa także no i winegret (oliwa z oliwek + cytryna i sól - zapisane w takiej formie w dzienniku, bo było łatwiej). Absolutnie żadne [...]
Coz moge napisac..zjeadlem juz sporo supli i nigdy nie przejowalem sie smakiem - np. HP - fakt bylo niesmaczne ale nie na tyle zeby powstrzymac mnie przed wypiciem...ale pump express...zachwial moimi pogladami..smakuje jak...hmm sadze ze podobnie smakuja kostki do klopa bo pachnie identycznie...ale nie to jest najgorsze..konsystencja- cos jak [...]
nie musisz nic ucinać jeśli zrobisz tą pizzę w takim rozkładzie BWT jak należy, powinna wyjść na zmielonej owsiance bo zmielona zachowuje się zupełnie jak mąka. Możesz taką zdrową pizze stosować jako normalny posiłek przed treningowy, przecież forma w jakiej podajesz węgle i białka to tylko obróbka, więc skoro masz to samo jedzenie, to niezależnie [...]