zrob tydzien wczesniej kapucha Maseczka czyszczaca na cale cialo maka z ciecierzycy ok pol kubka 2 lyzki kurkumy lyzka oleju kokosowego lub z migdalow woda do zrobienia papki Kladziemy na cialo czekamy ok 10min i pilingujemy to co wyschlo
[...] o Oleju Kujawskim, też Ci wspominała, żeby wywalić no i chciałam rzec, że 3 kg w tak krótkim czasie 8-O Nie ma u mnie chleba razowego. Pisałam wcześniej, że piekę swój, mąka ryżowa i gryczana, drożdże, słonecznik, migdały, siemie. Muszę do schematów śniadań go wprowadzić, bo razowy wskoczył. Szynka też jest mojej produkcji domowej, [...]
Siemka :-) wyczailismy nowy napoj w biedrze %-) zero wszystkiego - - nam smak podpasowal, no i warto dodac ze niegazowany jest /SFD/Images/2015/10/25/1ffea76d4b414d2fadb32d3d7f547867.jpg /SFD/Images/2015/10/25/36a6150a3e5a4810a7c6a563e2858c4e.jpg rano na sniadanie poszly batony %-) - 100g owsianych gorskich - 10g kakao nesquick - 50g izolat All [...]
[...] czy rosół to aż takie zło ? no ja osobiście rosołki jadać przestałem..ale schabowy owszem zdarza się - zawsze był wliczany do kalorii (wiadomo kwestia panierki bo to mąka, bułka tarta, jajko itp) czy pierś z kurczaka grilowana czy smażona w panierce aż tak się różni...poza tym tak przyznaję się ja się soli nie wyrzekłem i różnych przypraw [...]
Nie jest źle. Grys z kukurydziany i mąka z amarantusa mogą być nienajlepsze, ale skoro występują na końcowych pozycjach to ich pewnie mało jest. I ta pszenica...
Chodziło mi o mąkę :D A w zasadzie o omlety robione z mąką a nie płatkami owsianymi jak to większość osób przygotowuje ( w tym również ja) ;) Są takie same czy czymś się różnią ? Muszę i ja odwiedzić empik by przeczytać wywiad z naszą UNSową GWIAZDĄ ;) Nie wiem jak można w ogóle pomyśleć, że to logo jest słabsze od starego - TanQ wstydź się !
Mnie akurat do żarcia nie ciągnie w ogóle. Ale fakt, jak poczuję w sklepie zapach, to organizm od razu reaguje :). Jak chart (lub pies Pluto) na polowaniu - taka scenka jest %-) . Sle słodkie kuźwa.... Czekoladę bym wciągnął od razu całą... Albo lody z maka. Słodkie za mną chodzi. Być może przez to, że jem w sumie co lubie i jakoś to wygląda, nie [...]
No i taka chyba jest natura diabła. Plus sporo białka w diecie. No i oczywisty fakt, że jesteśmy "35+" :-) A z tą mąką ziemniaczaną nie znałem sposobu. Ale i tak - od zawsze - wolę sosy lekkie, bez niczego w stylu zasmażka. Wczoraj brokuła zrobiłem z otrębami pszennymi zamiast tartej bułki. Nawet nieźle się jadło.
dobrym pomyslem byloby rozrzeszenie miski o kasze , ryze, bataty. U ciebie kroluje pieczywo i makaron, wszytsko to po prostu maka, w wiekszosci pszenna. Latwy w wykonaniu jest chleb z maki gryczanej, mozna go robic zarowno na zakwasie jak i na drozdzach.
nie, zakwas to mąka z zywymi bakteriami, ich praca powoduje wydzielanie sie dwutlenku węgla ktory podnosi chleb, na to potrzeba w cieple ok 12h by bakterie przerobiły cała nową porcje mąki. Mozna zrobic cos takiego ze dajesz zakwas czekasz 6 h i wtedy dodajesz drozdzy i jeszcze raz mieszasz, i reszta jak z drozdzami, wtedy masz dwa w jednym, i [...]
[...] odrazu otwórzyłem... zapach-coś z kupy z odrobina truskawki(produkcyjnej smakuje bardziej jak jakies gile z nosa tyle ze nie slone niz jak truskawka) ale spoko konsystencja mąka troszke bardziej sypliwa odrazu postanowilem wypróbować...wiec wg instrukcji na 22ml rozrobiłem 4 czubate łyzki stołowe z mlekiem...wziełem łyka i...wyplułem...5 minut [...]