[...] + na lini styku czoła z włosami kilka podskórnych gul, na dokładkę dorąbałam sobie na koniec na własne życzenie, bo chodziłam tak głodna,ze zjadłam pierogi (co prawda własnej roboty,ale ze zwyką mąką) reakcja na gluten natychmiastowa - całe policzki w krostkach... O ile ta mąka to wynik mojej durnej zachcianki, o tyle martwię się tym PMSem. :-(
Les mi sie ostatnio zdazalo maka podlewac gainerem po wszystkim %-) hehe %-) Ja musze uważać, bo po ostatnich miesiącach przezyc waga wciąż jeszcze piurkowa. Nie moge za ostro doj**ac kcal bo się uleje jak świnka zanim sie obejrzę ;-)
znalazlem, jutro wjadę z nim rano czeko 70% kakao, mąka, masło, cukier puder, jajka Muszę tylko kupić czoko i przeliczyć składniki bo mam na 1600 szt podane Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-03 17:42:24
Generalnie trzeba zrobic zakwas (woda+mąka) i odstawić na kilka dni w ciepłe miejsce i codziennie rano go karmic(łycha mąki+łycha lub 2 wody). 5 dnia jest gotowy i mozna zaczac robic ciasto wlasciwe, a polego to na wrzuceniu zakwasu do michy+wody+mąki--->wymieszaniu--->wyrobieniu i odstawieniu do wyrosniecia----->piec----->delektacja Zara Ci cos [...]
też mam w "specyficzne" dni ;-) Dzisiaj do mojej pracy przyszła paczka z zamówionymi przeze mnie dobrociami: olejem kokosowym, mąką kokosową i cukrem kokosowym. Można więc w sumie powiedzieć, że kokos rozłożony na części pierwsze :-D niestety, ze względu na zasmarkaństwo dziecka mego młodszego, będę tydzień czekać aż te wszystkie cuda trafią w [...]
Jak piekę, nie dla siebie, to używam polskiego standardu. Dużo cukru, biała mąka i reszta niedozwolonych rzeczy. Mój facet udaje, że to dietetyczne/zdrowe bo zrobione w domu.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Ale to z niejadkiem to gdzieś widziałem. Poza tym, Dream k*rwa, ja jem aktualnie 3400 kcal i będę zwiększał, kiedy Ty się głodzisz na 2100 kcal. Ja tu powinienem mieć ksywę AMERYKANIN Z MAKA.
[...] unikam również nabiału, ponadto odżywiam się zgodnie z założeniami low FODMAP. Źródła węglowodanów: ryż brązowy i biały, ziemniaki, kasza jaglana, kasza gryczana, mąka bezglutenowa (gryczana, jaglana, ryżowa), owoce Źródła białka: indyk, schab wieprzowy, wołowina, chude ryby, jaja, podroby Źródła tłuszczu: olej kokosowy, masło [...]
Łapcie, chłopaki i dziewczyny :D Chleb sezamowy Składniki: *Ciasto zakwaszone: 50 g zakwasu żytniego 150 g letniej wody 150 g mąki żytniej razowej Wszystkie składniki pomieszać w misce, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 12-18h. Ciasto właściwe: całe ciasto zakwaszone (350 g) 140 g mąki żytniej razowej 320 g mąki pszennej chlebowej [...]
w proporcjach 50/50, tzw. 100% hydracji. Przez pierwszy tydzień na samej mące żytniej razowej, potem to już nie ma takiego znaczenia, aczkolwiek na razowej najlepiej działa. Pszenny zrobiłam z żytniego, tzn. dałam zaczątek żytni i dokarmiam mąką pszenną razową. cieszę się, że się podoba. Motywuje mnie to do kolejnych wypieków :D Zmieniony przez [...]
[...] Wiem ile waży przed pieczeniem, ale jak się to ma do późniejszego zjedzenia? Nie jem go sama. Czy w takim wypadku ważyć plasterek po upieczeniu, ten który kładę już na kanapkę? A mąka? Jeśli dodałam do wywaru mąki, żeby go zagęścić i z całego garnka tego wywaru wezmę łyżkę stołową to mam liczyć tą mąkę? I na ile dzielić? Na 1/100 000? |-)
Koziczka ja ważę mięso surowe a potem po upieczeniu/ugotowaniu. Z tego wyliczam ile g przyrządzonego odpowiada np 1 g surowego. Potem już tylko zostaje pomnożyć przez ilość jaką sobie odkrawam. Z mąką to hmmm... chyba bym na oko wpisała ;)
a jaki masz sklad tego chleba? 500 gr maki żytniej typ 720 500 gr mąka żytnia razowa typ 2000 100 gr płatki owsiane 30 gr siemię lniane no i woda To już policzone z zakwasem. Drugi to: 500 gr maki żytniej typ 720 500 gr mąki żytniej pełnoziarnistej 100 gr płatki owsiane 30 gr siemię lniane Zmieniony przez - Niniczka w dniu 2014-03-05 15:22:21 [...]