SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mąka

  • [...] + na lini styku czoła z włosami kilka podskórnych gul, na dokładkę dorąbałam sobie na koniec na własne życzenie, bo chodziłam tak głodna,ze zjadłam pierogi (co prawda własnej roboty,ale ze zwyką mąką) reakcja na gluten natychmiastowa - całe policzki w krostkach... O ile ta mąka to wynik mojej durnej zachcianki, o tyle martwię się tym PMSem. :-(

    Odpowiedzi: 313 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-03 11:56:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Les mi sie ostatnio zdazalo maka podlewac gainerem po wszystkim %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-03 16:07:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Les mi sie ostatnio zdazalo maka podlewac gainerem po wszystkim %-) hehe %-) Ja musze uważać, bo po ostatnich miesiącach przezyc waga wciąż jeszcze piurkowa. Nie moge za ostro doj**ac kcal bo się uleje jak świnka zanim sie obejrzę ;-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-03 16:12:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • znalazlem, jutro wjadę z nim rano czeko 70% kakao, mąka, masło, cukier puder, jajka Muszę tylko kupić czoko i przeliczyć składniki bo mam na 1600 szt podane Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-03 17:42:24

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-03 17:39:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Grek, do zakwasu tylko maka zytnia i woda, pozniej dokarmiam taka maka jaka aktualnie posiadam na 12h przed zrobieniem zaczynu zeby byl aktywny ;-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-03 17:48:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zaj**isty chleb wyszedl,wyrosl tez szybciutko ,im maka o nizszym numerku tym szybciej rosnie :-) No i jest bielsza rzecz jasna

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-04 07:38:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zaraz zrzuce fotke, ja narazie dupke od chleba i kawe heh %-) A jak Twoj wyszedl? i co to za maka z ktorej go robiles?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-04 08:37:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY :-)

    Post
    Kuchnia SFD

    Generalnie trzeba zrobic zakwas (woda+mąka) i odstawić na kilka dni w ciepłe miejsce i codziennie rano go karmic(łycha mąki+łycha lub 2 wody). 5 dnia jest gotowy i mozna zaczac robic ciasto wlasciwe, a polego to na wrzuceniu zakwasu do michy+wody+mąki--->wymieszaniu--->wyrobieniu i odstawieniu do wyrosniecia----->piec----->delektacja Zara Ci cos [...]

    Odpowiedzi: 2993 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-04 14:22:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • też mam w "specyficzne" dni ;-) Dzisiaj do mojej pracy przyszła paczka z zamówionymi przeze mnie dobrociami: olejem kokosowym, mąką kokosową i cukrem kokosowym. Można więc w sumie powiedzieć, że kokos rozłożony na części pierwsze :-D niestety, ze względu na zasmarkaństwo dziecka mego młodszego, będę tydzień czekać aż te wszystkie cuda trafią w [...]

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-04 14:36:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak piekę, nie dla siebie, to używam polskiego standardu. Dużo cukru, biała mąka i reszta niedozwolonych rzeczy. Mój facet udaje, że to dietetyczne/zdrowe bo zrobione w domu.

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-04 14:44:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hej panienki w górę kiece, jestem juniorem, wszystkie was przelecę! [SPAM]

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Ale to z niejadkiem to gdzieś widziałem. Poza tym, Dream k*rwa, ja jem aktualnie 3400 kcal i będę zwiększał, kiedy Ty się głodzisz na 2100 kcal. Ja tu powinienem mieć ksywę AMERYKANIN Z MAKA.

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-04 15:28:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • maka

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    ile gram maki miesci sie w szklance ile gram maki miesci sie w szklance

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 570 Data: 2014-03-04 16:27:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta na masę do oceny / poprawy + dotychczasowe rezultaty po 1 miesiącu

    Temat
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    [...] chleb tostowy, płatki kukurydziane, cukier biały*, frankfurterki, jajka, jogurty, kasze jaglana i manna, konfitury, krewetki koktajlowe, łosoś (filet), makarony, masło**, mąka pszenna, oliwa ***, pierś z kurczaka, płatki owsiane, polędwice, pomarańcze, ryż biały, ser żółty, serek wiejski, szproty, śmietana tłusta (18 lub 30%), tuńczyk, twaróg [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 788 Data: 2014-03-04 16:38:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • to litra i do big maka

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-04 18:33:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] unikam również nabiału, ponadto odżywiam się zgodnie z założeniami low FODMAP. Źródła węglowodanów: ryż brązowy i biały, ziemniaki, kasza jaglana, kasza gryczana, mąka bezglutenowa (gryczana, jaglana, ryżowa), owoce Źródła białka: indyk, schab wieprzowy, wołowina, chude ryby, jaja, podroby Źródła tłuszczu: olej kokosowy, masło [...]

    Odpowiedzi: 403 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-04 19:14:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Chleb sezamowy

    Temat
    Kuchnia SFD

    Łapcie, chłopaki i dziewczyny :D Chleb sezamowy Składniki: *Ciasto zakwaszone: 50 g zakwasu żytniego 150 g letniej wody 150 g mąki żytniej razowej Wszystkie składniki pomieszać w misce, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 12-18h. Ciasto właściwe: całe ciasto zakwaszone (350 g) 140 g mąki żytniej razowej 320 g mąki pszennej chlebowej [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1446 Data: 2014-03-04 21:43:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Chleb sezamowy

    Post
    Kuchnia SFD

    w proporcjach 50/50, tzw. 100% hydracji. Przez pierwszy tydzień na samej mące żytniej razowej, potem to już nie ma takiego znaczenia, aczkolwiek na razowej najlepiej działa. Pszenny zrobiłam z żytniego, tzn. dałam zaczątek żytni i dokarmiam mąką pszenną razową. cieszę się, że się podoba. Motywuje mnie to do kolejnych wypieków :D Zmieniony przez [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1446 Data: 2014-03-05 08:24:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Wiem ile waży przed pieczeniem, ale jak się to ma do późniejszego zjedzenia? Nie jem go sama. Czy w takim wypadku ważyć plasterek po upieczeniu, ten który kładę już na kanapkę? A mąka? Jeśli dodałam do wywaru mąki, żeby go zagęścić i z całego garnka tego wywaru wezmę łyżkę stołową to mam liczyć tą mąkę? I na ile dzielić? Na 1/100 000? |-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-05 12:42:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Koziczka ja ważę mięso surowe a potem po upieczeniu/ugotowaniu. Z tego wyliczam ile g przyrządzonego odpowiada np 1 g surowego. Potem już tylko zostaje pomnożyć przez ilość jaką sobie odkrawam. Z mąką to hmmm... chyba bym na oko wpisała ;)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-05 12:52:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a jaki masz sklad tego chleba? 500 gr maki żytniej typ 720 500 gr mąka żytnia razowa typ 2000 100 gr płatki owsiane 30 gr siemię lniane no i woda To już policzone z zakwasem. Drugi to: 500 gr maki żytniej typ 720 500 gr mąki żytniej pełnoziarnistej 100 gr płatki owsiane 30 gr siemię lniane Zmieniony przez - Niniczka w dniu 2014-03-05 15:22:21 [...]

    Odpowiedzi: 822 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-05 15:21:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)