Co wiecie o chlebie vitalnym z piekarni pod telegrafem? Pisze ze niby jest pełnoziarnisty, ale w jakim stopniu? Bo mnie to wygląda na to, że mąka pełnoziarnista jest jedynie dodatkiem w tym chlebie. http://www.podtelegrafem.pl/pl/wyroby/piekarnia/chleby/
zauważyłam, że moja mąka kokosowa ma 2x większą kaloryczność, niż ta z tabelki sdf. No to odkąd ją jem, mam zawyżony bilans, czyli pewnie wychodzi bliżej 1700-1800kcal
Mąka o malej ilości węgli a lepiej rokująca to konopna. Tzn. nie robiłam jeszcze nic z samej konopnej ale inaczej się zachowuje niż kokosowa, jest może dla niej nadzieja :-)
A ta mąka czyms się różni od odtłuszczonego mielonego siemienia lnianego? Pewnie mocniej przemielona? Fajny dodatek do omletów, ciast, batonów itp., bardzo zagęszcza masę.
Zawsze możesz sobie upiec babeczki z jajkiem, odżywką i mąką razową i orzechami. :-) Mogę prosić przepis? No chyba że jest już gdzieś zamieszczony to wtedy poszukam :D A właśnie co do odżywek. Zostanę pewnie od razu zrugana, ale przez jakiś czas brałam l-karnitynę. Potrzebuję Waszej opinii, czy jest sens zebym to dalej brała przed treningiem? I [...]
mk92 uno - nie zrozumiales tego co napisalem duo - historia historia ale po co przytaczanie bezsensownych cytatow z dziejow skoro to bylo zle zinterpretowane tres - mialem na mysli ze ludzie od zawsze cwicza splitem, akzdy kto zaczyna przygode z tym sportem zaczyna od splitu - pomijajac odpowiednia osobe w stylu instruktora/znajomego itp quatro [...]
[...] i basen. Zostalo 7 tygodni konkursu... Wczoraj zastanawiałam się czego mi najbardziej brakuje, czy mogłabym tak jeść do końca świata... I wiecie nie ciągnie mnie zupełnie mąka, z pieczywa mogę zrezygnować na zawsze, nawet bym mogła z makaronów i sera... Najtrudniej byloby mi na zawsze zrezygnować z lodów. Zmieniony przez - Fela_72 w dniu [...]