Tak. Mąka, jajo i woda (: W zasadzie to jeszcze nigdy nie robiłam, ale kebula robi non-stop więc sądzę, że wyjdą :D Dam znać. Zmieniony przez - cncll w dniu 2014-07-26 15:48:29
Laski myślicie, że takie pieczywo chrupie bezglutenowe chaber mogłabym czasami jeść? niby w składzie kaszka kukurydziana, mąka ryżowa,sól, woda. W sumie to jeszcze nawet nie wiem gdzie to kupić :D
zjadłam śniadanie i nic. Wizja drożdżówki wisi mi przed oczami ;-) mi też już pomału zaczęłam układać pomysł na drożdzówke no cukier drożdżom trzeba podsunąć ale resztę dosłodzić chyba stevią można i mąka pełnoziarnista? owiana? albo jakiś miks... jeśli idzie o jajka i tłuszcz to chyba normalnie
ja w przepisie czytałam że trzeba zagęścić sos mąką, ale jak do tej pory dawałam radę bez tego - czy w przypadku serduszek trzeba zagęszczać? jak Wy robicie?
dostałem p0aczke od olimpa zaraz zapodałem próbkę OLIMP MASAKRY 2 ,rozpuszczalność zerowa, po 2min mieszania wypijając to w smaku jak mąka zaraz na trening i zobaczymy
ja garg bcaa mam jeszcze whey mass gaina ale szczerze to za *** go już nie kupie mam w tej chwili uprzedzenia do gainerów hi teca pije się jak wode z mąką
Soja miesza w naszej gospodarce hormonalnej. A mi się on nie podoba bo chleb to powinna być mąka+woda+sól ew. jakieś ziarenka :-) Ostatnio na potreningu.pl był artykuł o tym :-)) (znaczy się o soji) znalazłam http://potreningu.pl/diety/artykuly/727/fakty-i-mity-na-temat-soi Zmieniony przez - Arphiel w dniu 2012-05-12 12:11:01
Wasa będzie dobra tylko patrz na skład - ma być woda sól i mąka (wasy są różnego rodzaju więc szukaj tej o jak najmniejszej ilości składników :-)) ). A tak na marginesie to jesz suchy chleb, że tak martwisz się, że będą same węgle? Jak dodasz do razowca jajko czy własnej roboty wędlinę (tylko nie cieniutki plasterek a porządniejszy kawałek) + [...]
Witam na polskiej ziemi \-) Olinka, w zupach nie ma nic złego. Byleby były pełne wartości odżywczych, oparte na składnikach dobrej jakości. Rosołek na kościach domowej roboty też dobry :-) Byleby nie były to jarzynkowe lurki zaprawiane mąką o kaloryczności bliskiej zera. Ale jeśli nie lubisz... Mój bracia kiedyś wypalili tekstami: 1. No dobra, już [...]
Witam na polskiej ziemi \-) Olinka, w zupach nie ma nic złego. Byleby były pełne wartości odżywczych, oparte na składnikach dobrej jakości. Rosołek na kościach domowej roboty też dobry :-) Byleby nie były to jarzynkowe lurki zaprawiane mąką o kaloryczności bliskiej zera. Ale jeśli nie lubisz... Mój bracia kiedyś wypalili tekstami: 1. No dobra, już [...]
[...] przyrządzać. Ja robię tak: zmielone płatki owsiane, białko jaja kurzego i woda + na wierzch owoce pokrojone w plasterki (bardzo często na śniadanie lub z twarogiem na noc) albo na wytrawnie mąka razowa żytnia, całe jajko i woda. Trzeba smażyć na maśle/teflonie/oleju kokosowym, ewentualnie PAMie. No i masz piękną sylwetkę, chudą, ale piękną:-D
xtras - mąka żytnia chlebowa to nie pełne ziarno. Myślę, ze zakwas też coś ma do powiedzenia. Dla organizmu we krwi glukoza z jabłka i glukoza z cukierniczki (z sacharozy) to to samo. Jakieś włókna, witaminy etc. pomagają Ci na inne rzeczy - ale w bilansie cukrowym - to jedno równe drugiemu. Pobaw sie trochę.