Mój żytni razowy też zawsze ciemny a mąka ma dużo łuski ziarna, wygląda jak zmieszana z otrębami. Ostatnio do syna kolega przyszedł jak chleb piekłam i zjadł sam prawie cały bochenek. Od tego czasu mojemu dziecku tez chleb bardziej smakuje :)
bry, co za z dupy pogoda, zimno, gorąco, zimno, gorąco, zimno, gorąco O: mam pytanko, gdzieś mam wrażenie widziałam przepis na takie zdrowe wrapsy tortillowe, ma ktoś przepis albo jakiś ciekawy pomysł jak to zrobić? :) (mąka żytnia do tego czy jak?)
oho^^, czyli tylko mąka, woda sól i bez jaj. A to na teflonie czy jakimś smalcuuuu? Zmieniony przez - olinkaz93 w dniu 2012-08-12 13:31:55 Na suchej patelni ;-)
Al, z jakim sosem ten makaron? Na fotce widac sos do sałatki, ten do makaronu jest z porcja mięska w małym termosie. Skład- ser pleśniowy lazur, smietana 18%, troszke wody,mąka ryzowa do zagęszczenia, bo jest neutralna w smaku, cytryna, sól, pieprz, gałka muszkatałowa.
w dublinie, centralnie prawie centrum :-D z praca teraz lipa, ale i tak imo 10x lepiej niz w polsce, jak jestes ogarniety to cos sobie tam zawsze znajdziesz, wynajecie sredniej jakosci pokoju w 2-3 osoby na chacie kolo 450eu, gdzie minimalna placa na reke jakos 1300/msc zarcie prawie taka sama kasa, ciuchy tez, silownie tak dobre i tanie ze tego [...]
Nie widziałam nigdzie w sklepie gotowych mielonych :P ale może słabo szukałam ;> mam taki młynek do bakalii to myślę, że się nada ;) z tego ma być mąka czy takie jakby wiórki? :>
zawsze możesz naleśniki żytnie razowe zrobić ;D one nie wymagają mleka, tylko woda, mąka i jaja ;) a ja mam dylemat: iść na siłkę, żeby sobie jakieś aeroby porobić czy poćwiczyć w domu. W sumie to nigdy nie wpadłam na to, że mogę iść na siłkę żeby niekoniecznie wykonywać trening siłowy. geniusz mi się włączył po ponad pół roku :D
Mojego kiedyś ciągnęli po pracy do Maka o on że nie, bo ja z obiadem czekam a on woli obiad. To takie zdziwienie, że żona obiady gotuje, od razu wypytywanie co. Mój że na pewno mięcho jakieś, ryż i np warzywa to jeszcze większe zdziwienie że takie "normalne żarcie". Ja nie wiem, ludzie teraz nie gotują czy co?
Bleedingsun, myślę, że tak jak na pyzy - kilo ziemniaków, 2 jajka i mąki ziemniaczanej w objętości 1 część mąki na 3 części ziemniaków. Ja znam tak, że rozgniecione ziemniaki się rozkłada na płasko w misce, wykrawa z tego czwartą część i i rozkłada równo na reszcie ziemniaków. Tą ćwiartkową dziurę się uzupełnia mąką ziemniaczaną