[...] w omega3 (łosoś, śledź, makrela, szprotki) - kilka razy na tydzień; - olej lniany budwigowy (tylko taki, bo ma dużo omega3), - orzechy, szczególnie włoskie, ale i inne - migdały, nerkowce, brazyliskie - byle nie prażone i nie solone, to ważne, - kakao i gorzka czekolada (kilka kostek, ze dwa rządki na dzień), - prawdziwa sypana kawa lub [...]
Dokładnie jak M-ka. Sklepowe masła orzechowe z reguły są niewarte uwagi. Można robić samemu, aczkolwiek wg mnie lepiej jest wkomponować orzechy w posiłek. Notabene istnieją produkty które mają w składzie np: migdały. ( za to są drogie jak diabli ) Trzeba sprostować, że ''orzeszki ziemne'' to nie są orzechy, a rodzaj fasoli.
[...] trujące izomery trans kwasów tłuszczowych. Poza tym ma dużo mykotoksyn, których nie wyczuwamy w smaku, a są zagrożeniem dla wątroby i zdrowia, a poza tym składa się głównie z tłuszczy omega6, których mamy w diecie zazwyczaj nadmiar. Dlatego czym mniej takich produktów, tym lepiej. Lepiej zainwestować w orzechy włoskie, migdały itp. Pozdrawiam.
[...] jaglana/gryczana/ jęczmienna, płatki owsiane, rożnego rodzaju ryże czy komosa ryzowa, makarony pełnoziarniste, świeże owoce(w rozsądnych ilościach) , jeśli chodzi o tlusze to olej lniany, oliwa z oliwek, olek okosowy, słonecznik, pestki dyni, orzechy wloskie, nerkowca czy migdały, oczywiście też jaja czy troche bardziej tłuste mięsa i ryby.
albo po prostu mogę kupić jakieś migdały/orzechy i np posypać ten ryż z kurczakiem i tyle? :D sery też są w porządku? hummus? Wybacz, te pytania pewnie wydają Ci się głupie. Zmieniony przez - loyalty97 w dniu 2017-08-08 09:34:19
[...] pod warunkiem, że nie jest podstawą białka. Posiłki zbilansuj, nie zostawiaj samych białkowych. Słonecznik jest ok, pod warunkiem, że masz też inne źródła tłuszczu - daj raz migdały, raz pestki dyni a raz niech będzie ten słonecznik. Kaloryczność w górę i trening siłowy, bo gruba nie jesteś, ale widać, że brakuje tkanki mięśniowej, która by [...]
[...] z 300 gram wędzonego morszczuka z mixem sałat (180 gr), pomidorem (150 gr), ogórkiem (120 gr), migdałami ( 40 gr) i sosem 0 tysiąca wysp. W smaku mega konkret - to przez te migdały /SFD/2018/10/5/20fd3ad5c28141208794bf5bb6304305.jpg 8. Podrzucam też zdjęcia z poranka, żonka robiła na szybkiego więc to raczej ogólnie poglądowe obrazki :-D [...]
[...] ogórek 50 gr - pomidor 60 gr - masło klarowane 5 gr KCAL: 685/ B 39,7/ T 27,6/ WW 70,2 5. Posiłek V - ryż jaśminowy 40 gr - polędwiczka wieprzowa 120 gr - kalafior 260 gr - migdały 10 gr - orzeszki ziemne 5 gr - keczup 20 gr KCAL: 459/ B 38,4/ T 11,4/ WW 50,5 SUMA: KCAL 2708 B 183 T 70 WW 335 INNE Dzisiaj z rana waga pokazała mi 67,8 kg. Dwa [...]
Az tak nie patrze by nabić czegoś ileś tam, jak się zdowo odżywiasz, masz zróżnicowaną dietę to się o to nie martw PRODUKT Zawartość wapnia (mg/100 g produktu) Tofu wzbogacone w wapń 200 Mleko kozie 130 Mleko sojowe wzbogacone w wapń 120 Mąka wzbogacona w wapń 85 Soki owocowe wzbogacone w wapń 68 RYBY Sardynka w oleju 330 Sardynka w [...]
[...] (przed chwilą wróciłam ze sklepu): brokuł, pomidory, dwa kilo jabłek, puszka tuńczyka, ser pecorino romano (kaloryczny i przetworzony, ale uwielbiam, więc nie rezygnuję!), migdały, daktyle, awokado, ziemniaki. Dodam, że mam w tej chwili lekką niedowagę (bmi 19) i mogłabym sobie pozwolić na czekoladę popijaną colą. Tylko że po prostu... nie mam [...]
[...] grubej kasy na składniki . Najważniejsze będzie odpowiednio dobierać produkty . Najlepiej korzystać z takich produktów jak: świeże i gotowane warzywa, świeże i suszone owoce, chude i półtłuste mięsa, ryby morskie, orzechy włoskie, migdały, jaja , podroby ,ryż, ziemniaki, kasze grube, razowe pieczywo. Zobaczysz ze efekty będą zdecydowanie lesze .
[...] z nim popłynąłeś raczej bym go nie polecał, lepiej jak już zainwestować w dobrej jakości oliwę z oliwek i tak jak napisałeś olej lniany do tego jakieś orzechy nerkowca migdały włoskie czy laskowe no i żółtka jaj oraz tłuste ryby typu łosoś czy makrela. no i teraz kwestia węglowodanów jednak przy Twojej pracy trzymałbym je jednak wyżej [...]
skad wiesz ze ropa?/ to czemu laryngolog mi mowil ze to kawalki jedzenia?/ co z tym zrobic? opinie sa podzielone jedni lekarze mowia ze usuwac w cholre migdaly a drudzy ze starce bariere ochronna i moze byc gorzej p.s. mamod paru lat wciaz stan podgoraczkowy 37,5 codziennei czy to od tego??