Kwasy tłuszczowe omega 3, czy witamina D3 jak najbardziej warto stosować jako suplementcję z uwagi na to, że w diecie bardzo trudno jest dostarczyć odpowiednie ilości. Obecne są one główne w tłustych rybach morskich, a je mało kto spożywa kiła razy w tygodniu. https://www.sfd.pl/Ryby__po_kt%C3%B3re_warto_si%C4%99ga%C4%87_-t1132561.html Co do [...]
Nie mam co kręcic co miałbym z tego tutaj chciałem sie dowiedzieć czy w ogóle są jacyś ludzie którzy siedzą dobrze w temacie. Na chłopaki rozum pomysl jeżdżąc do topowego zawodnika w kulturystyce płacąc za wskazówki i prowadzenie samego siebie miałbym okłamywać? :) Druga sprawa każdy organizm jest inny i diete dopisuje się pod kogoś to, że ja [...]
Test plus t3 i tnij bo masz z czego ,później dokładka i masa Na tą chwilę poza testem/tarczycowe reszta to marnowanie środków i katowanie organizmu Test zabezpieczy mięso,t3 podkręci metabolizm Reszta to już dieta/aero
Test plus t3 i tnij bo masz z czego ,później dokładka i masa Na tą chwilę poza testem/tarczycowe reszta to marnowanie środków i katowanie organizmu Test zabezpieczy mięso,t3 podkręci metabolizm Reszta to już dieta/aero Obecnie przebywam w ZK stąd ta forma: małowartosciowa dieta, mała ilość białka bo uboga kantyna. Za parę tygodni wychodzę i [...]
Mistrzu, jak Ty masz być silny skoro TY prawie białka nie jesz? Gdzie jest białko w Twojej diecie? Na redukcji minimum 2g białka/kg wagi ciała, ile jest u Ciebie? 3 plastry szynki do kanapki i w domu kotlet? Trochę owoców i sałatki? Jak na takiej diecie masz mieć siłę do aktywności fizycznej i umysłowej? Dieta to nie tylko kalorie ale makro-i [...]
[...] szczescie, McDonalda to znalem ale z telewizji%) co prawda nie mialem gospodarstawa, ale jedzenia mniej kupowlao sie w sklepie, a wiecej wlasnie po ludziach na roli:-) jaja, mieso wedzone, czy drob swiezy, to wszystko bylo mega jakosciowe w porownaniu do tego, co kupujemy teraz w marketach. wedliny od gospodarza to w lodowce po prostu [...]
W zasadzie naprawdę wiele się mówi na temat tego że wszystkie zwierzęta są naładowane chemią. A system kontroli w tym zakresie jest bardzo rygorystyczny. W zasadzie taki hodowca jedna wpadka i może iść do fabryki na etat pracować bo już ma pozamiataną sytuację. Nie twierdzę, że takie mięso jest w pełni wszystkiego pozbawione, ale na 100% jest [...]
Ilości kalorii i składników odżywczych zawsze podawane są przed obróbką. Jeżeli jest inaczej, to producent zamieszcza taką informację. Jeżeli jej nie ma, to można być pewnym wartości przyjętych przed przetworzeniem tego produktu. Zawsze lepiej będzie przyjąć wartości przed obróbką i właśnie wtedy ważyć produkty. Chociażby z takiego powodu, iż po [...]
Instynkt nie pozwala ci na krzywdzenie samego siebie i tyle . Tym bardziej jak wbijasz powoli i czujesz jak igła przebija się przez kolejne warstwy mięśni czy ścięgien. Marka igieł ma zero znaczenia , mam nipro i zwykłe 3 x tańsze i różnicy nie czuje . Jedyne co to rozmiar znalazłem dobry pod siebie z nipro czyli 22x0.45. Mięsień uda też nie może [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Cześć! Dzięki za obecność. Mam nadzieję, że będzie się podobać, że ja będę mieć efekty, i że kogoś zmotywuję do ruchu lub zdrowego odżywiania. Tymczasem dzisiaj dzień nietreningowy, micha wyglądała następująco: 1. Mozarella 125g, mix warzyw (papryka, rukola, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek) 280g, oliwa z oliwek 15g, chleb razowy 75g 2. Płatki [...]
Czyli blendowac to co jadłem na talerzu? Mięso, ryż, warzywa? Jest to znośnie do wypicia? Czy jakimiś innymi składnikami zastępować węgle, białko, tłuszcze by lepiej komponowały się w całość?
Ja często pije różne koktajle i jak dla mnie to największy problem to białko w takim posiłku a nie węgle ;-) źródła białka to najczęściej odżywka, skyr, twaróg i strączki. Z tłuszczem nie ma żadnego problemu, do koktajlu świetnej nadaje się oliwa, różnego rodzaju masła orzechowe, migdałowe itp., orzechy i nasiona, siemie lniane. Z węgli to przede [...]
Można wypróbować kompozycje składników używane do robienia posiłków/słoiczków dla niemowląt - niektóre są bardzo smaczne. Jakieś mięso albo ryba, warzywa, przecier pomidorowy, trochę przypraw i odrobina soli do smaku. Inspiracje czerpałabym także z kuchni polskiej - mamy dużo gęstych, zawiesistych zup jak grochówka, fasolowa, krupnik - zblendowane [...]
Skupienie się na ujemnym bilansie kalorycznym jest ważne, jeśli chcesz zredukować brzuch. To oznacza, że spożywasz mniej kalorii niż spalasz. Możesz to osiągnąć przez kontrolowanie porcji, wybieranie zdrowych produktów i ograniczenie spożycia kalorycznych przekąsek. Jeśli nie lubisz liczyć makroskładników, skoncentruj się na jedzeniu [...]
Biniu dziękuję za szybką odpowiedź. Nie jestem matka karmiącą, dziecko dostaje butelkę. Ile ma być tych warzyw i mięsa tzn. ile dekagramów, jakie mają to być warzywa czy może być marchew i jakie mięso kurczak czy bardziej tłuste. Gdybyś mógł to proszę ułóż mi jadłospis typu: Śniadanie: tak jak piszesz 4 jajka + ile dkg innych produktów i następne [...]
Zez strony Onetu: Najlepszym źródłem żelaza są naturalne, mało przetworzone produkty spożywcze jak, podroby, chude czerwone mięso, ryby, zielone warzywa (chlorofil ma budowę chemiczną do hemoglobiny), groch, owoce, ostrygi, zioła. Istotny wpływ na zawartość żelaza w pokarmach ma sposób ich przyrządzania. Podczas długotrwałego gotowania żelazo [...]
Podnosze hantle nie dlatego, aby miec takie bicepsy jak kulturystki (bo mi takze nie podoba sie przesada w tej dziedzinie), ale zeby miec choc troche wycwiczone miesnie a nie obwisle mieso.
wiesz zgadzam sie z Biniem(jak zwykle) moja kuzynak trzyma dzieci na low-carb i chlopaki naleza do naj inteligetniejszy w kasie poprzeskakiwali po 2 kalsy a od malego nie jedza slodyczy ,jedynie ,mieso ,nabial,warzywa,owoce