SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mieso

  • Ten drobiowy to jeszcze w miarę ok napisane 100% mięso drobiowe, ja bym to liczył jako udka zmieczane ze skrzydełkami, takie BTW bym przyjął, ten drugi gorszy bo jakieś skóry wieprzowe już się nie określi co i jak.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-07 20:24:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Myślisz, że jak smażysz na smalcu to on się "nie wciąga" w mięso? Do usmażenia 150g cyca daję ok. 5-8g oleju, więc uważasz, że to się wciąga? Poza tym, kura ma nie wiele tłuszczu, wręcz do zaniedbania. Wiadomo, jakby smażyć tłustego wieprza to nie ma sensu dodawać dodatkowego tłuszczu...

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-09 13:00:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Myślę, że jedząc tłuszcz zwierzęcy jesz tak jak jedli ludzie zanim zaczął się mniej lub bardziej rozwinięty przemysł spożywczy (i zanim powstało wiele zbędnych i negatywnych nawyków - używanie mleka i jego produktów, używanie zboża, używanie produktów skrobiowych itd), jesz to samo co jest w mięsie, jedząc olej jesz dodatkowy, zbędny składnik, [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-09 13:08:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Moim zdaniem w domowych warunkach nie zwiekszysz ilosci produktu hee:-) naturalne jest to ze mieso oddaje wodę , czasem wiecej ,czasem mniej,zalezy duzo od sposobu obrobki i jakości mięsa. Chyba że zrobisz sobie parówki, zmielisz mięcho,dodasz chemi,dolejesz wody i voila,bedzie wiecej...

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-28 17:40:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Witam, mam pewien problem z piersią z kurczaka. Przyrządzam ją tak: kroje na mniejsze kawalki, daje troche przyprawy do mięs, potem do piekarnika( w folii do pieczenia mięs), jest tam ok 1 godz w temp ok 200 stopni, potem czekam az ostygnie i zamrażam ją w zamrażarce. I co dziennie sobie odmrażam 200g. Ale od maja gdy kupuje piers w tym samym [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-16 18:57:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Możesz pokroić widelcem :-) %-) karkówkę chcesz upiec w wielkim kawałku czy jak chcesz to zrobić ? Bo można naciąć mięso i czosnek powbijać do środka

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-29 16:15:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • 1. Jaki ryż najlepiej kupować i czym się od siebie różnią? Mam do wybory m.in. takie: biały, basmati, parboiled, jaśminowy, amerykański, naturalny (taki brązowy), jest również w wersji do gotowania w 10min. Chodzi mi o najlepszy w stosunkach cena/smak/jakość. 2. Taki ryż ważymy przed ugotowaniem, tak? 3. Co polecicie do zabrania ze sobią na [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-05 23:15:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Cześć cześć. Jaki jest wasz ulubiony przepis6na mięso mielone?? Najlepiej bez piekarnika.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-05-18 11:24:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Cześć cześć. Jaki jest wasz ulubiony przepis6na mięso mielone?? Najlepiej bez piekarnika. ja lubię kotlety zlepione z mielonego i ryżu (+ ewentualnie cebula i ser żółty)

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-05-18 15:32:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Witam, moze glupie pytanie ale nie moge znaleźć w necie. Powie mi ktoś czym różnią się te dw produkty ? http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Mieso-z-piersi-kurczaka-bez-skory.html

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-06-16 19:28:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • ile czasu moze lezec w lodowce mieso smazone? mam na mysli robienie pojemniczkow z zarciem do pracy, hermetycznie zamkniete.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-09-29 18:35:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • a jabłko nie nabrało zbyt wiele wody? odcisnąłeś? ********************************** ile czasu moze lezec w lodowce mieso smazone? mam na mysli robienie pojemniczkow z zarciem do pracy, hermetycznie zamkniete. w cateringach 7 dni i więcej na spokojnie \-) Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-09-30 08:51:58

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-09-30 08:50:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Wysmaruj mięso, dopraw, owiń folią i upiecz

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-07 11:15:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Witam, mam pytanie odnosnie spozywanego pieczywa. Czy chleb zytni i orkiszowy jest zawsze pelnoziarnisty? Czy posilek grahamka+mieso mielone(ala hamburger) dodany jako posilek do diety jest dobrym pomyslem ? Zmieniony przez - Hadeas w dniu 2015-11-24 12:49:00

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-24 12:44:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • dostałam kielbase od dziadka, podobno mięso z sarniny :) i tak mysle, jak tu liczyć macro z tego, ktos ma pomysł? bo pewnie obróbka wędzenia tez ma wpływ na to wszystko... wiem wiem zawracam tylko głowe takimi pytaniami :D

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-12-18 16:42:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Na śniadanie omlet z szynką,boczkiem ,później to samo, bądź mięso z orzechami ,kawałek tłustej ryby itd. Kombinacji jest mnóstwo i jeszcze trochę:-)

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-01-04 10:18:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • CO DZIŚ JESZ?

    Post
    Kuchnia SFD

    Muszę dziś zakupić 2 koszyki truskawek tak mi smaka zrobiliście na nie ;-) Śniadanie : Tosty razowe z jajkiem sadzonym i kefir Chleb żytni razowy 90 g Jajo kurze całe 3 szt. Kefir 2% 220 g Oliwa z oliwek 7 g Pomidor 135 g 609 kcal b:33g tł:28g ww:55g Obiad: Chili con carne w wersji fit Cebula (15 g) Fasola konserwowa czerwona (40 g) Kasza [...]

    Odpowiedzi: 121 Ilość wyświetleń: 10944 Data: 2016-06-02 11:10:27 Szacuny postu: 3 (cały temat: 101)
  • CO DZIŚ JESZ?

    Post
    Kuchnia SFD

    z wczoraj: 1. Jaja, truskawki, banan, whey 2. Mięso z piersi z kurczaka, ziemniaki 3. Papryka, cebula, cukinia, kurczak, ryż paraboliczny 4. Olej kokosowy, wiórki kokosowe, płatki jaglane, jogurt naturalny (tutaj wpadło półtorej kostki czekolady gorzkiej do posypania placków) z dziś: 1. Placek z rabarbarem z posypką, whey (przepis na blogu) 2. [...]

    Odpowiedzi: 121 Ilość wyświetleń: 10944 Data: 2016-06-29 10:42:32 Szacuny postu: 1 (cały temat: 101)
  • Mieso kroisz na paseczki, marynujesz w sosie sojowym,pokrojonej w paseczki cebulki, czosnku,startym imbirze,soli i pieprzu. Pozniej smazysz na patelni, dodajesz warzywa jakie lubisz plus ryz.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-04 19:17:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • czy zamarynowane mięso (łopatka) włożyć od razu do rękawa i żeby w nim leżało przez noc, czy do rękawa lepiej włożyć bezpośrednio przed pieczeniem, czy może bez różnicy?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-17 18:05:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)