Odnośnie chemii. Wczoraj była w trójce audycja, iles tysięcy Europejczyków umiera rocznie przez choroby spowodowane zanieczyszczeniami.powietrza... domowego. Może to trochę paranoja, a może coś w tym jest, ale te wszystkie środki czyszczenia, opary, przez lata trujące nas jak właśnie to co mówisz Solaros. Tam.akurat była.jakaś blogera. Może trzeba [...]
Jak ja miesiac temu bylem w Grecji to przywiozlem moze tylko z 0,5kg ale wyglad straszny, do tego zjarany na sloncu to podeszlem caly woda i mialem wrazenie ze przytylem z 5kg i zlecialo ze mnie cale mieso %)
Sol tak trochę z innej beczki, sporo jesz wieprzowiny na wyspach, widzisz jakąś większą różnicę vs wieprzowina w PL? Pytam trochę w kontekście mięso wołowe w Polsce vs wołowina w USA czy Argentynie. Wiem, że wyspiarze mają sporo różnych ras świnek i ciekaw jestem czy to się w zauważalnym stopniu przekłada na jakość mięsa w sprzedaży. Pozdro!
a tak na powaznie - jesli chodzi o jakies dni typu wesele u kuzyna - to jest jest wiele rzeczy ktore mozesz zrobic ale czasami ludzie robie wiele 'przed' kiedy zbytnio nie warto tj. albo panikuja za bardzo 90% przypadkow a pozostale 10% to nawet jakby i miesiac nie jedli nic to by im nie pomogło nie obrazajac nikogo ale np. majac bf25% to zadne [...]
Wyżej zdecydowanie chodziło o mięso, przecież pisze odpowiedzią na długi kataklizm bym mega anabolizm, a uzupełnienie glikogenu o wody to nie jest anabolizm;)
Cała moja masa tak wyglądała. Głównie Fat nasycony + fruktoza + gluten bo bazowalem na mące (bułki i tortille) i wieprzowinie (a to najgorsze mieso poodbno) i pomimo że jadłem 250g fatu i 750g wegli nigdy takiego %bf na masie nie miałem (niskiego). Zmieniony przez - solaros w dniu 2016-07-29 19:26:10
Moje kabanosy nie mają wegli ;) Mięso to białko i Fat. Tylko. Ryż to tylko węgle. Podobnie jak makaron,pieczywo czy owoce. Ale już frytki kupowane biorę makro z etykiety bo wstępnie smaza ,więc mają te 3,4g fatu na 100g. Więc dając 200g mam 5g fatu. Dając 300g już 10. 400g wychodzi 15. Z weglami podobnie. 100g frytek w oryginale ma 23g wegli [...]
U mnie są hemretycznie zamknięte w polskich sklepach , ale ich nie tykam.Ja mam.prosto od rzeznika. Podejrzewam że w Polsce bez problemu powinny być w jakiś większych sklepach.Ale u siebie na wsi nie mam.Kilka 'mięsnych ' sklepów mam ale jedyne co mają wędzone to kielbe. Mogę CI wysłać kilka kg ;) Ale nie wiem czy zdarza doleciEC. Kiedyś z [...]
Dremor skoro blisko 100% osób które mają pojęcie na temat bb mówią że 15% to ostateczny okres kiedy się powinno kończyć okres masy to chyba coś znaczy.Masę nadal zbudujesz ale proporcje zbudowane mięso vs odlozony Fat już nie będą idealne.Mało tego - lwia cześć przypadnie na Fat. Więc się nie kalkuluje w ogóle. Nie kalkuluje bo robiąc redukcję i [...]
[...] przyrostów bo panuje stwierdznie że najlepszy wzrost jest zaraz po reduckji z czym nie do końca się zgodzę- wzrostvwagi i wymiarów może i tak ale wzrost LBM (licząc samo mieso ) noe będzie wcale jakoś spektakularny). Woda,gliko,pamięć mięśniowa. Wracając do wątku- jak ktoś te kilka następnych miesięcy Tudiez lat będzie trzymał niższy poziom [...]
Miska z tego tygodnia. Bodajze tydzień nr 25. ....25tydzien redukcji- 5 miesięcy z hakiem? W tym 2x urlop. Nieźle. Pół roku na minusie kcal nie licząc urlopu i ładowan. Od niedzieli zmiana. Heh Każdego dnia Do 50g ww Do 50g fatu Między 220 a 300g białka. Poniedziałek 31/10 /SFD/2016/11/4/0bf101d70cf24f9998427e2fccd3f204.jpg 2x protein ice [...]
A tak z ciekawości, jakie dolegliwości ludzie mają przy podazy +100g białka na raz? Jeśli uznać ucztę 60-90min to mi się zdarza zjeść i 200g białka w takim czasie z dobrych źródeł - mięso/jaja - i nigdy nie miałem żadnych problemów?
Wołowe obecnie. Wcześniej wieprzowe lub drobiowe . Teraz mam gotowce. Tylko smaże. Jak mam mięso mielone to robię sam . Ale teraz mam więcej fatu więc mogę sobie pozwolić na gotowe że sklepu lecz nadal surowe. Nie mrożone.
.. i taka ironia losy że taki chudy kurczak źle usmażony , może finalnie mieć więcej fatu niż wołowina czy wieprzowina upieczony na grillu czy w actifry. Tak pisze nie do końca hipotetycznie bo ludzie unikając za wszelką cenę fatu - bo Fat to zło- wybierają chude.mięsa. A tam.wiadomo króluje pierś z kurczaka. Ale ..........ale smaza go na [...]
To czemu jak idę do maca to aż kapie ? :) sam smaże mięso tylko napisałem że a raczej jednego słowa zabrakło- zle smażenie mięsa - może powodować wzrost zawartości tłuszczu.
[...] nie spożywasz węgli przed treningiem ? Osobiście przed treningami siłowymi czy to sportów walki nie wyobrażałem sobie trenowania bez porządnego posiłku 2-3 h przed ( mieso , ryba + węgle) Ale wczoraj poszedłem na trening po 5 godzinach od posiłku złożonego z tłuszczy, białka i minimalnej ilości węgli i byłem pozytywnie zaskoczony .Nawet [...]