SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mieso

  • Marta a jak suszysz to mieso? W piekarniku czy kaloryfer?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-14 12:39:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rękaw to moja ulubiona forma pieczenia. Piekłam w nim chyba wszystkie rodzaje mięs :) Od kilogramowych szynek po małe udka. Czasem mielone mięso formuję w taki podłużny wałek i te do rękawa - wychodzi mi wtedy taka pieczeń rzymska :) Możliwości jest mnóstwo, wystarczy kombinować z przyprawami, warzywami itd. ;)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-29 21:53:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zachwycona ostatnio pieczeniem w folii, upiekłam mięso wołowe w całym kawałku. Oczywiście wcześniej było zamarynowane leżało w lodówce prawie dobęi wyszło......blehh. Ugotowane, twarde dla mnie nie do przełknięcia. Dopiekłam je później bez folii, ale nie smakuje mi. {:-( Więcej wołowego tak nie przyżądzę :-{

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-21 14:36:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja mięsa wprawdzie nie jadam, ale...co sądzicie o robieniu mięsa w rękawie? Robię tak czasem ryby i są soczyste, warto mięso tak robić - schaby itp? ja robie w rękawie karkówkę, schab, boczuś jak dla mnie bomba, czy suche dla mnie nie :-) Dziewczyny czy któras ma na zbyciu kombuchę ???????

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-26 15:19:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Polecam dodatkowo gołąbki na włoskiej kapuście w wersji wege i normalnej, zamiast ryżu kasza gryczana, dużo startej marchwi, czosnku i grzybów - do tego, wedle uznania na święta wrzucam mięso z szynki/karkówki własnoręcznie mielone, ze 2 jajka do środka , podane w sosie z pieczarek lub tradycyjnie w pomidorowym:D

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-13 17:08:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Uwielbiam książki kucharskie często można sie duzo dowiedzieć o specyfice danego kraju. Np w Amerykańskiej gdy proponują użycie jogurtu pisza ze najsmaczniejszy jest z mleka pełnotłustego który ..."mozna dostać w sklepie ze zdrowa żywnością" |-) a co do prostoty na grillu mięso smaruja topionym masłem w trakcie :-D

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-21 16:26:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzięki! Wygląda na to, że oprócz problemów z wagą, mam też problemy ze wzrokiem. Czytałam to z 5 razy wcześniej i dyni nie zauważyłam. być może mój umysł ją stamtąd wyparł %-) Przy okazji przepis na żurek bez zakwasu, który to przepis jest często uprawiany w moich stronach: woda - 1,5 l woda z ogórków kiszonych/kwaszonych - 1- 1,5 szklanki (zależy [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-23 12:46:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A to mięso, na którym jest zupa też zjadłaś? Bo jak tak, to nie musisz już bulionu wliczać.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-23 15:34:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Możliwe,że wątróbka z indyka ma tak dużo tłuszczu?? Znalazłam wartości i wg nich na 100 g jest 16 g białka, 17 g tłuszczu i 2 g ww. Przecież nie wygląda na tłuste mięso. Macie jakieś inne wartości, czy rzeczywiście te są dobre i trzeba się nimi kierować? Na innej stronie więcej białka, ale również więcej tłuszczu: [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-01 18:56:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja tez czesto gotuje nie tylko dla siebie, i wtedy robie tak, ze mięso z sosu po ugotwaniu / smażeniu przewazam osobno i porcuje, a potem cala dobroc (sosik + warzywka) rozdzielma juz na oko do każdej porcji mięsa.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-25 11:53:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co właśnie wcinasz VOL 8

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    ryz i mieso udka kurczaka ;p

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-01 17:27:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co właśnie wcinasz VOL 8

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wojtekk to Ty dzisiaj nie jesz ? 8-) };-) U mnie makaron pełnoziarnisty + mięso + warzywa i dzisiaj bez treningu bo nie mam czasu \-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-04 17:07:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co właśnie wcinasz VOL 8

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Mięso z piersi kurczaka bez skóry Brokuły Oliwa z oliwek Otręby owsiane - Sante

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-08 09:08:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Każdy pasztet z mało tłustego mięsa wyjdzie suchy:-)) ja na 1kg 'suchego' mięsa dodaję ok 300g podrobów, 15-20g masła i 150-200g karkówki albo innego tłustszego mięsa i wtedy jest dopiero w miarę ok. W bilansie to w sumie aż tak wiele tłuszczu nie wychodzi na 100g ok 8g. Dobrze dla konsystencji też robi dodanie zmielonych marchwi i pietruszek z [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-10 13:01:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co właśnie wcinasz VOL 8

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    ryz, mieso z udka kurczaka

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-17 19:45:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co właśnie wcinasz VOL 8

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    mieso z udka kurczaka, ryz, banan :P

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-22 21:05:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co właśnie wcinasz VOL 8

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    mieso z udka kurczaka, ryz

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-01 18:50:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • anister, w sumie to OSTATNIO podzieliłam miskę na pół: śniadanie płatki i reszta Resztę resztę w szybkowarze, mięso warzywa + suchy ryż na 40 minet i gra co nie zmienia faktu, że prażyć trzeba i brokułki na parze osobno i mięsko zanim włoże do szybkowara to optoknąc na patelni trzeba

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-13 19:23:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co właśnie wcinasz VOL 8

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    mieso z udka kurczaka, ryz, ogoreki konserwowe

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-15 20:18:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A ja mam pytanie z innej beczki - ktore mieso moze byc mniej szkodliwe? Sklepowy kurak czy wolowina? Jadlam sporo kuraka (napisali, ze nie karmiony hormonami i antybiotykami), ale teraz doczytalam na forum, ze w karmie podaje sie im soje. Czy wolowina jest mniejszym zlem w takim razie? (Sorry, jesli to zly temat, ale zwiazany z kuchnia troche:P) [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-16 19:54:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)