Przestańcie pisać takie głupoty, bo że jaja szkodza to jest mit już dawno obalony Cholesterol w jajkach ma niewielki wpływ na poziom cholesterolu we krwi. Ci, którzy przestrzegają nas przed jedzeniem jajek, robią nas w jajo – dowodzą badania. – Nie ma potrzeby ograniczania liczby jaj w diecie. Wręcz przeciwnie, ze względu na [...]
[...] psychicznymi. W takich przypadkach pomoc psychiatry i seksuologa wsparta środkami farmakologicznymi zwykle bywa skuteczna. Gorzej jeśli przyczyny są organiczne: cukrzyca, miażdżyca lub zaburzenia hormonalne. Specjalistami wykwalifikowanymi do rozpoznania i określenia etiologii impotencji są urolodzy. Obecnie medycyna ma do dyspozycji dwie [...]
[...] a zakres referencyjny wynosi 120-180. Dało to taki zbawienny skutek że zakerzypy żylne, jakie miałem w nodze zostały rozpuszczone, udrożniły się żyły, nie grożą mi zawał, miażdżyca itp. Badanie doplerowskie usg wyszło jak to określił lekarz, że jest dzień do nocy. A miałem pozatykanie prawie na maxa żyły. Reasumując Nie ma sęsu się wykłócać bo [...]
Ja wiekszosc smaze miecho niz gotuje albo piecze i zyje smaze na kokosowym bo mi najbardziej smakuje smazone typu gyros :-D A jak tam sylwetka i wyniki badań (cholesterol itd.)?... Bo z miażdżycą o różnym stopniu zaawansowania żyje wielu ludzi, tylko nie zdają sobie sprawy z tego, że mają słaby, "zapchany" złogami układ krwionośny, co [...]
Rozpoznanie - Niedrożność tętnicy biodrowej zewnętrznej prawej. Martwica palca i stopy prawej. Miażdżyca tętnic. Leczenie - Subintimalne udrożnienie i angioplastyka prawej tętnicy biodrowej zewnętrznej i udowej wspólnej prawej z implementacją stentu. Leki - Poltram, Estazolam, Acard i Ticlo. Opatrunki na palec. Chodzi mi o poradę bo ojcu [...]
[...] nie ma i nie wal sciemy. o jakich duchowych wartosciach mowisz? wierzysz w magie? Stwierdzono, ze w krajach gdzie spozycie tłuszców zwierzęcych i mięsa jest minimalne, miażdżyca prawie wcale nie występuje, zo to jest ona wybitnie rozwinięta w społeczeństwach spożywajacych te produkty w nadmiarze. Bzdura. Tu chodzi o przetworzone produkty i [...]
__Logan__ - gluten jest dośc kontrowersyjnym składnikiem diety. Wg specjalistów takich jak A. Fassano, może on stanowić problem nie tylko dla osób ze stwierdzoną celiakią i NCGS. Póki co nie jest to jednak udowodnione. To hipoteza. Czyli nawet jeszcze nie teoria ;-) Moje zdanie jest takie, że temat powinien być dobrze zbadany by formułować [...]
ja pozwole sobie polemizować ze zdaniem eksperta, bo są ludzie, którzy dobrze czują się na tej diecie i którym pomogła ona wyleczyć się z pewnych chorób-podczas gdy tradycyjna medycyna juz ich skreśliła, z ta miażdżycą to grubo przesadzone, bo jeżeli ktoś przesrzega w miare dokładnie proporcji miedzy tłuszczem a weglowodanami, tzn. tych drugich [...]
Siema tigre ja ci odpowiem w miare mozlwie oki.A wiec tak jajek nie mozna jesc zbyt duzo poniewaz maja zbyt duzo cholesterolu a co za tym idzie wieksze ryzyko powstawanie chorob miedzy innymi choroby serca miazdzyca itd: kuturysci owszem jedza duzo jajek ale oni czesto jedza same bialka bo jak by mieli jesc cale jaja z zotkami to ciezko by z nimi [...]
Jeśli chodzi o tych Francuów i wino które spożywają, to kwestai jest tego typu że nie alkohol lecz skladniki odżywcze winogon są w znacznym stopniu odpowiedzialne za włąściwości zdrowotne, zwaszcza czerwonych winogron, które są kilkakrotnie zdrowsze od białych. Każdy wie że wino korzystnie wpływa na nasz układ krwionośny i serce. Myślę że Francuzi [...]
[...] Zaczęło się od badań przeprowadzonych na Grenlandii. Okazało się, że mieszkający tam Eskimosi mają niski poziom cholesterolu. Rzadko występują też u nich choroby serca, miażdżyca i nadciśnienie. Naukowcy wysnuli więc wniosek: skoro Eskimosi spożywają dziennie ok. 16 g oleju rybiego, to znaczy, że musi on mieć dobry wpływ na serce i naczynia [...]
[...] krwi wykazuje wysoki poziom ogólny cholesterolu, to oznacza, że organizm za dużo wytwarza cholesterolu. Jeśli wytwarza ten cholesterol w komórkach ścian tętnic - rozwija się miażdżyca. Panuje powszechne przekonanie, że przyczyną miażdżycy są tłuszcze, zwłaszcza nasycone, zwłaszcza zawarte w żółtkach jaj kurzych i maśle. Jest to przekonanie [...]
[...] większe ryzyko SCD u mężczyzn niż u kobiet, zarówno poniżej, jak i powyżej 35 r.ż. Badania autopsyjne dostępne były dla 24 ofiar. Najczęstszą stwierdzaną patologią była miażdżyca naczyń wieńcowych (21), następnie zaburzenia elektrolitowe (4), anomalie naczyń wieńcowych (2) i udar cieplny (1). Dla przypomnienia najczęstszą przyczyną SCD u [...]
No to jadziem z koksem :D Najciekawsze (dla mnie) z tej całej dyskusji jest to, że niektórym ludziom na diecie z większą zawartością tłuszczu mijają problemy ze stawami. Zastanawiam się, który czynnik odgrywa tutaj rolę. W sumie widzę 2 możliwości. Po pierwsze, możliwe, że po prostu następuje zbyt silne zakwaszenie organizmu, które przynajmniej [...]
[...] na zwiększenie ilości cholesterolu we krwi, a wolne rodniki sieją spustoszenie na powierzchni tętnic, powodując mikrouszkodzenia z których potem rozwija się przepiękna miażdżyca. Na dodatek jaja mają dość nieciekawy skład tego tłuszczu, w większości jest to dyskusyjny jednonienasycony tłuszcz, ale mają też sporo nasyconego, bardziej [...]
[...] jest trudny do ogarnięcia, zaważywszy że w wywiadzie masz rodzinke która ma jak rozumiem zdiagnozowany problem. Jednak to nie oznacza, że masz odpuszczać temat, bo im więcej chol przedostaje się do krwi tym szybciej rozwienie się miażdżyca. A miażdżyca jak powszechnie wiadomo zawał udar do wyboru. Od kiedy masz problemy z tak wysokim chol..?
"Otyłość Wstęp Obok chorób nowotworowych i degeneracyjnych (miażdżyca, zmiany zwyrodnieniowe układu ruchu) otyłość stanowi najważniejszy problem społeczny doby współczesnej. Wynika to z zastraszających statystyk europejskich i amerykańskich, dowodzących, że prawie 1/5-1/3 populacji osób dorosłych wykazuje nadwagę. Jeśli uwzględnić następstwa [...]
[...] teoretycznie jego całkowite wyeliminowanie powinno miażdżycę całkowicie zlikwidować. I likwiduje, osobom na diecie z zawartością tłuszczu poniżej 10% wszystkich kalorii miażdżyca się dość szybko cofa. Z kolei osoby które mają jednak tłuszcz w diecie, nawet ten "zdrowy", zapadają na miażdżycę. Tu nie tylko (czy może nie tyle) [...]
[...] na zwiększenie ilości cholesterolu we krwi, a wolne rodniki sieją spustoszenie na powierzchni tętnic, powodując mikrouszkodzenia z których potem rozwija się przepiękna miażdżyca. Na dodatek jaja mają dość nieciekawy skład tego tłuszczu, w większości jest to dyskusyjny jednonienasycony tłuszcz, ale mają też sporo nasyconego, bardziej [...]
[...] teoretycznie jego całkowite wyeliminowanie powinno miażdżycę całkowicie zlikwidować. I likwiduje, osobom na diecie z zawartością tłuszczu poniżej 10% wszystkich kalorii miażdżyca się dość szybko cofa. Z kolei osoby które mają jednak tłuszcz w diecie, nawet ten "zdrowy", zapadają na miażdżycę. Tu nie tylko (czy może nie tyle) chodzi [...]