Witam Orzechy włoskie są bardzo cennym składnikiem diety, jednakże ludzie rzadko po nie sięgają i najczęściej wybierają pistacje czy fistacje. A szkoda, gdyż jedzenie orzechów włoskich może mieć dużo pozytywnych następstw ! Orzechy włoskie zawierają przede wszystkim wielonienasycone kwasy tłuszczowe, np. kwas a-linolowy. Dzięki temu mogą chronić [...]
Słonecznik Dlaczego warto jeść pestki słonecznika ?Słonecznik jest jak „multiwitamina”, która dostarcza nam wielu wartościowych składników odżywczych i mineralnych. Bogaty jest w witaminy : A Poprawia wzrok .Utrzymuje prawidłowy stan skóry, włosów i paznokci.Działa przeciwnowotworowo. D Zapobiega krzywicy i osteoporozie.Zwiększa [...]
[...] jest jednak tłuszcz wisceralny, którego nie widać gołym okiem. Nadmiar tkanki tłuszczowej trzewnej sprzyja rozwojowi wielu chorób takich jak zespół metaboliczny, cukrzyca, miażdżyca. Jak temu zapobiec? Tłuszcz wisceralny jest dość wrażliwy na podejmowane zabiegi żywieniowo-treningowe, dlatego muszą być one odpowiednio ukierunkowane. Przede [...]
[...] śmietanę, margarynę, słodycze. Warto spożywać więcej błonnika, czosnku, cebuli, tłuszczy roślinnych i ryb morskich. Jeśli chodzi o "konsekwencje" ;) tego stanu rzecz to- miażdżyca, która może wywołać chorobę niedokrwienną serca oraz dyskomfort w nogach, skurcze łydek.. Jeśli w Święta będziesz miał czas między bigosem a deserem ;), to [...]
[...] diagnostykę. Warto wiedzieć, że tłuszcz wisceralny wydziela w dużych ilościach prozapalne i nasilające insulinooporność adipocytokiny, taki stan może zwiększyć ryzyko rozwoju takich chorób jak miażdżyca, cukrzyca, nadciśnienie i.t.d . Jesteś młodym chłopakiem, trzeba się za to wziąć, gdyż narobisz sobie biedy jeśli dalej będziesz pasywny.
[...] zależy jednak od odżywiania. Pierwszym co jest możliwe, przy założeniu, że bilans kaloryczny byłby stałe dodatni i ze słabej jakości źródeł jest insulinooporność, cukrzyca, miażdżyca, nadciśnienie. Typowe choroby metaboliczne wynikające ze źle odżywiania. Przy ujemnym bilansie kalorycznym zaburzenia hormonalne, testosteron, hormony tarczycy, [...]
[...] żółciowa, suchy kaszel, choroby wątroby, pękanie i przepuszczalność naczyń krwionośnych, zdenerwowanie, bezsenność, lęk, wewnętrzny niepokój, dna, reumatyzm, choroby skórne, miażdżyca, choroby zakaźne z zaburzeniami sercowymi, okres po- i przekwitania, zawroty głowy (dobre wyniki przynosi kokoryczka w tym schorzeniu), uderzenia krwi do głowy i [...]
[...] w oczach po schylaniu się, intensywny trening, uprawianie kulturystyki, słaby rozwój mięśni (+ odpowiednie ćwiczenia), zaburzenia oddychania, zaburzenia krążenia wieńcowego, miażdżyca, zaburzenia gospodarki lipidowej i białkowej, niedokrwistość, choroby włosów i skóry. Uwaga ! Mieszanka silna w działaniu. Równocześnie należy stosować preparat [...]
[...] w stanie wytrzymać wiele z powodu niedoborów danych makro/mikroelementów. Natomiast nie posiadamy żadnego mechanizmu obronnego na zjawiska występujące w przypadku otyłości (miażdżyca, cukrzyca, choroba niedokrwienna itp.) SzK, nawiązując jeszcze do kwestii religijnych, to moim zdaniem nie można określić Grinda jako protestanta, ponieważ często [...]
Matteo88 oczywiście jelita się same oczyszczają wystarczy że im na to pozwolisz :) No więc tak popierwsze dieta (warzywa,owoce,orzechy,kefir(możesz go sobie przyrządzić tak jak to robi wujek shefu czyli otwierasz go wylewasz do garnka dajesz płaską łyżeczkę cukru i mielisz jabłko i też wrzucasz do tego mieszasz i zostawiasz na całą noc) trzeba [...]
[...] perystaltykę jelit, przyśpiesza trawienie pokarmu i wchłanianie mleczka pokarmowego z jelit do krwi. Wskazania: przewlekłe stany zapalne wątroby i pęcherzyka żółciowego, miażdżyca, zatrucia, choroby włosów i skóry, zaburzenia przemian tłuszczowców. Dawkowanie: 1-2 g/dobę, w stanach ciężkich – do 3 g/dobę, przez kilka miesięcy. Nie [...]
[...] LDL, a * zwiększenie stężenia cholesterolu frakcji „dobrej” – HDL. * Jabłka polecane są dla ludzi zagrożonych miażdżyca i chorobami układu krążenia. * Warto wiedzieć, że jabłka hamują wchłanianie z pożywienia związków ołowiu. * Systematyczne jedzenie jabłek [...]
"W przemysłowej produkcji olejów stosuje się technikę ekstrakcji i rafinacji. Oleje te mają wysoką trwałość, ale pozbawione są wielu cennych substancji. Natomiast najbardziej popularne, twarde margaryny i tańsze margaryny kubkowe, które powstają w procesie tzw. "uwodornienia", zawierają duże ilości niezwykle szkodliwych tłuszczów [...]
[...] składniki ściany naczynia, głównie jego błony środkowej i wewnętrznej (ryc. 1). Komórki te mają zdolność tworzenia i gromadzenia estrów cholesterolu. Obecnie uważa się, iż miażdżyca powstaje w wyniku reakcji komórek mięśni gładkich w tętnicach na niedokładnie jeszcze poznane bodźce. Reakcje te polegają na nadmiernym tworzeniu estrów [...]