Mięso też nie jest takie genialne, nie bez powodu to właśnie białka z jaj są uznawane za wzór. W mięsie jest niewystarczająca pula aminokwasów: tryptofanu, metioniny i waliny. Ale kto je same mięso. polecam wpisać "biological value" i znaleźć tabelkę "typical values". znalazłem tabelkę na tej stronie druga tabela co ciekawe mięso z kuraka prawie [...]
kład Universal Gain Fast 3100: Wartość odżywcza w 1 porcji (5 miarek = 229 g odżywki): Wartość kaloryczna 842 kcal (w tym z tłuszczu 27 kcal) Białko 35.0 g Tłuszcze 3.0 g Węglowodany 171.0 g w tym cukry 72.0 g oraz błonnik 4.0 g Cholesterol 42 mg Każda porcja zawiera aminokwasy (profil aminokwasów): L-Izoleucyna* (BCAA) 1953 mg L-Leucyna* (BCAA) [...]
Proboszcz idz się przeżegnaj zanim coś zaczniesz zachwalać to dla porównania : SKŁADNIKI AKTYWNE Mass Activator Porcja 70g Ilość porcji w opakowaniu 42 Opakowanie 3000g Zawartość jednej porcji zaw: Wartość energetyczna 273kcal Białko 14g Tłuszcz 1,4g Węglowodany 51,1g Glutamina 2,8g Aminokwasy w 100g białka: L-Glutamina 17,2g Asparagina 8,5g [...]
[...] Adam wspomniał Fat transporter jest idealnym preparatem który wspomoże regenerację wątroby ze względu na obecność choliny i inozytolu które są pochodnymi lecytyny, zawarta metionina uczestniczy w procesach detoksykacji organizmu, zwiększa syntezę glutationu, glutation umożliwia usuwanie z ustroju związków azotowych i chlorowcopochodnych toksyn. [...]
[...] W ten sposób jednocześnie z siemieniem i jego nitrylozydami dieta dr Budwig dostarcza choremu substancje bogate w siarkę i grupy tiolowe (-SH), takie jak cysteina i metionina. W codziennym jadłospisie aktywna siarka pojawia się codzienne w dużych ilościach, np. w twarożku pasty, czosnku, cebuli (oleolox), płatkach owsianych (!). Co się [...]
[...] jak się później okazało mają zwiększone zapotrzebowanie na aminokwasy siarkowe w porównaniu do człowieka z jednego prostego powodu - bo posiadają sierść na całym ciele, a metionina wchodzi w skład keratyny. dlatego też został opracowany wzorzec FAO/WHO. rozumiem, że stwierdziłeś, ze białko jajeczne jest lepszym punktem odniesienia dla oceny [...]