bylibyscie tak dobrze i zerkneli na diete, czy wszystko w porzadku? chce miec 100% pewnosci, ze robie dobrze, nie chce marnowac czasu. wiem, ze powinienem to wrzucic w formie zrzutu z potreningu, ale kuuuurde, tak mi sie nie chce, chodzi mi tylko o dobor produktow, makro podsumuje. wrzuce przykladowe 2 dni z tygodnia i jeden dzien z ladowania: [...]
w sumie to masło orzechowe przy redukcji głównie powinno się dodawać w zależności od potrzeb .... tak jak białko tak i tłuszcze podbija się do pewnej granicy zgodnie z dietą ... wtedy sprawdza się masło orzechowe do podbicia tłuszczy ... samo w sobie jedzenie masła orzechowego codziennie nie jest zbyt korzystne na redukcji ... chyba że z [...]
[...] jakimiś warzywami. Osobiście nie bardzo widzę sens w tym żeby wkładać mięso w chleb. Dużo bardziej wygodne jest zabrać wszystko osobno. Nie rozumiem co masz na myśli od stwierdzeniem "procesu katogenicznego". Napisz dokładniej co jest i co masz na myśli. Masło to masło 80 procent tłuszczu zwierzęcego lub więcej, bez żadnych dodatków roślinnych.
[...] Szkodzi dieta zbyt tłusta i pikantna Szczególnie należy unikać UTLENIONYCH tłuszczów powstających w trakcie długiego smażenia, czy utlenionego światłem słonecznym. Zjełczałe masło, smalec, łój wołowy, niskiej jakości margaryny zaburzają profil lipidowy krwi i wręcz inicjują rozwój zaskórników. Trzeba też wyłączyć z diety nadmiar pikantnych [...]
[...] zamiast masła) -słodzik ( u mnie ok. 15g erytrolu) -woda 2) Czekolada: -40g oleju kokosowego -30g gorzkiego kakao -słodzik Przygotowanie: 1) Ciastka: Olej kokosowy i ew. masło rozpuszczamy dodajemy do sypki składników i zagniatamy. Ciastko będzie wychodziło dość sypkie więc formując dolewamy stopniowo odrobinę letniej wody. Formujemy małe [...]
[...] Tak dla ciekawych.. dieta będzie w jakimś stopniu podobna do "CKD" stąd też notatka dotycząca kwasów tłuszczowych. Tłuszcze nasycone : - olej kokosowy - 87 g /100 g - masło - 55 g / 100g -olej palmowy - 50 g / 100 g -smalec - 47 gram -pasztet pieczony - 13 g / 100 g -kiełbasa podwawelska - 6,9 g / 100 g -nabiał ? -wiórki kokosowe ? [...]
[...] podjadam. Białko to u mnie głównie jaja, jogurty, warzywa strączkowe, orzechy, mięso sporadycznie 1-2 razy w tygodniu. Tłuszcze: oliwa z oliwek, orzechy, pestki, awokado, masło, masło orzechowe. Węglowodany: pieczywo razowe, makarony pełnoziarniste, ryż brązowy, płatki owsiane, warzywa do każdego posiłku, owoce maksymalnie raz dziennie w małej [...]
[...] i uwielbiam je. Wiem że nie są to w 100% zdrowe tłuszcze, ale czy takie ilości mogą bardzo wpłynąć na redukcje. Dodam tylko, że wszystkie te tłuszcze są wliczone w dietę, a masło którego używam to https://www.sfd.pl/sklep/Ostrovit_100_Peanut_Butter_-opis33605.html padło na masło od Ostrovit'u, wcześniej było [...]
[...] tłuszczu, dla których substytutem jest cukier, związki węglowodanowe i mnóstwo syntetycznych wynalazków. Powstały nawet takie kurioza kulinarne jak beztłuszczowy olej, czy masło. Skutki tego postępowania okazały się, co nie jest żadną tajemnicą, opłakane. Oczywiście na problem otyłości w USA złożyło się jeszcze kilka innych czynników, [...]
ucze sie najdluzej schodzi z samym smazeniem, bo przygotowanie skladnikow i ich wymieszanie to chwilka. ale jak juz wleje to na patelnie to usmazenie troszke trwa. albo na zbyt malym ogniu to robie a na czym to w ogole smazysz? maslo rozpuszczone, olej, oliwa? Zmieniony przez - _zwierzu_ w dniu 2008-10-10 12:22:40
[...] trądziku... twój artykuł jeszcze bardziej mnie w tym utwierdził... nie ma dla mnie nic gorszego niż -cukier(ogólnie słodycze) -mleko(po tym już maskara) -niektóre tłuszcze(masło i co dziwne oliwa z oliwek) według mnie leki w przyszłości przeciwko trądzikowi będą opierać się właśnie na metabolizmie bo jak mi się zdaje tam tkwi problem.
zrobiłem wczoraj to masło i bardzo dobre w smaku:) a zrobiłem z: 100g orzechów ziemnych 100g orzechów włoskich 100g słonecznika 3łyzeczki miodu szczypta soli
Znalazłem takie coś i mogę z tego ułożyć sobie dietę? Produkty dozwolone w diecie: 1. Pieczywo jasne, czerstwe, sucharek, herbatnik 2. Drobne kasze: manna, krakowska, jęczmienna, łamana, ryż 3. 2 % mleko słodkie i zsiadłe, mleko w proszku odtłuszczone, ser biały chudy 4. Jaja gotowane na miękko, w koszulkach, ścięte na parze, jaja sadzone, omlety [...]
nierafinowany z pierwszego tłoczenia na zimno będzie miał zapach kokosa; rafinowany będzie neutralny w zapachu i smaku. Coś jak masło - do chleba czy jajecznicy, mięs różnistych idealny. oki :-)czyli można i na gorąco? bardzo lubie smak kokosa, więc ten smak byłby dla mnie świetny
[...] masa. Nic się z tym nie dało zrobić, a oliwa pływała na dnie. Potem próbowałem z samych włoskich i efekt ten sam. Na jakimś blogu znalazłem, jak jedna klientka robiła takie masło z samych włoskich bez oliwy i jej wyszło coś takiego: http://thumbnails106.imagebam.com/21385/20c3df213845800.jpg Widać, że to jest płynne i to są same orzechy bez [...]
Mali, to przepis na śledzie z octu. Takie zasalane, co je odmakam, żeby tą sól wyciągnąć? To mi chodzi o świeże. Mam zamrożone i nie wiem co dalej. Normalnie na masło, na patelnię i już? Może Martę zgwałcę o przepis. Ona pewnie ma jakiś fajny zdobyty od Wikingów :-D
laski, jeśli mogę wam zasugerować pewien eksperyment: upieczcie czosnek (najlepiej wcześniej przez noc potrzymać go w wodzie z solą i ziołami) i rozsmarujcie na kanapce jak masło- orgazm murowany! %-)