[...] proporcje białka do T mniej więcej 1:1, kaloryczność 1600 czyli po 800 kcal z T i z B czyli 180 B + 100g T śniadanie WW/B/T/kcal jajecznica z 5 jaj na maśle 2/38/32/448 + masło ok. 10g 0/0/10/74 II śniadanie 100g półtłustego twarogu 4/19/15/223 + śmietana kremowa 125 g 30% 4/3/38/364 III śniadanie 1 opakowanie sera Mozarella 1/20/15/274 obiad [...]
zakrzes mowi o zdrowych tluszczach... losos ok, ale maslo, tluszcz z mleka i jajek to nie sa te tluszcze co trzeba, jedz orzechy, slonecznik, pestki dyni oraz oleje roslinne dawaj do posilkow (najlepeiej lniany) Zmieniony przez - Sachem w dniu 2004-06-26 23:58:14
Dokladnie 4/kg. Jak to tam pisze w tych podwieszonych postach jestem ektomorfikiem. Moge jesc maslo popijajac olejem itp i za cholere nie moge przytyc.Wiec Wzialem troche wiecej to wszystkiego. No nawet 40g na posilek to malo. A jak to zalatwia np Slodkiewicz? On raczej nie ma 20 posilkow a odpowiednia ilosc bialka musi wszamac. :/
Moze CKD?? Proporcje to 2gramy bialka na jeden kilo masy ciala, 1.8grama tluszczu na jeden kolo masy ciala i weglowodanow jak najmniej, max 30 gram. Uloz diete ze zdrowych tluszczy takich jak: oliwa z oliwek, maslo roslinne (glownie do smazenia), jajka, ryby wszelkiego rodzaju, orzechy laskowe i wloskie, piers kurczaka bez skory, sery. To ci [...]
Posilek I B-24g T-17 W-181g kcal936 Posilek II B-44 T-26 W-53 kcal 608 Posilek III B 19 T 10 W 0 kcal 173 Posilek IV B 28 T 11 W 100 kcal 614 Posilek V B 36 T 3 W 110 kcal 616 Posilek VI B 30 T 10 W 51,5 kcal 397 Posumowanie Bialko - 181g Tluszcze - 73g Weglowodany - 495g kcal 3346 zmiany: a) z posilku I odejmujesz: "- chleb razowy 100g - [...]
[...] z dodawaniem wpisów rysiek, oliwa vergine(virgin olive oil) i oliwa wytłokowa(olive - pomace oil) są troszke gorszej jakosci ale nadają sie w sam raz do sałatek. Extra vergine o której pisałes jest z pierwszego tłoczenia, jest najlepsza i najdrozsza, pakowana w ciemnym szkle i spozywa sie ją na surowo Na nasyconych czyli masło,oleje roślinne...
[...] z dodawaniem wpisów rysiek, oliwa vergine(virgin olive oil) i oliwa wytłokowa(olive - pomace oil) są troszke gorszej jakosci ale nadają sie w sam raz do sałatek. Extra vergine o której pisałes jest z pierwszego tłoczenia, jest najlepsza i najdrozsza, pakowana w ciemnym szkle i spozywa sie ją na surowo Na nasyconych czyli masło,oleje roślinne...
Cześć (ponownie) Sprawe założeń mamy oblukaną, a teraz czas na wrzucenie pierwszej diety. Czyli z założeniami: białko: 1,8g ww: 5,5g Tłuszcze: 1g Przyjmujemy mase ciała 72kg (tak oscyluje moja masa), i po złożeniu posiłków daje to: Kcal: 2840,5 Białko: 131 Węglowodany: 401,5g Tluszcze: 74g Posiłek/godzina Produkt Masa Kcal: Białko: Ww: Tłuszcze [...]
[...] juz wyzej tez ci dali - wybierz ta ktora ci bardziej pasuje 1)Śniadanie 100g płatków owiasnych 500ml mleka 2% 2)II Śniadanie 150g chleba razowego 100g szynki z indyka masło bądź margaryna 3)Przed treningiem 100g ryżu 100g piersi z kurczaka 20g oliwy z oliwek 250ml soku marchewkowego 4)Od razu po siłowni 50g carbo 5)Kolacja 100g makaronu [...]
Dlaczego HMMM poprostu aby nie byc malym wkoncu zycie jest zbyt krotkie aby byc malym wiec trzeba cwiczyc to pierwsza rzecz a druga dla zabicia nudy ktora byla ale dzieki silce juz jest bardzo minimalna ,mowiac krotko dla przyjemnosci dla zdrowia dla checi poprawiania rekordow itp Poprostu silownia to super sprawa i tyle P.S pisalem to na szybko [...]
[...] stabilizatorami, utrwalaczami, konserwantami. W procesie utwardzania serów stosuje się podpuszczkę, wyciąg z żołądków cieląt. Produkty mleczne są wysokotłuszczowe: masło 80%, śmietana 40%, ser 25_40% czekolada 25_40%. Jest to zabójcza dawka tłuszczu i cholesterolu. Sery są ciężkostrawne, powodują schorzenia żołądkowe. Jeśli chodzi o [...]
[...] Nabiał jako pochodne z mleka, dziedziczy wady prasurowca. Sery to silnie skoncentrowane produkty, wybitnie kwasotwórcze, wysokobiałkowe, tłuste (40-50%). Sery i masło to produkty silnie zdenaturyzowane. Zaparcia, nadwaga, nowotwory, udary serca, choroby układu krążenia, to główne niebezpieczeństwa wynikające z konsumpcji tych [...]