[...] Węglowodany również można jeść ze wszystkimi warzywami oraz owocami z wyjątkiem bananów. Nie należy stosować w jednym posiłku kilku rodzajów tłuszczów (olej do smażenia plus masło do kraszenia plus śmietaną do sosu – należy zdecydować się na jeden, najlepiej roślinny (oliwa z oliwek lub olej). Do posiłków wolno pić kawę lub herbatę (bez [...]
[...] stanowią główne źródło witamin A, D, E i K oraz zawierają bardzo dla nas ważne nienasycone kwasy tłuszczowe. Złe tłuszcze to tłuszcze pochodzenia zwierzęcego, takie jak masło i smalec – w temperaturze pokojowej występują w stanie stałym. Powinno się ich unikać, gdyż zawierają głównie nasycone kwasy tłuszczowe; spożywane w nadmiarze [...]
[...] Każdy rodzaj miesa, najlepiej tłuste, wieprzowe Wszystkie rodzaje wędlin - najlepsze salcesony Ryby, konserwy rybne Drób, najlepsza tłusta gęś, kaczka Dużo tłuszczu - masło, smalec, słonina, smalec gęsi, olej słonecznikowy, oliwa, dobra margaryna. Tłuszcze pochodzenia zwierzęcego są znacznie lepsze od tłuszczów pochodzenia roslinnego Mleko [...]
Oleje, ciecze lub łatwo topliwe ciała stałe, nierozpuszczalne w wodzie. Oleje pochodzenia roślinnego (np. olej lniany, olej sojowy, olej konopny, olej makowy, olej rzepakowy, olej kukurydziany) są mieszaniną estrów gliceryny i kwasów tłuszczowych. Oliwa, olej oliwkowy, olej roślinny jadalny o bladożółtej barwie i specyficznym, łagodnym smaku i [...]
Oleje, ciecze lub łatwo topliwe ciała stałe, nierozpuszczalne w wodzie. Oleje pochodzenia roślinnego (np. olej lniany, olej sojowy, olej konopny, olej makowy, olej rzepakowy, olej kukurydziany) są mieszaniną estrów gliceryny i kwasów tłuszczowych. Oliwa, olej oliwkowy, olej roślinny jadalny o bladożółtej barwie i specyficznym, łagodnym smaku i [...]
Oleje, ciecze lub łatwo topliwe ciała stałe, nierozpuszczalne w wodzie. Oleje pochodzenia roślinnego (np. olej lniany, olej sojowy, olej konopny, olej makowy, olej rzepakowy, olej kukurydziany) są mieszaniną estrów gliceryny i kwasów tłuszczowych. Oliwa, olej oliwkowy, olej roślinny jadalny o bladożółtej barwie i specyficznym, łagodnym smaku i [...]
[...] soki itp.) Spożycie innych tłuszczów poza olejem lnianym jest zabronione ( w tym tłuszcze zwierzęce, oleje roślinne, oleje sałatkowe, sklepowe majonezy, MARGARYNY (!!!), masło) Spożycie mięsa jest zabronione ( przede wszystkim ze względu na powszechnie używane w produkcji hormony, pestycydy, antybiotyki i konserwanty blokujące przemiany [...]
[...] ochronne, działają przeciwzapalnie i przeciwalergicznie. Bardzo często w kosmetyce stosowane są oleje: rycynowy, jojoby, migdałowy, z pestek moreli, z pestek brzoskwiń czy masło kakaowe, które wykazują znakomite właściwości natłuszczające i odżywcze. Stosowane są one w dobrych kremach, lotionach do skóry suchej oraz w odżywkach i balsamach do [...]
[...] jak obecne kombajny. Kto jada groch regularnie raz w tygodniu, to do 1001at nic nie będzie wiedział o reumatyzmie .To już jest udowodnione. Ale znowu do grochu: kminek i masło i ma być tak ugotowany jak fasola stoi w garnku. Kiedy potrzeba dodać do ziemniaczanki z posiekaną chudą kiełbasą, jeszcze troszkę majeranku, tymianku i mamy łatwo [...]
[...] dzień, jedząc śniadania czy obiady? -Nasze posiłki możemy podzielić na cztery grupy: białka ( mięso, ryby, jaja), węglowodany ( chleb, miód, cukierki, ziemniaki), tłuszcze ( masło, olej, smalec) i pokarmy roślinne ( warzywa, owoce, soki). Cały problem polega na tym, że węglowodany zaczynamy trawić już w ustach, białka w żołądku, potrawy roślinne [...]
bo z tym lowkiciem to jest tak jak trafisz na goscia co trenowal uderzane z nogami to ch zrobisz a nie lowkicka mu sprzedasz kiedys sie z kumplem bawilem i wlasnie trafilem go w kolano przy lowkicku z piszczela z tym ze on niestety blokowal podnoszac noge skutek byl taki ze przez 15 minut kustykalem jak wejdzie ci w typa jak w maslo to spoko pare [...]
[...] niezdrowe niz kwasy nasycone, dzialanie podobne), wiec do smarowania pieczywa uzywaj "miekkich" margarynek Natomiast do smażenia właśnie bardziej polecam Ci masło, niż tłuszcze roślinne, gdyż kwasy tłuszczowe nasycone podczas smażenia(temp.) nie utleniaja sie do form trans-, a roślinne jak najbardziej Wiec przejdzmy do senna [...]
A co jesz na kolacje w dni treningowe??? A myślisz że w maśle nie ma chemii? - też jest, margaryna jest oparta za to na zdrowych roślinnych tłuszczach nienasyconych a masło - tłuszczach nasyconych niezbyt dobrych dla zdrowia, sprzyjających ponadto odkadaniu się tłuszczu. Kiedyś słyszałem wypowiedz jednego z autorytetów lekarskich który pytany co [...]
[...] nie jem kanapek tylko płatki pszenne lub kukurydziane w celu dostarczenia węglowodanów przed traningiem, a kanapki jem na kolację w dni wolne od treningu. Z tłuszczy używam masło, którym smaruję kanapki do pracy i do kolacji (bardziej jestem przekonany do masła niż do margaryny - za dużo chemii z tego co wiem)oraz olej niestety słonecznikowy [...]
Mam 24 lata 175 cm wzrotu, 85 kg wagi, trenuję na siłowni 5 razy w tygodniu : I trening klatka+biceps+brzuch IItrening grzbiet+biceps III trening nogi+przedramiona IV trening barki+brzuch V trening triceps+biceps poczytaj w treningu na temat treningu cyklicznego gr 3 Na siłowni trenuję od 2 lat, wieczorami trenuję Karate kyokushin (3 [...]
Mam 24 lata 175 cm wzrotu, 85 kg wagi, trenuję na siłowni 5 razy w tygodniu : I trening klatka+biceps+brzuch IItrening grzbiet+biceps III trening nogi+przedramiona IV trening barki+brzuch V trening triceps+biceps Na siłowni trenuję od 2 lat, wieczorami trenuję Karate kyokushin (3 treningi o 20.30) Wyliczyłem moje zapotrzebowanie tak: 6 gram [...]