Ojej, kiedyś kupiłam takie śledziowe tuszki i właśnie buch na masło klarowane. Smak miały bombowy, ale było dużo zabawy z wyciąganiem tych szkielecików (bo nie dało się ich zjeść jak szprotek)%-) A i śmierdziało potem po całym domu... śledziem;-)
W biedronce były:-) Ja je moczyłam z pół godziny w soku z cytryny, ale to nie jest konieczne chyba. I samo masło + na koniec sól. Były takie smaczne, że jakoś mi ta cebula nie pasowała:-)
rekord mój i kolegi : 350zł/miech szamaj podroby, jajca, masło, warzywa i poluj na promocje, to dasz rady ;) http://www.sfd.pl/Ma%C5%82y_portfel_moja_dieta-t894417.html
Ja generalnie myślałem o jajkach, rybach, piersi z kury, mięsie mielonym i twarogach oraz ryżu i siemieniu lnianym na podbicie tłuszczy. Wrzucę po treningu screena co ułożyłem %-) Zmieniony przez - ziumol w dniu 2012-12-21 16:48:13 kura droga i bezwartościowa - białko + xenoestrogeny których nie chcemy twaróg - w ostateczności, jak trzeba coś [...]
ja to ciasto robiłam z przepisu na muffiny, chociaż wyszła trochę wariacja na temat. nie dawałam odżywki białkowej, bo została mi tylko w smaku, który mi nie idzie. bonusowo dorzuciłam orzechy i kakao. zamiast oleju kokosowego było masło. diabeł tkwi w szczegółach - myślę, że było za mało dodatków, brak odżywki i średnio dojrzałe banany. tak czy [...]
Hej, hej mam pytanie: co sądzicie o maśle orzechowym? Moja mama bardzo je krytykuje, uważa, że to na pewno okropna margaryna zmieszana z orzechami arachidowymi, tymczasem, jak czytam sobie w Internecie o zdrowym jedzeniu, to często przewija się tam masło orzechowe; czy rzeczywiście jest ono lepsze od zwykłego masła? Albo ma jakieś specjalne [...]
kocie ja tą primavike mam, kupowałam w markecie. jest smaczne. tylko psikus taki, że to orzechy arachidowe - a te polecane nie są. w sensie arachidowych powinno się unikać (o ile dobrze pamiętam, chodzi o kiepskie proporcję omega), i lepiej ukręcić swoje masło migdałowe albo z orzechów włoskich.
tu gadają o pasztetach a ja o sniadaniu, czyli owsianka na egzotycznie owsianka wdg kuchni 5-ciu przemian 1 litr wrzącej wody - ogień ¼ łyżeczka kurkumy – ogień (orzechy włoskie to tez ogień) 1/3 łyżeczki masła – ziemia (można zamienić masło na olej, tu jest miejsce na migdały, pestki dyni, siemię lniane) ¼ łyżki cynamonu - ziemia 8 łyżek [...]
polecam, szczególnie ze biofuturo już nie będzie albo już nie produkuje masła, primavika dość droga, sante i felix to syf straszny dużo utwardzonych tłuszczy. Chociaż w tesco wczoraj widziałem ze zrobili z kawałkami orzechów i z dodatkiem gorzkiej czekolady. Bardzo dobre jest tez masło karobowoe, ma o połowę mniej kcal a smakuje super.
Widziałam, że pisałyście o jagodach goji, poszukałam trochę tak z ciekawości i trafiłam m.in. na taki wpis: http://zazie.com.pl/2013/07/jagody-goji-drogie-sliczne-i-toksyczne/ Mocno emocjonalny itd. ale sedno jest takie, że dwie różne rośliny są sprzedawane pod tą nazwą handlową i jedna z nich może powodować zatrucia i że trzeba zwracać uwagę na [...]
Tak. Któraś z Was o tym pisała, a potem wyszukałam w sieci i zrobiłam wg tego: http://gotujsie.pl/domowe-maslo-migdalowe/ Kompletnie nic się nie dodaje - same migdały. Prażyłam krócej - 15 min i teraz się zastanawiam czy prażenie jest w ogóle konieczne albo czy można jeszcze krócej. W każdym razie pycha. Mi wyszło półpłynne prawie że, ale to [...]