SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

maslo

Czy chodziło Ci o: "masło"?

  • KETTLEBELL - trening i doznania ;-)

    Post
    Trening dla początkujących

    orzechy/masło Ci podciągną do 2g. Ja bym zwiększył do 2,5g ale rozumiem że wszystko jest płynne i życie to nie kalkulator więc OK ;) --------------------- Kootek, ja tylko piszę żeby Ci dać do myślenia, zrobisz z tym brachu co będziesz chciał;) rozumiem więc że mleko traktujesz jako suplement zatem... pierwsze słyszę żeby było czymś a la [...]

    Odpowiedzi: 329 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-03-19 15:59:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • KETTLEBELL - trening i doznania ;-)

    Post
    Trening dla początkujących

    Wiesz prawie o wszystkim sa podzielone zdania. Wiadomo ze mleko spozywcze jest gorsze niz te swieze, od krowy, ale chyba jest jeszcze troche mleka w mleku.. Jesli chodzi o orzechy to wloskie, a maslo orzechowe niech dopowie Simonidas ale ja jak biore, to kilka lyzeczek.

    Odpowiedzi: 329 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-03-19 21:31:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • KETTLEBELL - trening i doznania ;-)

    Post
    Trening dla początkujących

    "Staram się dobrze odżywiać, dorzucam te tłuszcze, orzechy kupiłem (bo nie było masła orzechowego). Brazylijskie - mniam! ale 30zł/kg więc tylko na spróbowanie wziąłem; Ziemne (w papryce niestety, bo czystych nie było) - blee! gorzkie - ale 10zł/kg (poważny woreczek za 4zł), więc 2 garści dziennie spokojnie zjem. " to zmień sklep. nie [...]

    Odpowiedzi: 329 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-03-24 15:52:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Sposób na biały ser

    Post
    Kuchnia SFD

    Z masłem orzechowym mi nie podchodzi, wolę osobno masło i twaróg, na noc moze być z odrobiną konfitury, a jak ciepło jest to jadam tylko z warzywami rzodkiewka szczypiorek, a teraz z oliwkami i pomidorem.

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-01-09 19:51:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Ja np do szpinaku dodaję masło właśnie, gałkę muszkatołową i wbijam jajka :-) smaczne i a'la beszamel smakuje dzięki tej gałce. pyszny sos do mięsa mielonego powstaje jak wmieszasz łyżkę serka mascarpone do podsmażonego mięsa z tandoori masala. sos do białej ryby to łyżka śmietany, pieprz cytrynowy, czosnek i kapary. sos warzywny - gotujesz [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-16 20:20:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Węglowodany w śniadaniu

    Post
    Ladies SFD

    W takim razie pisze co zjem jutro ;) Od razu prosze o poprawki. 8:00 płatki owsiane (50g) 3 jaja banan(100g) twarog połtłusty (150g) olej z pestek winogron (10g) 11:00 2 kromki chleba pełnoriarnistego (60g) masło(20g) ser żółty (15g) jajo 14:00 ryż biały (50g) piers z kurczaka (100g) + warzywa 15:30 TRENING 17:00 kromka chelba [...]

    Odpowiedzi: 29 Ilość wyświetleń: 8149 Data: 2012-03-25 19:10:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Węglowodany w śniadaniu

    Post
    Ladies SFD

    Hej:) A co powiecie o tym?? 7:00 3 jaja 50g płatkow owsianych 150g jablek 10g oleju z pestek winogron 120g poltlustego twarogu 11:00 60g pieczywa pelnoziarnistego 10g masla sera zoltego 1 jajo 14:00 szklanka ugotowanego makaronu pelnoziarnistego + sos( domowy, nic zlego;) ) + warzywa 15:00 trening 17:00 jogurt naturalny bakoma + kakao (1 [...]

    Odpowiedzi: 29 Ilość wyświetleń: 8149 Data: 2012-03-27 11:41:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Węglowodany w śniadaniu

    Post
    Ladies SFD

    [...] prosze o ewentualne poprawki;) 7;00 50 g platkow owsianych 3 jaja banan 100g olej z pestek winogron 10g twarog poltlusty 150g 10:00 2kromki pieczywa pelnoziarnistego 60g maslo extra 5g ser zolty 15g 13:00 piers z kurczaka 100g ziemniaki 50g rosol 200g ryz 20g 14:30 trening 16:00 300ml mleka 75g jablka 19:00 twarog poltlusty 150g lyzeczka [...]

    Odpowiedzi: 29 Ilość wyświetleń: 8149 Data: 2012-03-29 20:54:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Dzięki dziewczyny :-) chanula nierafinowany z pierwszego tłoczenia na zimno będzie miał zapach kokosa; rafinowany będzie neutralny w zapachu i smaku. Coś jak masło - do chleba czy jajecznicy, mięs różnistych idealny. Ten kokosowo pachnący będzie fajny do krewetek, da im taki azjatycki posmak ;-) Zresztą mi on pasuje do wszystkiego, ale ja lubię [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-11 14:21:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Dzięki dziewczyny :-) chanula nierafinowany z pierwszego tłoczenia na zimno będzie miał zapach kokosa; rafinowany będzie neutralny w zapachu i smaku. Coś jak masło - do chleba czy jajecznicy, mięs różnistych idealny. oki :-)czyli można i na gorąco? bardzo lubie smak kokosa, więc ten smak byłby dla mnie świetny

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-12 09:18:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • chanula niektóre tematy tak mają :-)) Kokosowy jak najbardziej do pieczenia, smażenia, duszenia - tak jak masło klarowane.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-12 15:54:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Wlasnie nie widzialam co to jest te maslo sklarowane, dzieki anister, poszukam w necie

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-13 09:29:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Z polskich producentów masło klarowane ma Mlekovita, najtaniej chyba w Biedronce, z tego co kiedyś porównywałam. http://alma24.pl/pr_images/5900512300054.jpg Plus oczywiście w necie do dostania różne obce ghi, ghee, tyle, że drożej.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-13 11:16:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Tak jak piszesz chanula :-)) Teraz już będę kręcić nosem na widok każdego innego. Mimo, że kupowalam w małej piekarni i bardzo się nad tym skupiałam żeby był możliwie najlepszej jakości, to jak już mam porównanie, to zastanawiam się dlaczego tamten był taki góvvniany. No nikomu już nie można ufać... I tak mam wrażenie, że do sklepu to ja już [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-03 08:49:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Dzienkuwa za przepis jest zaj**isty, ja robię 2 wersję z orzechów włoskich na 100g 1 łyzeczka oliwy i sól, lub orzeszki ziemne z biedry solone po prostu miksuję i robi się masło nawet bez oliwy, muszę spróbowac z włoskimi bez oliwy czy wyjdzie. Pozdro

    Odpowiedzi: 64 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-15 20:24:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • jak myslicie- da rade zrobic maslo migdalowe z migdalow i oleju kokosowego? (zamiast rzepakowego) bo zrobilam teraz z miodem i jest w chuy slodkie %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-24 14:47:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • czy takie masło orzechowe można szamać samo jako posiłek (od czasu do czasu) czy raczej tylko jako dodatek? A i jeszcze czy mógłbym prosić o link do jakiegoś artykułu , albo wytłumaczenie tutaj jak kto jest z tymi orzeszkami ziemnymi i słonecznikiem ( często znajduje sprzeczne informacje) . Kiedyś czytałem że np białko z orzechów ziemnych [...]

    Odpowiedzi: 64 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-09-30 19:14:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Ja już próbowałem robić to masło na różne sposoby i nigdy mi nie wyszło... aż w końcu dałem sobie spokój.

    Odpowiedzi: 64 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-06 22:45:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Jutro kupię orzechy i zobaczę, jak to wyjdzie. Ja najchętniej w ogóle zrezygnowałbym z grzechów włoskich. Dla mnie są za gorzkie i kompletnie mi nie podchodzą, zarówno jako masło, jak i same do jedzenia. Zrobię z samych nerkowców, brazylijskich i laskowych. Zastanawiałem się też, czy nie mógłbym dodać do tego trochę kakao. Ale nie wiem, co z tego [...]

    Odpowiedzi: 64 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-07 21:57:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Teeija oliwę z oliwek stosuj na zimno - do surówek. Do obróbki termicznej smalec, olej kokosowy, masło klarowane. Jakbyś piekła gęś czy kaczkę, to zlej sobie cały tłuszcz, który się wytopi i używaj potem do pieczenia i smażenia.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-03 18:50:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)