[...] dziękuję Wam za rady. Jeśli chodzi o mięso to jem róznie, kurczak to moze 60-70% czasu, ale jem też indyka, wieprzowinę i wołowinę. Wymieniłem słonecznik na orzechy włoskie, masło orzechowe na masło z nerkowców + zamieniłem oliwe z oliwek do smazenia na olej kokosowy rafinowany (?) . Stąd mam nadzieję z tłuszczami jest już trochę lepiej. 1)Wyszło [...]
[...] treningu a w dnt owsiane? 3. Masło z nerkowców byłoby super na ostatni posiłek, ale z drugiej strony orzechy laskowe też bardzo lubię a ich cena to 35zł za kg zamiast 70 za masło. Wychodzi tylko ogólnie na to, że głowne tłuszcze w ciągu dnia będą z orzechów włoskich i laskowych, do tego oliwa z oliwek używana do smażenia i lekkiej marynaty [...]
Masło to zdrowe źródło tłuszczy. Nie smaż na nim. Jak pasuje w makro to może śmiało być. Uważaj na wynalazki które nie mają składu napisanego - masło powinno sie składać wyłącznie ze śmietanki. CZasami część tłuszczu pochodzi od tłuszczy roślinnych - takiego "masła" nie kupuj.
Masło roślinne/margaryna do wywalenia. Nie jest to produkt, który powinien znaleźć się w zdrowej diecie. Polecam poczytać na ten temat artykuł: https://potreningu.pl/articles/2658/piec-powodow-dla-ktorych-lepiej-wybrac-maslo-niz-margaryne Makrelę, czy łososia jak najbardziej warto wrzucić do diety. Nie polecam jednak robić z tego schematu, o [...]
Jeżeli jesz posiłki ubogie w tłuszcz (gotowany kurczak itp), bez sosów i wędlin to masło orzechowe może być uzupełnieniem diety w tłuszcz ( ten dobry ). Tylko nie należy go łączyć z pieczywem i węglowodanami tylko zjeść samo. 2 łyżeczki od herbaty dziennie wystarczą. Natomiast jeżeli spożywacie nie odtłuszczony nabiał, smażone mięso, sosy mamusi, [...]
Ano - w diecie wysokotluszczowej jest super zrodlem energii i tluszczu - bierzesz dobry wysoko bialkowy pokarm (np. kurczak) ale ze jest zbyt chudy dodajesz jeszcze maslo orzechowe. Sam ta diete stosowalem (hm.. i jeszcze nadal stosuje choc z zakloceniami :) i tez wcinalem maslo orzechowe choc nie w takich ilosciach. bst Moderator dzialu HIT [...]
[...] nigdy nie zgrzeszyłam.Kupiłam sobie czekoladę bez cukru,ale póki co leży sobie w szafce.Czasem mam ochotę na coś słodkiego.Wtedy biorę mąke sojową lub razową,frutoze, jaja i masło, owoce i kreuje jakis smacznoiutki deser.Ostatnio wymyśliłam sobie masełko kakaowe,którego łyżeczka również zaspokaja moje potrzeby (margayna,kakao i fruktoza-to jego [...]
[...] w posiłkach węglowodanowych do sałatek oliwy, oleju kukurydzianego, rzepakowego. Na mój rozum, połączenie ryby (obojetnie jak przyrządzonej o ile dodany jest olej, a nie masło czy smalec) z sałatką zalewaną oliwą i do tego ODTŁUSZCZONY biały ser 0% to POSIŁEK WĘGLOWODANOWY! Żeby posiłek był tłuszczowy, musi się w nim znaleźć: mięso masło [...]
Czesc! mam pytanie dotyczace slodyczy: znalazlam w sklepie ze zdrowa zywnoscia 2 bardzo interesujace mnie produkty: 1) maslo orzechowe( bez cukru)ale za to z olejem chyba palmowym-a takiego chyba nie wolno..napiszcie mi prosze jakie maslo orzechowe lub kakaowe bedzie ok 2)czekolade bez cukru dla diabetykow, biala i mleczna rowniez bez [...]
[...] zapotrzebowania : 111% B; 103% T; 103% W; 101% kcal. I teraz patrząc na wasze powyższe posty zastanawiam się czy ja nie przesadzam z oliwą z oliwek, ponieważ w ferie gdy jestem w domu zastępuje np masło oliwą z oliwek, także spożywam jej całkiem sporo. Czy nie za dużo? A i 2 pytanie, to czy mógłby ktoś przypomnieć ile łyżeczek to 10 g oliwy?
http://imageshack.us/a/img833/891/52489293.jpg Witam dzień 14 suchinho06- nie wiem skąd te masło, znalazłem je u dziewczyny w szafce i zarzuciłem fotę, jakbyś miał namiar na jakieś dobre masło daj znać, będę wdzięczny :-)) Przemo10124- na śniadanie wcinam 2 jajka, do tego odżywka białkowa, wychodzi około 40g na kmc białka w jednym posiłku. A [...]
[...] – 1/3 szklanki ja dodałam jeszcze do tego łyżkę ciemnego kakao Bez pieczenia i mają wytrzymac do tygodnia w lodówce wg.przepisu. Możecie wiecie jak ewentualnie zamienic masło i miód by nie trzeba było piec? :) Podaje jakby ktoś tak jak ja nie miał piekarnika :P Jak wróce do domu to spróbuje tego przepisu bo ciastka wyglądają pysznie :D [...]
[...] Nawet taniej. I to mnie k***a zastanowiło. Skoro kostka 250g masła zwykłego kosztuje 6-8 zł, to dlaczego te f***y z Mlekowity sprzedają to coś żółte po 12-14 zł? Przecież masło klarowane z definicji powinno być droższe niż zwykłe. Śniadanie fest. Dołożyłem węgli. Ten szpinak to odkrycie sezonu. Evo - jesz orzechy jakieś? Bo rozbieżności są [...]
Tylko że masło 82% to nie jest masło ale mix. Ja klarowane używam do smażenia, nie ma nic lepszego. Na początku klarowałem sam ale z czystego dobrego masła to się nie opłaca a przy klarowaniu 82% nie byłem pewny czy odklaruję olej więc kupuje kubełki z Mlekovity. Te deklarowane 99,8% tłuszczu mlecznego mnie przekonuje.
[...] na dodatek olejów roślinnych. Tanie masła z dodatkiem oleju kosztują 3-4 zł - poznasz je bo są miękkie w ladzie chłodniczej. Masło prawdziwe w warunkach chłodniczych jest twarde. Zobaczę w domu jaka ma deklarowaną zawartość % takie twarde masło. W każdym razie u mnie takiego poniżej 6 zł za kostkę 250g nie kupisz (sprawdzić czy nie promo).
[...] że jest to przeróbka normalnego masła. Masło + przeróbka i wychodzi drożej. Klarowane mi fajnie pachnie, cenowo wychodzi jak oliwa z oliwek (taka z lidla), a starcza mi na dłużej, bo nikt w domu poza mną nie używa :-) Nigdy nie myślałem o nim jako o czymś pożywnym - ot, smażę na nim, bo zwykłe masło szybciej się pali.. Nie wnikałem więcej..
Spokojnie. Tłuszcz jest. Po smażeniu kartofli wrzuciłem w masło szpinak pokrojony i on pięknie nasiąkł tłuszczem. Ogólnie to zrobiłem sobie kolejną apkę "LCHF log". Wpisuję do niej to co zjadłem, a wieczorem liczę. Dzisiaj mi wyszło, że wieczorem przed snem zagryzę kalarepką bo z węglami krucho. A treningi na dobrą sprawę miałem prawie trzy. Rano [...]