Masło śmietankowe może być dobre, ale kupując takie masła, trzeba bardzo uważać na skład, żeby nie kupić jakiegoś miksa z margaryną lub olejem roślinnym. W składzie musi być 100% tłuszczu mlecznego, sól, może być barwnik i nic poza tym. Pozdrawiam.
[...] a nie przypadkowych wynalazków, bo zdarzają się produkty oszukane. Ostatnio np. kupiłam (nie w Polsce) coś co wyglądało i było opisane jak masło , a w smaku - najpodlejsza margaryna }:-((. Jeśli chcesz redukować, w tym dziale też znajdziesz liczne wskazówki. Ilość białka możesz sobie zwiększyć do 2.5-3g. (na redukcji je się więcej, niż na [...]
[...] (ubogich w węglowodany) były tanie, rafinowane oleje roślinne bogate w kwasy tłuszczowe omega-6 . No cóż, badania były prowadzone w latach 70-80-tych – wtedy margaryna, olej sojowy i kukurydziany były postrzegane, jako zdrowsze alternatywy dla masła, jaj i oleju kokosowego. Problem polega na tym, że dziś (na szczęście) pewne [...]
[...] z warzyw najczesciej pomidor, ogorek, czasami brukuly i kalafior. Tluszcze to tluszcze ryb, oliwa i orzechy (wloskie, migdaly), ale tez tlusszcze z jaj i maslo (nie margaryna...brrr...) oraz smalec. Regularnie uzywam odzywki SFD WPC o smaku szarlotki, chyba sie od niej uzaleznilem, bo na sniadanie nie zjem nic innego jak platki owsiane [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] nie konserwowa i itp Ser normalny jakieś inne gatunki dziurawy i tp Serki też mam np łaciaty twarogowy, szczypiorkowy i tp. Margaryne mam masło też co wybrać masło czy margaryna? A może po prostu wywalić z jedzenia wgl i nie jeść i zamienić na coś podobnego . Parówki jakieś , jajka, jakieś jogurty naturalne, i takie tam kapusty kiszone [...]
"Masło ma więcej izomerów trans niż margaryna! Instytut Żywności i Żywienia opublikował właśnie e-Bazę Izomerów Trans. Kwasy tłuszczowe typu trans to najgroźniejsze dla zdrowia kwasy tłuszczowe, które są szczególnie niebezpieczne dla układu sercowo-naczyniowego. Co wynika z tej bazy? Jest nadspodziewanie dobrze, żeby nie powiedzieć że jest [...]
Co wynika z tej bazy? Jest nadspodziewanie dobrze, żeby nie powiedzieć że jest bardzo dobrze. Wiele produktów, które są od zawsze uznawane za źródło tłuszczów trans - np. ciasta i chipsy, mają ich obecnie niewiele. Nie znaczy to, że stały się zdrowe! :) Co z margaryną? Tutaj również zaskoczenie. Margaryny miękkie (te do smarowania) mają średnio [...]
hihi mam malutka prosbe, kolezanka poprosila mnie o pomoc w ustaleniu diety =D i teraz tak stworzylem dietke na podobienstwo swojej (hih odejmujac troszeczke bialka i dodajac czekoladke, ciacho za super rada smoczka) i teraz tak "stworzylem" dietke, ktore mozecie zobaczyc na dole (zeby nie grzebac w tabelkach) wyszlo okolo 1500kcal 120g [...]
[...] 100 g olej sezamowy - 40g / 100 g olej palmowy - 37 g / 100 g masło roślinne 36 g / 100 g migdały - 34g / 100 g Orzechy pistacjowe 33 g / 100 g orzechy nerkowca 32 g / 100 g margaryna - 29 g / 100 g olej sojowy - 25 g / 100 g olej z orzecha włoskiego - 23 g / 100 g olej słonecznikowy - 19 g / 100 g olej lniany - 18 g / 100 g olej z pestek [...]
Hej! To prawda, że udało mi sie trochę zrzucić, ale nadal to za mało. Moja naturalna waga to 53-54 kg tak, że jak widzisz zostało mi z 4 kg. Poza tym mam słabo wyrobione mięśnie i niestety wystajacy brzuszek. Jak to zrobiłam? Bez męki. Jadłam bardzo czesto, nawet w sumie co chwilkę, ale nic słodkiego i nic tłustego, żadnych rzeczy pieczonych czy [...]
[...] ogóreczki, papryczki) - mleko krowie i jego przetwory ( śmietana, ser żółty, ser topiony, pleśniowy, feta) za wyjątkiem jogurtu naturalnego bez dodatku cukru - lody - margaryna i smalec - mąka pszenna i produkty z niej wytwarzane - makarony pszenny - ciasta i wszelkie słodycze - biały ryż - ziemniaki - wędliny ( w tym bekon, szynka, [...]
Hej, hej mam pytanie: co sądzicie o maśle orzechowym? Moja mama bardzo je krytykuje, uważa, że to na pewno okropna margaryna zmieszana z orzechami arachidowymi, tymczasem, jak czytam sobie w Internecie o zdrowym jedzeniu, to często przewija się tam masło orzechowe; czy rzeczywiście jest ono lepsze od zwykłego masła? Albo ma jakieś specjalne [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] w stałą margarynę. Problemem jednak jest to, że pojawiają się tzw. tłuszcze trans, które działają bardzo szkodliwie na nasze ciało. Jeśli więc ktoś powie Ci, że najlepsza margaryna (nawet z minimalną ilością tłuszczu trans) jest zdrowsza niż masło – omiń go szerokim łukiem. Ale zwróć też uwagę na majonezy, bo niektóre także są produkowane z [...]
[...] się aby każdy posiłek był zbilansowany- posiadał białka, tłuszcze i węglowodany. To najlepsze rozwiązanie na początek. Pozwala m.in na równe rozłożenie węglowodanów w ciągu dnia aby uniknąć dużych skoków insuliny. Produkty, które powinnaś zamienić na bardziej wartościowe odpowiedniki: serek danio, margaryna, olej rzepakowy, serek wiejski.