[...] jest to, że przestało ciągnąć mnie do ciast i innych niezgodnych z Montim potraw, ponieważ zawierają jajka, a owych nie jadam... Pojawiło się pytanie o piwko... nieszczęsna maltoza! Nie znam niestety sposobu aby zneutralizować jej koszmarny wpływ na sylwetkę, czyli na poziom cukru we krwi po wypiciu piwka... Uwielbiam piwo, ale pobyt w Oz, gdzie [...]
[...] to wlasnie bialeczko od nich chodzi po 9zl - kazeinian wapniowy - 88% bialka, 1% laktozy, 1,5% tluszczu cena? podobno baaardzo przystepna - maltodekstryna - glukoza 6%, maltoza 7 %, cukry wyzsze 65%, czyli ni mniej ni wiecej tylko nasze Carbo oraz wiele innych roznych i ciekawych rzeczy Co tu duzo gadac, poczytajcie sami. Milej lekturki
Skład Carbo Pur <HiTec>100 g: - wyższe oligosacharydy 82,0 g - maltotrioza 8,0 g - maltoza 5,0 g - dekstroza 1,0 g Jeżeli się chce to można podać ile czego jest.
[...] rutyna, olejki eteryczne, fitocydy, antybiotyki-inhybiny, hormony, enzymy, kwasy organiczne,stymulatory wzrostu. Węglowodany - to przede wszystkim fruktoza, glukoza, maltoza, oraz w mniejszej ilości: arabinoza, ryboza, izomaltoza i wiele innych. Tłuszcze. W pyłku wyodrębniono 12 kwasów tłuszczowych, między innymi: kwas palmitynowy, [...]
[...] nazwać "paliwem". Węglowodany są łańcuchami o różnej długości z molekułami cukrów. Krótsze nazywamy prostymi-glukoza, fruktoza, trochę dłuższe dwucukrami-laktoza,maltoza,sacharoza a jeszcze dłuższe węglowodanami złożonymi-skrobia i glikogen. Organizm przechowuje węglowodany w mięśniach bądź w wątrobie w formie glikogenu. W wyniku [...]
[...] wysoki IG. Przykladem niech bedzie glukoza, IG wynosi 100. Oczywiscie sa cukry ktore maja jeszcze wyzszy indeks glikemiczny od glukozy a wiec dekstroza(cukier gronowy) i maltoza(piwko). Tych produktow rowniez powinnismy sie wystrzegac . Wracajac do warzyw , bo beda stanowic wspaniale zrodlo blonnika, witamin , mineralow i brakujacych [...]
Cukry prostej mają przecież wysokie IG(np. Glukoza,i chyba maltoza) Cukry złożone - niższe ig- maltodekstryna laktoza fruktoza Owoce to nie cukry proste, a odbudowa glikogenu to nie kwestia 5 min... Zmieniony przez - Danio135 w dniu 2008-07-13 22:44:36
[...] wysoki IG. Przykladem niech bedzie glukoza, IG wynosi 100. Oczywiscie sa cukry ktore maja jeszcze wyzszy indeks glikemiczny od glukozy a wiec dekstroza(cukier gronowy) i maltoza(piwko). Tych produktow rowniez powinnismy sie wystrzegac . Wracajac do warzyw , bo beda stanowic wspaniale zrodlo blonnika, witamin , mineralow i brakujacych [...]
[...] wysoki IG. Przykladem niech bedzie glukoza, IG wynosi 100. Oczywiscie sa cukry ktore maja jeszcze wyzszy indeks glikemiczny od glukozy a wiec dekstroza(cukier gronowy) i maltoza(piwko). Tych produktow rowniez powinnismy sie wystrzegac . Wracajac do warzyw , bo beda stanowic wspaniale zrodlo blonnika, witamin , mineralow i brakujacych [...]
[...] wysoki IG. Przykladem niech bedzie glukoza, IG wynosi 100. Oczywiscie sa cukry ktore maja jeszcze wyzszy indeks glikemiczny od glukozy a wiec dekstroza(cukier gronowy) i maltoza(piwko). Tych produktow rowniez powinnismy sie wystrzegac . Wracajac do warzyw , bo beda stanowic wspaniale zrodlo blonnika, witamin , mineralow i brakujacych [...]
[...] że zna dobrze temat.spór się toczy o ilośc i wzajemne ilościowe relacje tych składników.Rodzaj użytych węglowodanów wydaje się mniej znaczący. niech to bedzie glukoza czy maltoza , nutrioza, maltodekstryna. bez większych różnic. odnośnie badan jeszcze- niestety brakuje w wielu kwestiach odżywiania i matodyki treningu wielu badań lub są [...]
[...] wysoki IG. Przykladem niech bedzie glukoza, IG wynosi 100. Oczywiscie sa cukry ktore maja jeszcze wyzszy indeks glikemiczny od glukozy a wiec dekstroza(cukier gronowy) i maltoza(piwko). Tych produktow rowniez powinnismy sie wystrzegac . Wracajac do warzyw , bo beda stanowic wspaniale zrodlo blonnika, witamin , mineralow i brakujacych [...]
[...] zapełnić bo praktycznie nic nie smaże, używam takie ilości masła ,że nic nie widać nawet posmarowania. Fakt, mało warzyw i o takie właśnie porady mi chodziło. Rozumiem ,że maltoza jest zła, ale przecież tego mleka nie mam powyżej 1l, a jak dojdzie do mnie białko to pewnie ilośc spadnie do śniadania 500mln. Zmieniony przez - konar128 w dniu [...]
1.najlepiej wchłanialne są jajka na miękko!! 2.hydrolizat jest lepszy od izolatu!!(przynajmniej dla mnie bo on sie nie trawi:P) 3.z tego co się oreientuje to większość gainerów składa sie z malto(carbo - dextroza + maltoza) 4.ja bym wywalił mleko z tego koktailu- sproboj przez 2 tygodnie a zobaczysz o co chodzi.
[...] wysoki IG. Przykladem niech bedzie glukoza, IG wynosi 100. Oczywiscie sa cukry ktore maja jeszcze wyzszy indeks glikemiczny od glukozy a wiec dekstroza(cukier gronowy) i maltoza(piwko). Tych produktow rowniez powinnismy sie wystrzegac . Wracajac do warzyw , bo beda stanowic wspaniale zrodlo blonnika, witamin , mineralow i brakujacych [...]
Kvrwa, przecież jedząc skrobie w efekcie końcowym i tak otrzymamy maltozę i glukozę, z czego maltoza to w zasadzie też glukoza x 2... %-) Więc po co? Można od razu zapchac się cukrem... naj.ebac się sacharozą... %-) Sory za moje przemyślenia, ale ja próbuję krok po kroku zrozumiec neevskego... %-) (ja mam inne zdanie na ten temat, żeby nie było [...]
dokładnie od piwa zależy, a raczej sposobu warzenia. Jako, że jestem piwowarem amatorem, bo mi zwykle piwo jasne nie podchodzi, to w skrócie - piwa "słodkie" mają więcej cukrów nierozkladalnych przez drożdże - maltodekstryny. Maltoza za to ślicznie przekształca się do alkoholu i w piwie nie powinno jej być, bo się to browarowi mało opłaca. Jedyna [...]
[...] spozywać je można w ilości max 50g dziennie czyli (25g glukozy i 25 fruktozy co właśnie czynię) nie wiem co z pozostałymi i czy w ogóle musze je uzupełniać: galaktoza, maltoza itp aaa.. i sacharoza:) hehe jeszcze dopisze ze skrobii mam 359g a laktozy 15g, sacharozy 27 (co podobno się rozkłada czyli doszło by jeszcze po 10g i fruktozy i [...]