ylwetkę porównuj tylko rano na czczo, po siku, to jest miarodajne. Zrób sobie zdjęcia, zmierz obwody i zapisz. Bo potem Ci sie wydaje, a tak kontrola postępów to podstawa. Z tych 8 kg, 3-4 kg to mogł być nawet glikogen i woda. Nie napisałeś też ile kcal jesz, jaka masz wage, jakie makroskłądniki, czy naprawdę liczysz te kalorie. Podstawa to bycie [...]
[...] fundamenty po pierwsze dietę,a po drugie trening siłowy. Zapotrzebowanie kaloryczne możemy obliczyć następująco: To jest nasz punkt wyjścia, musimy rozłożyć poszczególne makroskładniki i ułożyć konkretne menu, które później wcielamy w życie. Będąc przy diecie warto wspomnieć o suplementach. Początkowo nie ma potrzeby ich stosowania bo [...]
[...] treningami, możemy otrzymać następujące wartości: ilość energii - 6300 kcal ilość węglowodanów - 900 g = 3600 kcal Pozostaje nam zatem do „zagospodarowania” na pozostałe makroskładniki 2700 kcal. Do dyspozycji oczywiście zostają nam dwa makroskładniki: białko i tłuszcze. Jak zatem powinien wyglądać ich podział tak, aby zapewnić maksymalne [...]
[...] i "wejść w trening jak i diete". Obliczyłem sobie od nowa zapotrzebowanie kaloryczne i wyszło mi coś takiego 1936 bmr + 320 tea= 2256 + neat(200)=2652kcal rozbiłem to na makroskładniki i wyszło mi takie coś 2652kcal 190g białka 29% 88g tłuszczy 30% 275g węgli 41% 21 lat 175 94 kg Trening oczywiście fbw trening a PRZYSIADY 5x5 [...]
domer tak podstawy stosuje caly czas, d3, o3, k2, magnez z cynkiem jako zma przed snem tez sobie leci bardziej mialem na mysli suplementacje okolotreningowa, co maksymalnie mozemy uzyc i co ma w tym okresie sens, biorac pod uwage, ze mowa o osobie zaawansowanej, gdzie dieta dostarcza wszystkiego co potrzeba jezeli chodzi o makroskladniki. wiem tez [...]
Cześć! W Twoim systemie odżywiania nie ma nic złego, to tak zwany jem/niejem, IF (intermittent fasting) lub po prostu przerywany post. Kwestia nad jaką musisz zapanować to ilość spożywanych kalorii. Nie ma znaczenia, czy jesz zdrowo czy nie, jeżeli spożywasz za dużo w stosunku do swojego zapotrzebowania, to będziesz tyć. Zmieniony przez - [...]
[...] Twój organizm potrzebuje aby redukować. Tutaj możesz znaleźć wzór do obliczenia zapotrzebowania ->http://www.sfd.pl/-t276436.html Pamiętaj o odpowiednim podziale na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. [...]
[...] niż 3000 kcal, to zostań tej kaloryczności. Natomiast jeżeli będzie większa, to wskocz na tę kalorykę na 2 tygodnie i zacznij redukować. Pamiętaj o odpowiednim podziale na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. [...]
[...] Jeden z najlepszych współczesnych kulturystów Evan Centopani twierdzi, iż tłuszcze są o wiele ważniejsze niż węglowodany. Centopani powiedział, że jeśli miałby ustawić makroskładniki względem ich ważności w diecie, to białko zajęłoby pierwsze miejsce, ale zaraz na następnym znalazłyby się tłuszcze: „Są one bez wątpienia o wiele ważniejsze [...]
[...] pochodzenia odzwierzęcego, to jeden z makroskładników, który zapewni Ci sytość. Drugim jest tłuszcz, którego jest relatywnie mało w diecie. Postaraj się podzielić sobie makroskładniki w taki sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki [...]
[...] z białka z tłuszczy i zostaje Ci ile sobie kalorii na węgle mozesz zostawić dzielisz na 4 i masz ile gram wegli przypada 2 ogólna 3 z wyliczeń Ci to wyjdzie 4 ważne by zachować odpowiednie proporcje kalorii 5 tak moze być 6 tak bedzie, na keto nie zbudujesz masy 7 tak 8 nie ale zależy też od organizmu jak reaguje na dane makroskładniki
Witam wlasnie przymierzam się do poprawy mojej sylwetki -budowaniu masy mięśniowej, nie chce zrobić zadnych bledow dietetycznych i chce ulozyć tak diete aby mnie za szybko nie zalało , wcześniej wydawało mi się ze przybrałem za dużo masy tłuszczowej a za mało miesni ,i mam tu kilka nurtujących mnie pytan, chciałbym znać odp na kazda z nich ,z [...]
[...] Niestety to przeczy fizjologii. Organizm ludzi w momencie jedzenia, czegokolwiek wyrzuca pełen pakiet enzymów ( czyli lipazy i amylazy z trzustki ). Tak jak napisałaś różny makroskładniki, są trawione w różnym środowisku. Dlatego mamy różne części przewodu pokarmowego, gdzie węglowodany już zaczynają się trawić w jamie ustnej, białka w żołądku, [...]
[...] do kwestii diety podejść bardziej skrupulatnie. Należy zacząć od ustalenia celu treningowego, następnie pod ten cel wyliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, następnie podzielić makroskładniki i ułożyć gotowy jadłospis, który będzie pokrywał wyliczone przez nas zapotrzebowanie. To początkowo wydaje się bardzo skomplikowane, ale jak nieco wgłębimy się [...]
[...] jest błąd, który powoduje, że się nie rozwijamy. Po pierwsze dieta nie może być taka sobie czy "na oko". Tutaj ma być policzone zapotrzebowanie kaloryczne, rozłożone makroskładniki, ułożony jadłospis. im bardziej skrupulatnie do tego podejdziemy tym lepszych efektów sylwetkowych możemy się spodziewać. Podobnie jest z treningiem. Dobrze [...]
[...] brzucha To jest standardowy sprzęt jaki mam na codzień Dieta : 2721 kcal / białko 136g / tłuszcze 91g / węgle 306 - 476g Na codzień robię 3100-3200 zachowując wszelkie makroskładniki Przeciwskazania medyczne : Jestem podczas leczenia AZS i to jest między innymi powód dla którego nie mogę uczęszczać na siłownie. Zażywane suplementy: białko [...]
[...] dużo? Dużo to znaczy 3 posiłki dziennie czy może 5? Ale czy to wystarczy? Nie wystarczy. Dieta musi być skrojona dla nas personalnie. Liczymy zapotrzebowanie, rozdzielamy makroskładniki, układamy jadłospis i tego się trzymamy. Jednocześnie wprowadzamy zmiany w diecie w zależności od efektów jakie mamy. Tylko skrupulatne i przemyślane działanie [...]
Możesz bezpośrednio po treningu dać lekką przekąskę-posiłek w postaci węglowodanów z białkiem, a na kolacje zostawić sobie makroskładniki na posiłek tłuszczowo-białkowy. :]
[...] odczucia głodu. Ze względu również na to, że jest długo trawiony, odczucie pełności może dłużej utrzymywać się w czasie. Białko Gdy rozpatrujemy najbardziej sycące makroskładniki, białko wybija się zdecydowanie na czoło i to niezależnie od sposobu odżywiania (nieco inaczej jest w przypadku różnych form podania białka, ale to temat na [...]