WItam! Od dwoch tygodni cwicze FBW 3 razy w tygdoniu i w miare trzymam diete tzn rano platki z mlekiem lub jajecznica, na lunch kurczak z ryzem lub frytkami, na obiad kurczak z ryzem lub makaron z serem i sosem a na kolacje tunczyk z chlebem. I tak sobie mysle czy wszystko jest ok? Kiedy beda efekty?
Witam, od pewnego czasu borykam się z problemem wagi, a dokładniej rzecz biorąc: "Brak rezultatów". Chciałbym by waga ma szła mi w górę, lecz... no rezultaty są mierne. Może wy mi pomożecie coś tam zmienić, zredukować? Coś o mnie może: 167 cm, 63kg, 27 lat. Mieszkam obecnie w Anglii i pracuje na stanowisku kierownika do spraw higieny i [...]
[...] braku głodu, lepiej mi jeść 2 porządne posiłki gdy jestem glodna, dowalić w nich białka, tłuszczu i warzyw, a między nimi po prostu coś drobnego, głownie same ww które nie zalegają w żołądku, pije z rana kawe, potem jakis serek, banan, i tu posiłek, jakieś ww typu pieczywo makaron, mięso, warzywa , znowu 2 przekąski/ kawa i znowu posiłek :)
[...] o 5:00 Twarog/ jaja czasami banan do tego lub szynka II śniadanie ok 9:30 to musli bez cukrów i odrobiną mleka (resztę rozcieńczam) Lunch ok 12:30 Zazwyczaj kasza bądź makaron +kurczak i brokuły Kolejny posiłek przed treningiem ok 14 to banan lub jakiś owoc Trening godz 15 lub 16 i spalacz clenburexin Po treningu białko ok 17/18 czasami [...]
[...] jajka, chude twarogi, skyry Tłuszcz: oliwa z oliwek, olej, awokado, orzechy, masła orzechowe, Węglowodany: ryż, kasze ( gryczana, bulgur, jaglana ), ziemniaki, bataty, makaron, płatki owsiane, kasza manna. Poza tym w miarę możliwości trochę warzyw ze względu na witaminy, ale zimą i tak uzupełniam witaminy suplami. Jeżeli chodzi o kalorie i [...]
[...] trening (na treningu eaa+kreatyna), po treningu owsianka, owoce + skyr, obiad to kurczak/indyk/łosoś, sałatka z oliwą, dodatek węgli (różnie - ryż, ziemniaki, kasza lub makaron), kolacja - duża porcja sałaty, pieczywo, chude mięso lub tuńczyk. Do tego roku nigdy nie miałem problemów z cukrem. W tym roku, robiąc badania medycyny pracy, [...]
[...] ogniu pory i zmiażdżony czosnek. Gdy zmięknie i się zeszkli, dodać bulion, gotować ok. 20 minut na wolnym ogniu, posolić, popieprzyć. Dodać starty ser i wymieszać. sałatka makaronowa Gruby makaron gotowany na twardo (najlepiej włoskie kolorowe rurki, ale zwykła Malma także być może) po ostudzeniu wymieszać z: oliwkami (w hipermarketach wcale [...]
[...] piekarniku (180 stopni) 40 minut. Po tym czasie ciasto ostudzić (nie wyciągać od razu z pieca, chociażby nie wiem jak pachniało). To jeszcze makaron. Makaron: wysypac mąkę taką jak wyżej na stół, zrobić z niej kopczyk, wbić jajko, dodać sól i wyrabić ciasto, dodając wodę (niezbyt dużo, ciasto na makaron musi być [...]
Przelon, makaron al dente, to taki gotowany bardzo krótko (góra 5 min) i dozwolony w Montim jest makaron z pełnego przemiału i oryginalny włoskie spaghetti z twardych zbóż, pastyfikowane, właśnie gotowane al dente i później schłodzone zimną wodą. Jeżeli gotujesz je 8-12 minut, to IG jest 50, a jeżeli gotujesz 4-5 minut to IG ma 45. Możesz jeść [...]
Obsypalam Was kwiatami z okazji powitania . Oazaa pytala o makaron z zoltym serem. Nawet jezeli jest to makaron z maki z pelnego przemialu, takie polaczenie mozemy traktowac tylko jako odstepstwo w II fazie. Babkajojo ma w zupelnosci racje. Roznego rodzaju sery sa swietne w zapiekance z sosem pomidorowym i makaronem sojowym. W takim przypadku [...]
[...] w ogóle w I fazie to ostrożnie ze słodkościami (najlepiej zapomnieć o słodkim smaku potraw. znaczy takim stricte słodkim, jak w "normalnym" żywieniu). Co do ryżu i makaronu- to juz nie pamiętam IG ryżu, ale ma to być basmati albo dziki (uwaga drogi) i gotowany na sposób azjatycki - czyli mała ilość wody, krótko i na małym ogniu i niech [...]
Mam pewne wątpilwości co do makaronu a mianowicie chciałam was zapytać który makaron będzie odpowiedniejszy ,dotychczas jadałam makaron rurki który w składzie miał tylko mąke semoline z pełnego ziarna pszenicy durum (ma on jasno brązowy kolor)a dzisiaj kupilam włoski tradycyjny makaron bezjajeczny z pszenicy durum jego skład to tylko ta pszenica [...]
[...] poradżcie mi w sprawie mojej zupy.Otóż kupiłam dzisiaj trochę warzyw zielona kalarepa por, pieczarki, pietruszke i ugotowałam z nich zupe pod koniec gotowania dodałam troche makaronu ktory zawsze jem ,jest to makaron ze zboża twardego ma brązowy kolor(więc chyba może być)problem w tym że zawsze gotuje go na półtwardo ok. 4 min.dzisiaj dodałam go [...]
[...] owsiane, pszenne,żytnie, sojowe, otreby, morele suszone, figi suszone, siemię, pestki słonecznika) z mlekiem 0% albo kefirem 0% 13.00 jabłko albo garść fistaszków 15.00 makaron spagetti al dente z sosem pomidorowo-pieczarkowym. 18.30 ryż Basmati z leczo(papryka, cebula, cukinia, cebula, pomidory) i do tego na deser, trochę ryżu polanego [...]
mam jeszcze pytanko odnośnie makaronu al dente.ostatnio gotowałam go 5 minut i był twardawy, czyli taki jaki powinien.zakręciłam gaz, odcedziłam i włożyłam go do garnka z sosem pomidorowym(był gorący ale już nie na gazie), wymieszałam,żeby przeszedł tym smakiem, przykryłam pokrywkę i stierdziłamże jeszcze nie jestem głodna. po pol godzinie [...]
[...] lodową i oliwą z oliwek REHABILITACJA - 15 minut gimnastyki O: ziemniaki z filetem z indyka (smażony na oleju kokosowym) z gotowanym brokułem polanym oliwą z oliwek K: makaron ryżowy z brokułem i oliwą z oliwek Skończę makaron ryżowy i więcej tego nie kupuję, wybitnie mi nie przypadł do gustu. Miałam iść na siłkę, ale po rehabilitacji byłam [...]