Chce zredukować bo im mniej waże tym lepsze osiagne wyniki, zobacz sobie jak wyzylowani są wspinacze ;] liczy się nie sama buła ale przede wszystkim stosunek siły do wagi. Poza tym uroslem juz na tyle że wiecej mi nie trzeba. Koles w szkole nie bardzo mam możliwość zjedzenia kompletnego posiłku, zastapilem go ostatnio batonem białkowym wlasnej [...]
1. Rano: - 2 jajka 130 g - maslo extra 5g - oliwa 10g - owoc 100g (na odmułe po tłustej jajecznicy ;)) z kad masz miec sile na reszte dnia??wegle w sniadaniu daj a przed treningowo daj mniej lub wcale,wiec dorzuc owsiane zalej bialkiem na wodzie lub mleku i zapij oliwa b/t/w/kcal 15/25/11/328 2. W szkole: w formie "batonu" waga na oko, [...]
Wiadoma sprawa jest ze najlepszy jest ryz brazowy, jednak jego cena jest dosc spora w zamian mozna jesc ryz dlugoziarnisty bo ma ok IG, jak jednak jest z przetworzonym ryzem np. Wafle zyzowe, ryz preparowany, makaron ryzowy, maka ryzowa ?? Jak sie rysuje spozywanie ryzu w takich postaciach ?
moze poprostu masz za duze uda lub nosisz obcisle spodnie... Ja mialem ten sam problem jak uda powiekszyly mi sie po 4cm kazde w ciagu 2 mies. i spodnie zrobily sie na mnie za ciasne i ocieralem sie udami ! Ja stosowalem mąke ziemniaczana (500g kosztuje 2 moze 3 zl) a pomoglo bo mąka ziemniaczana posiada skrobie i osuszaly mi sie te zaczerwienione [...]
Mi sie dokladnie to samo robilo i tez tam gdzie tobie :) ja do tego mialem rozstepy w pachwinach..duzo przytylem i na poczatku smarowalem nascią tribiotic w saszetkach z antybiotykiem a jak zniknely rostepy smarowalem mąką ziemniaczaną po kilku dniach zaczerwienione miejsca zniknely :)
Ja slyszalem z enajlepsza jest jak ja ze 3 razy odgrzejesz tak jak bigos Wiec zjesz sobie jutro.. Ja dopiero 2 posilek od rana jem W miedzy czasie byl lodzik z maka
[...] nie czujesz sytosci- chleb nie jest razowy , jezeli ma kolor ciemniejszy od ciemnego brazowego koloru debu - jest z maki przypalonej (ale to oczywiscie nie oznacza, ze maka nie byla pelnoziarnista) Jezeli schnie na proszek i zaczyna sie rozpadac przy krojeniu jest robiony na drozdzach , chleb na zakwasie stoi dosc dlugo (nawet tydzien daje [...]
[...] , 5 dni, nie byl za mocno kwasny? i sie kruszyly... to dziwne , mi wychodza takie maziste... Wiesz sprobuj odrobine oleju dac do tego na koniec, bo te maki kupne sa robione z ziarn z ktorych usunieto zarodek, bo to tlusz i maka wtedy szybciej jelczeje. Ja tez dostalam swiateczna podwiazke w galerii, ale jakos mi sie nie chce jej zakladac
Podaj jego sklad? Prawdziwy razowiec raczej powinien byc ciezki, zbity i twardy. Ten jest raczej miekki, ze zbednymi dodatkami jak karmel, maka pszenna. Moge sie mylic
Oczywiscie masz racje, maka zytnia + niestety pszenna i zabarwiany slodem. Ale ciezko znalesc dobry chleb ktory by byl naturalny a do tego nadawal sie do spozycia przez wiecej niz 1 dzien...dlatego juz choduje zakwase hehe tylko ten specyficzny zapach...podobno musi taki byc (kwas mlekowy chyba sie wydziela)
WItaj:) Najlepiej ograniczyc spozycie chleba do minumum, skup sie na innych lepszych zrodlach WW jak ryz brazowy/paraboliczny, kasze gryczana/jeczmienna/kus kus, makaron razowy/z maki durum,platki owsiane. no i na koncu dobrej jakosci CHLEB RAZOWY bez zbednych dodatkow jak np.maka pszenna,karmel itp.
Jak chcesz robić samemu i masz czas to proszę bardzo: Chleb Adama - jest na bazie mąki migdałowej , na 100 g chleba tylko 1,9 W . W smaku rewelacyjny i bardzo syty . B-33, W-1,9, T-13,3 Składniki chlebka : mąka migdałowa, gluten pszenny witalny, ziarna lnu, ziarna słonecznika, sól, przyprawy, drożdże suche ( osobno pakowane) www.dobradieta.pl [...]