Nie znalazła nic szukajka Właśnie wcinam ze 300ml żurku + 250g sera białego chudego + 3 jajka + w***** szynki Ale sam żurek w sobie pojęcia nie mam, jaki jest domniemam, że ch.uj.nia, bo to mąka etc Jak myślicie?
Lista niektórych produktów, ich przybliżonych miar i ilości w gramach. 1 płaska łyżeczka = 5 ml; 1 płaska łyżka = 10 - 15 ml Nazwa produktu Miara Masa w g. Mleko i przetwory mleczne Mleko 1 szklanka (1/4 l) 200-250 Mleko w proszku 1 płaska łyżka 12--15 Śmietana 1 łyżka [...]
Nie ma dostępnych produktów czysto orkiszowych. Np. "chleb orkiszowy" to zwykła mąka pszenna 650 + żytnia 1150 + mieszanka orkiszowa, która składa się z orkiszu, polepszaczy, cukru, soli i stabilizatorów... Lepiej sobie darować to cudo i kpić np. chleb żytni razowy.
Tradycyjny żurek robi się z zakwasu, którego głównym skladnikiem jest mąka żytnia. Zawiera zatem bardzo dużo węglowodanów. Na domiar złego zwykle dodaje się do niego boczek lub kiełbasę.
[...] funkcjonowania organizmu. Jeśli spożywamy zbyt duże ilości produktów kwasotwórczych, do których należą m.in. białka zwierzęce, węglowodany (np. cukier, mąka, jasny ryż, makaron), tłuszcz, kawa, czarna herbata, alkohol i nikotyna, w organizmie może powstać nadmiar kwaśnych pozostałości przemiany materii. Poziom kwasów we krwi może ulec [...]
i tym razem tez sie przyczepie... po co cos w torebce... sam zrób:) mleko, olej, drozdze, mąka, jajka. ale to tez nei za dobre na redukcje...ta mąka...ehhh:) i poza tym smazone(choc krotko...) utlenią tłuszcz(no chyba zena smalcu bedziesz robil:)) ja robie jejecznice z otrebami i pomidorkiem- pycha! do tego troszczke czosnku...ymmmm ale sie glodny [...]
[...] dosc,ze liczyc to starac się jesc go jak najmniej A do Swamprage, nawet znalazlam te pampuchy w tabelach pampuchy- 303 kcal/100g B-6,2 g T-11,0 g W-45,6 g a sadze o nich tyle,ze to kiepski pomysl by je często jesc. Praktycznie sama biala maka, troche tluszczu chyba,cukru,drozdzy. Nic ciekawego. Traktowac je jako odstepstwo od diety i tyle.
[...] funkcjonowania organizmu. Jeśli spożywamy zbyt duże ilości produktów kwasotwórczych, do których należą m.in. białka zwierzęce, węglowodany (np. cukier, mąka, jasny ryż, makaron), tłuszcz, kawa, czarna herbata, alkohol i nikotyna, w organizmie może powstać nadmiar kwaśnych pozostałości przemiany materii. Poziom kwasów we krwi może ulec [...]
spoko, nie bedziesz sam ja dzis ide zrobic drugi trening po przerwie (obwodowy) na lekkich ciezarach a po weekendzie czas na bombę dzis wypilem porcje gainera o smaku cookies & cream - poprostu tragedia keidys mialem probke jakiejs firmy i był ok - jak czekolada, a ten co dzis wypiłem smakował jak mąka z solą
Jakie macie sposoby przyrzadzania pangi ?? U mnie w kuchni dwa: 1.tradycyjny :- jaja, maka, na patelnie. 2.duszona w folii aluminiowej w piekarniku: czysty filet polany obficie oliwa z koperkiem. - wypas.
[...] gryczanej. Dla mnie węglowodany dostarczane z kuskusu mają taką samą wartość jak te z jasnego pieczywa, czyli mizerną. A to za Wikipedią: "Kuskus jest drobnoziarnistym makaronem (o średnicy drobin rzędu 1 mm) otrzymywanym ze zmielonej semoliny (twardych wnętrz pszenicy durum). Tradycyjnie był otrzymywany jako materiał odpadowy przy mieleniu [...]
A co do tej kreatyny to widze, ze nie mowimy o tym samym... Konsystencja KREATYNY VITALMAXA 250MESH to doslownie pył... To nie jest jak cukier, predzej jak maka, chociaz maka ma caly czas podobna konsystencje a ta kretka nie... To tak jakby sie zamknelo w puszce jakis pyl 'nie umiem nawet nazwac co ma podobna konsystencje' i jak sie potrzasnie to [...]
[...] powoli zamienia sie w energie. w rezultacie pokarm zaczyna odkładać sie w formie tłuszczu. Nie ma żadnych zbóż wysoce wskazanych dla osób z tą grupa krwi. Moją one jeść makaron z gryki, karczocha jerozolimskiego, mąki ryżowej lub quinoa. CHociaż produkty owsiane są na liście produktów niewskazanych dla grupy 0, można podjadac je czasami, o [...]
jak widzisz - co człowiek to inna opinia, mysłę, że nie ma większjej róznicy pomiędzy mąką poznańska, a wrocławską, mlekiem łaciatym a łowickim i między carbo olimpu i BXa. ja jutro kupuję jabłko biogenixa, bo mi smakuje.
[...] stosować jako składnik różnego rodzaju potraw gotowanych, duszonych i zapiekanek. Mąka z amarantusa może być stosowana jako dodatek do szeregu wyrobów spożywczych, np. makaronów, pieczywa, ciast i ciastek, tortów i innych. Ze względu na zawartość skrobi, wyroby z udziałem mąki winny być poddane obróbce termicznej (gotowaniu, pieczeniu, [...]