SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

maka

  • Dieta 3500 kcal

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Jedynym skutecznym, w długofalowej perspektywie czasu, sposobem na kształtowanie sylwetkij jest ułożenie zindywidualizowanej diety, która uwzględnia nasze preferencje. Nie bez powodu mówi się bowiem, że jedyna skuteczna dieta to taka, którą jesteśmy w stanie utrzymać. Co więcej dieta może być tak skonstruowana, że praktycznie możemy nie zauważać, [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-10-27 22:59:57 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Co jeść i kiedy przed treningiem?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Spożywanie posiłków zarówno przed, jak i po treningu nadal nastręcza wielu wątpliwości. Najczęściej pojawiają się pytania na temat tego z czego powinien się taki posiłek składać oraz w jakim czasie przed lub po wysiłku powinniśmy go spożyć, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej wartości odżywczych. 1. Co zjeść przed treningiem? 2. Ile czasu spożyć [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-12-07 22:52:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • otarcia skóry - pachwiny

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    A Ty co handlujesz pudrem? Mąka ziemniaczana też jest bardzo dobra. A to że na umytą i wysuszona to masz racje . Wuszy w zimie mogłeś przepocić jak np. kalesony nosiłeś.

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-07-12 16:28:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Nadal to są produkty wysoce przetworzone. Od zcasu do czasu ok. To mnie zaskoczyłeś, że są to produkty wysoce przetworzone. Przecież w składzie jest tylko mąka ryżowa czy kukurydziana (czyli ryż, kukurydza) :-)

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-03 22:17:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Mąka pszenna to najbardziej przetworzona z mąk i najgorsza jakościowo. Polecam skupić się na lepszych. Jest ich sporo. Pszenna razowa, czy graham jest jeszcze ok.

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-05 07:17:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    już wielokrotnie tłumaczyłem Ci o co chodzi z mąką pszenną, pszenna jest każda, czy to graham czy razowa tu chodzi o stopień przetworzenia, typ mąki, im wyższy typ tym lepiej.

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-05 09:19:01 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    A jeszcze mam takie pytanie: mogę zjeść śniadanie białkowo-tłuszczowe jak wstanę a potem po prostu przekąskę przed treningiem np. owoc? Czy lepsza jest opcja jak zjem tylko tego omleta z mąką ryżową z truskawkami?

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-11 20:51:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Zależy jaki pszenny. Z jakiej dokładnie mąki. Im bardziej oczyszczona i przetworzona, tym gorsza jakościowo. Jak z każdym produktem. Przetworzenie decyduje o jakości. A mąka chlebowa pszenna typ 750 - taka może być? :-)

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-01-05 17:55:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Duże prawdopodobieństwo nietolerancji na fruktany. Gluten również może być przyczyną, jednak wzdęcia są częściej wynikiem nasilonej fermentacji bakteryjnej. Aby móc cokolwiek dokładniej spróbować poteoretyzować, musiałabyś podać dokładny skład takiego chleba oraz najlepiej inne produkty wywołujące u Ciebie takie problemy. Jeśli to tylko chleb, a [...]

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-03-18 17:08:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] jęczmienne, żytnie, owsiane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna (pęczak, mazurska, perłowa), musli, kasze owsiane, kaszki błyskawiczne zbożowe i mleczno – zbożowe, makaron pszenny, makaron żytni, pierogi, pyzy, kopytka, naleśniki, pieczywo – każde – jeśli nie jest oznaczone jako bezglutenowe (chleb biały i razowy, bułki, bagietki, maca, [...]

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-05-18 14:13:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mi też się papier przyklejał do tego typu chlebów - za długo mają z nim styczność i zamaka. Polecam żaroodporne naczynie wysmarowane masłem (olej koko pewnie też się sprawdzi) i wysypane np. otrębami albo czymś innym dość gruboziarnistym. Ewentualnie mąką gryczaną. W szkle fajnie się piecze, bo widać, kiedy chleb jest wystarczająco zrumieniony, a [...]

    Odpowiedzi: 60 Ilość wyświetleń: 12349 Data: 2016-12-28 12:25:13 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Czy to jest uczulenie na białko?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] funkcjonowania organizmu. Jeśli spożywamy zbyt duże ilości produktów kwasotwórczych, do których należą m.in. białka zwierzęce, węglowodany (np. cukier, mąka, jasny ryż, makaron), tłuszcz, kawa, czarna herbata, alkohol i nikotyna, w organizmie może powstać nadmiar kwaśnych pozostałości przemiany materii. Poziom kwasów we krwi może ulec [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-02-17 14:48:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna do oceny, 88kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Proszę bardzo. Najważniejsze. Wątróbkę - wszystko jedno: drobiową czy wieprzową - smaży się krótko, na dobrze rozgrzanej patelni, na gorącym tłuszczu i przyprawia (solą, pieprzem) dopiero na samiutki koniec, żeby nie stwardniała. Na małym ogniu, długo i wolno duszona wyjdzie podeszwowata i niesmaczna. 1. Wybieram ciemnobordowe i lśniące wątróbki [...]

    Odpowiedzi: 238 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-10-09 01:00:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A mnie się wydaje, że tu sa dwa problemy: brak elementarnej wiedzy o żywieniu i kompensowanie sobie jedzeniem potrzeb emocjonalnych. Gołąbki najczęściej = mięso+ryż+kapusta - i jak się tego w jakimś obrzydliwie zagęszczonym mąką sosie nie utopi, to to jest czyste jedzenie (jedyny problem to szacowanie makro). Schab - mięsko - zdrowe, smalec - [...]

    Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 8894 Data: 2018-03-08 18:02:53 Szacuny postu: 4 (cały temat: 0)
  • Jak bardzo szkodzą te odżywki i suplementy ???

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    rozsądni ludzie interesujący się kulturystyką, póki nie zaczną chodzić na skórty (sterydy) są przeważnie o wiele zdrowsi niż przeciętni. ich dieta dostarcza wszystkich składników potrzebnych do życia i rozwoju, do tego dochodzi wysiłek fizyczny, również pozytywnie włpywający na nas, a suplementy i odżywki są tylko uzupełnieniem tej ukladanki, [...]

    Odpowiedzi: 54 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-01-09 12:50:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pełnoziarnisty vs razowy vs graham

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Witam Generalnie unikanie chleba w którego składzie znajduje się mąka pszenna jest bardzo dobrym wyjściem. Organizm człowieka ma pewne problemy z trawieniem tej mąki - po szczegóły odsyłam do literatury - wprost mówiąc na strawienie mąki pszennej potrzeba za dużo energii którą organizm może spożytkować na inne czynności. Pozdrawiam

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-09-08 09:26:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pełnoziarnisty vs razowy vs graham

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] to chleb bez konserwantow skald w zaleznosci od "smaku". ja mam zytni trzymam tak " w razie niemaca".. minimum 62% maki zytniej.. lamane ziarna zyta.. maka pszenna woda sol drozdze na 100g produktu 179kcal i 27% skladu to blonnik bialko 5g w opakowaniu jest siedem sporych kromek... co daje 72 kalorie na sztuke.. chleb [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-09-09 21:48:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pełnoziarnisty vs razowy vs graham

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Pieczywo jest jednym z głównych źródeł węglowodanów dla większości osób. Wraz z rozpoczęciem kształtowania sylwetki i zdrowego odżywiania większość osób błędnie myśli, że pieczywo jest jednym z pierwszych elementów diety, które należy wyeliminować, aby wyglądać lepiej i być zdrowszym. Nie jest to do końca prawda. Z reguły wystarczy eliminacja [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-12-05 15:44:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Mąka pszenna przechodzi proces rafinacji wobec tego nie jest wartościowym źródłem w diecie. Notabene głównym jej składnikiem jest cukier (skrobia) substancje niepożądane.

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-04 23:34:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Omlet z mąką ryżową z truskawkami może być na śniadanie przed treningiem? :-)

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-11 20:34:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)