[...] są ciężkie dla żołądka. Dieta tak mniej więcej bo wiadomo coś tam się zmienia zawsze: ryż+olimp natural wpc+ oliwa+ orzechy ser biały +(no i tutaj dawałem chleb ewentualnie makaron który chce wykluczyć)+ olej lniany mięso(wieprz,k***a,krowa)+ ziemniaki+lniany jaja+chleb/ jaja+mąka(omlet) wiejski light tak to mniej wiecej wygląda, czasami zamiast [...]
Jednak trafiłem z tym glutenem. Kupiłem makaron i chleb bezglutenowy i żadnych problemów żołądkowych nie mam. O ile makaron smakuje dobrze to ten chleb to jest jakaś tragedia. Ale raz dziennie muszę go zmęczyć chyba nie mam wyjścia jajecznicy bez chleba nie zjem. Panowie macie może jakieś rozwiązanie na bezglutenowy omlet? W dziale kuchni [...]
[...] zbóż, lekko rozdrobnionymi lub jedynie wyluskanymi. Zmiel je. Co otrzymasz? Mąkę. Makaron = mąka + woda. No, w takim wypasionym możesz mieć jeszcze jajka. Nawet masz makaron orkiszowy, czyli z mąki orkiszowej @@-) ... Porównanie orkisz: http://nutritiondata.self.com/facts/cereal-grains-and-pasta/10355/2 versus pszenica durum: [...]
Na zdjęciach jest przepis x2 (z modyfikacją mąka owsiana:ryżowa 1:1), żonka upiekła już drugi raz, pierwsze poszło błyskawicznie. /SFD/Images/2015/12/31/b79a684f716b47cd84cb28cd700aa2e2.jpg /SFD/Images/2015/12/31/cf1abd611e5f4b3fb7846969a630dc91.jpg
Niestety, brak kucharskiego talentu zaowocował tym, że placek wyszedł suchy, jednocześnie mąka nie rozmieszała się jednolicie z pozostałymi składnikami i są grudki (za suche było), przez co w smaku graniczy z niezjadliwością :(
maka + sok z cytryny + aspiryna( sproszkowana ) + siemie lniane. całą pakę wymieszać. robić i nakładać codziennie przez 10 dni. zero tradziku. zero wagrów. zero łojotoku.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
- miska owsianki dowalonej bakaliami, slonecznikiem, siemieniem i innymi bzdurami, pare kanapek z szynka i papryka - omlet z 4 jajek, zmiksowany z maka i szynka, miska brazowego ryzu z pietrucho-zalatujacym sosem - ogorkowa, 2 gotowane skrzydelka kurczaka, mizeria, kopiec ziemniorow - jakis litr soku z bananow, pomaranczy i kiwi, kawalek ciasta [...]
Witam zarówno chleb jak i makaron są zdrowę. Wszystko zależy z jakiej mąki są przyrządzane np. chleb najzdrowszy wypiekany jest z mąki z tzw. pełnego przemiału (mało oczyszczony taki zawiera duże ilości błonnika i cennych witamin z gr.B) im chleb ciemniejszy i mniej w nim mąki pszennej tym lepszy (unikać należy chleba z mąki pszennej) generalnie [...]
Kiepskiej? Frytki z maka to najlepsze frytki jakie dotąd jadłem :D To zależy też od tego kiedy je kupujesz :P Bo frytura codziennie nie jest wymieniana. A jak już ma z tydzień to frytki szybko się robią sflaczałe. Niby mają ważność do przydatności po usmażeniu 7 minut, ale przeważnie żaden zakład tego nie przestrzega ;] I stoją nieraz nawet pare, [...]
sasquatch1 - to co rzuca się w oczy przede wszystkim i jest złe na pewno - to dżem, chleb, mąka biała - to wszystko syf, do wywalenia. Jak mniemam to jest dieta ułożona przez Ciebie? A co je Twoja dziewczyna w tej chwili? edit: przepraszam za post pod postem, coś mi przeskoczyło. Zmieniony przez - aineko w dniu 2012-08-28 20:57:50
[...] treningu, niestety musiałem zostać w robocie do 19, później godzina drogi do domu a chwilę po 20 już trzeba się kłaść żeby wstać na 4tą.. do tego poleciały dwie kanapki z maka z tego 6 godzinnego postu, nie wytrzymałem już w drodze do domu, ale bilans nie wyszedł tragicznie, tym bardziej, że wczoraj trochę dzień na biegu i trochę spalacza [...]
przecież takie mąki są od zawsze tyle, że nie lubelli wystarczy się rozejrzeć, mąka graham typ 1850 lub 2000 im mniejszy numer tym bardziej oczyszczona Zmieniony przez - Volcanodon w dniu 2009-07-17 09:56:06
zgadza się są od zawsze ale z reguły w dużo większych sklepach lub w takich które biorą mąke z danego młyna. u mnie byla w całym mieście w jednym sklepie taka mąka i nikt jej nie kupował 2 razy ja ją kupiłem i przestali ją sprzedawać lubella ma markę zrobią dobrą reklamę i ludzie będą kupować oczywiście jak piszecie cene odpowiednio podbiją, ale [...]
zapewne średni, koło 50. ja wczoraj robiłem bułki z tej mąki i wyszły całkiem smaczne. zdziwił mnie jedynie fakt, że mąka była żółta! kiedyś miałem pszenną razową z firmy BIO i nie miała takiego koloru, no ale cóż... cena też jest zachęcająca, 2,35 zł za kg. w zdrowej żywności są dwa,trzy, a nawet cztery razy droższe.
Może troszeczkę odbiję od tematu, ale wartościowsza jest mąka pszenna pełnoziarnista czy żytnia razowa typ 2000? I która z nich bardziej nadaje się jako dodatek np. właśnie do placków owsianych/omletów? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Zmieniony przez - Norwid KKK w dniu 2009-10-21 22:12:25
Na wierzch zmielone płatki owsiane mogą być, choć to już nieco inny smak... Zamiast kajzerki może być mąka ziemniaczana (średnia łyżka na 1 kilogram mięsa). Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-05-17 20:33:39