Zaleca się spożywać 0,5-1kg warzyw na dzień. Oczywiście nie ograniczaj się do pomidora czy ogórka, masz do wyboru szeroki wachlarz kolorystyczny (każdy kolor zawiera inne przeciwutleniacze) co prawda w formie surowej jest największy odsetek antyoksydantów, mienerałów, błonnika. Pieczywo może być jako jedna porcja na dzień, ale wybieraj z jak [...]
Brownie z batatów by Ulaulka Składniki: ✔2 bataty (550g) ✔100g daktyli ✔3 jajka ✔30g olej kokosowy ✔30g ciemnego kakao ✔1 łyżeczka sody (myślę, ze nie istotna) ✔30g mąki kokosowej Wykonanie: 1. Obrane i pokrojone bataty gotujemy na parze i studzimy 2. Daktyle zalewamy na 30minut wrzątkiem 3. Wszystkie skladniki poza mąka kokosowa miksujemy na [...]
Jakie jest Wasze zdanie na temat mąki pszennej razowej? Czy można jej używać czy lepiej całkowicie wykluczyć ją ze swojego odżywiania? Czy w tej mące mąki pszennej jest więcej niż mąki razowej?
ale mąka razowa to jest mąka pszenna tylko tym 2000 Typy mąki pszennej z pszenicy zwyczajnej według PN-A-74022:2003: typ 450: tortowa, "pięćsetka" - zawartość popiołu do 0,50% typ 550: luksusowa - zawartość popiołu od 0,51% do 0,58% typ 650 - zawartość popiołu od 0,59% do 0,69% typ 750: chlebowa - zawartość popiołu od [...]
Nic zabronionego nie ma można śmiało stosować, np niektórzy tylko takiej używają na naleśniki i żyją, głównie chodzi o stopien przetworzenia i oczyszczenia, nim mniejszy stopień tym mąką jest bardziej oczyszczona i pozbawiona np błonnika minerałów
O pierwsze słyszę, że mąka razowa to mąka pszenna - nie wiedziałam tego :-) To dlaczego polecany jest np. makaron z mąki żytniej razowej, skoro mąka razowa to mąka pszenna?
Za Wikipedią: "Chleb razowy ("razowiec", chleb z pełnego ziarna) – odmiana chleba wypiekanego z pszennej, żytniej lub mieszanej mąki razowej, tzn. z wyprodukowanej przez jednorazowe (stąd nazwa: jeden raz, czyli razowy) grube zmielenie ziarna, zawierającej otręby i mającej ciemniejsze zabarwienie niż mąka "biała", tj. przesiewana." Czyli razowy [...]
wiesz, oprócz tarczycy możesz mieć również problemy z gospodarką cukrową, należałoby to sprawdzić, bo inaczej działamy w ciemno. ale do diety pownnaś się lepiej przyłożyć. niestety, są osoby, które mogą sobie pozwolić na odstępstwa, ale inne nie. wiem, życie jest nie fair. ogólnie to tragedii nie ma jezeli chodzi o jakość [...]
Bo składniki, których używasz są MAŁO odżywcze. To co przedstawiłeś, to po prostu klapa. Zacznę od początku: - musli tropikalne i płatki choco przetworzone, tona cukru... - mnóstwo mleka...mało odżywczy składnik diety - węgle z chleba tostowego? Mąka pszenna i cukier ;-) - Gratka - tona cukru - princess...tutaj komentarz zbędny (jak [...]
Witam. Twarogu w ogóle nie musisz jeść, jeśli nie lubisz. Białka masz za dużo - 120g spokojnie wystarczy. Na redukcji liczy się trochę inaczej , 2,3-3,1g na kg beztłuszczowej masy ciała. 120g to i tak jest ilość dla osoby regularnie i dość intensywnie trenującej. Podbiłabym nieco tłuszcz - przynajmniej do 65-70g. Reszta z węgli. [...]
Nie chce mi się czytać czy ktoś wychwycił babola, więc w razie "W" napiszę ;-) Mąka pszenna razowa, to nie to samo co mąka żytnia razowa. To dwie różne mąki, jedna z pszenicy, druga z żyta.
Nie chce mi się czytać czy ktoś wychwycił babola, więc w razie "W" napiszę ;-) Mąka pszenna razowa, to nie to samo co mąka żytnia razowa. To dwie różne mąki, jedna z pszenicy, druga z żyta. Ale obie są zdrowe, tak? :-)
[...] 100g kaszy jaglanej 60g pudding an 4. 75 g ryzu 250 piersi kapusta kiszona passata - bigos ala Bzyku 5. 250 wątroba wieprzowa 200g ziemniakow warzywa 6. 10 bialek jaj 60g maka ryzowa 10g whey + kakao slodzik sosy 0. Tak to ja moge na reducji jesc :d Poniżej fotki z konca grudnia jak konczylem mase, waga trochę ponad 100 kg [...]