Mój żytni razowy też zawsze ciemny a mąka ma dużo łuski ziarna, wygląda jak zmieszana z otrębami. Ostatnio do syna kolega przyszedł jak chleb piekłam i zjadł sam prawie cały bochenek. Od tego czasu mojemu dziecku tez chleb bardziej smakuje :)
bry, co za z dupy pogoda, zimno, gorąco, zimno, gorąco, zimno, gorąco O: mam pytanko, gdzieś mam wrażenie widziałam przepis na takie zdrowe wrapsy tortillowe, ma ktoś przepis albo jakiś ciekawy pomysł jak to zrobić? :) (mąka żytnia do tego czy jak?)
oho^^, czyli tylko mąka, woda sól i bez jaj. A to na teflonie czy jakimś smalcuuuu? Zmieniony przez - olinkaz93 w dniu 2012-08-12 13:31:55 Na suchej patelni ;-)
Al, z jakim sosem ten makaron? Na fotce widac sos do sałatki, ten do makaronu jest z porcja mięska w małym termosie. Skład- ser pleśniowy lazur, smietana 18%, troszke wody,mąka ryzowa do zagęszczenia, bo jest neutralna w smaku, cytryna, sól, pieprz, gałka muszkatałowa.
tu z forum naszego od Ovejki, maka, woda i na koniec sol. Ja mam dwie lewe rece do pieczenia, ale udalo mi sie i nawet, nawet w smkau jest. Zakwas trzymalam przy kaloryferze i za kazdym dodaniem maki dokladnie drewniana lycha mieszalam calosc i wsio
No żywiąc się zupą przez cały dzień to i można się w 8 zł zmieścić %-) No dokładnie. Ja niestety gotuję przepyszne kaloryczne, złe zupy, ogórkowa zagęszczana mąką i zabielana śmietaną, zupy kremy, jarzynowe - oczywiście wszystko pełne ziemniaków, śmietany, wszystko gęste - mogłabym gotować dla schronisk górskich, bo nie ma nic lepszego w zimie niż [...]
No żywiąc się zupą przez cały dzień to i można się w 8 zł zmieścić %-) No dokładnie. Ja niestety gotuję przepyszne kaloryczne, złe zupy, ogórkowa zagęszczana mąką i zabielana śmietaną, zupy kremy, jarzynowe - oczywiście wszystko pełne ziemniaków, śmietany, wszystko gęste - mogłabym gotować dla schronisk górskich, bo nie ma nic lepszego w zimie niż [...]
Bunia Ja już różne wersje przerabiałam... ;-) Jajka kokosowe, orzechowe, chałwowe, z malinami w środku i ostatni hit z mąką jaglaną \-) W mojej mikrofalówce wystarczą 2,5 minuty i gotowe. Zmieniony przez - Dotkazoz w dniu 2012-07-06 22:56:17
wyszlo ciasto %-) a chcialam placki, ale troche rozcienczylam mlekiem kokosowym i teraz tak pacze to niezle wygladaja, jak racuchy. maka migdalowa nie spelnila pokladanych oczekiwan, a ta niezla jest
Ja mam trochę inny sposób na chleb, dostałam kiedyś od koleżanki zaczyn, czyli po prostu garść ciasta wziętą tuż przed odstawieniem chleba do wyrastania. Robię tak, że tą garść ciasta czyli zaczyn trzymam w lodówce i nie dokarmiam, jak robię chleb to po prostu mieszam to z mąką i wodą i znowu odkładam tyle samo zaczynu. Chleb rośnie ok 8 godzin.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Chyba masło bo kw. tł. nasycone to mniejsze zło niż trans (trans są kancerogenne), a mąka pszenna - głównym składnikiem jest skrobia, która po prostu 'tuczy' bardziej (pewnie o ig chodzi), możesz jeść, ale inne mąki dają więcej korzyści (mają więcej pierwiastków itd.)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
nie zwracam uwagi na takie pierdoły, nie jestem kulturystą :-) chodzi o to, że mąka pszenna jest oczyszczona i przetworzona. Chleb razowy mniej rpzetworzony, mniej syfu