Robiłam w sobotę i dziś będą. Niedzielę odpuściłam, bo miałabym 12 dni treningowych pod rząd, za dużo jak dla mnie.}:-( Dziś odbieram swój sprzęcik!8-) Iza! Czy mogę używać mąki z orzechów arachidowych? Kupiłam, bo było napisane "mąka z orzechów". Jak otworzyłam, to po zapachu poznałam z jakich i mam dylemat. Zmieniony przez - azzi w dniu [...]
Hej. Fajnie, że postanowiłaś założyć tu dziennik, nie pożałujesz. :-). (swoją drogą witam koleżankę "po fachu", trenowałam ujeżdżenie i chyba nawet kojarzę Cię z innego forum. ;-) Jeśli chodzi o treningi, to poczekaj na którąś z szefowych. Co do diety, tu też poczekaj na indywidualne wskazówki, ale tak na szybko: - za mało jesz, stanowczo. Masz [...]
[...] bo w pierwszym sie rozjechalam. gorna czesc cial slabiutko. 4. tak se, czulam ledzwie totalnie. nie wiem czy to dobrze czy zle. MISKA 1. jajo, chleb zytni, maslo, schab 2. maka gryczana, jajo, oliva, mleko bez laktozy 3. schab, ziemniaki, cukinia, ogorek, salata, marchew, smietana 4. jogurt grecki, stevia, truskawki, chia seeds 5. schab, [...]
kiedyś przy podciąganiu guma mi uciekła z pod stopy i uderzyła prosto w krok... zamarłam jak i wszyscy którzy stali obok, myślałam że mnie przetnie na pół }:-(}:-( dobrze że już umiem robić bez albo z cieniutki to mi to nie grozi :D Zaplanowałam kopytka ale jak zobaczyłam ile węgli mają ziemniaki i mąka w jednym daniu żeby się najeść to mi się [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Hej. PO weekendowy wpis z dobrymi wiadomościami :). Byłem odebrać wyniki badań, które zleciła endo. Wszystko w normie, nadnercza (ACTH) miały być za 2 tyg, a jednak były dziś i też wszystko w porządku. Chyba? Kontrola wagi/wymiarów po weekendzie i chyba w końcu ruszyło. Czemu chyba? Bo od dziś mam nocne zmiany, a ostatni posiłek jadłem dzień [...]
Rudej myśl - ironia@@-)miałaś zjeśc ok. 1700 kcal zjadłaś 1000, trochu za mało@@-)wystarczająco dla dziecka... Ostatni posiłek - same pestki, posiłek powinien byc pełnowartościowy w każdym masz mieć węgle, białko i tłuszcze, tylko w wieczornym lepiej mieć białko i tłuszcze bez węgli Mąka to ma się u Ciebie nei pojawiać;-)ja jakoś robię omleta bez [...]
[...] w kwestii słonecznika ale o orzeszkach arachidowych jeszcze nie wiem. - kończymy jeszcze stare zapasy: biały ryż już poszedł, mąka pszenna też, teraz jest na wykończeniu makaron i ziemniaki za które dzisiaj będę pokutować ;P także makaron będzie zmieniony :) - z ww prostymi się poprawię ;) rozumiem, że lepiej nie jeść ich wieczorem nawet po [...]
[...] zbozową!Tak wlasciwie to musicie przyznac ze troche trzeba sie nakombinowac z tym jedzeniem zeby ono mialo jakis dobry smak.Np chcialam zjesc grzybki marynowane a tam wszedzie jest cukier!!! Na wszystko trzeba uwazac , wszedzie jest dodawana maka ziemniaczana!Macie jakies fajne przepisy na dania z soczewicy i nie tylko?pozdrawiam!:)O Martolina
[...] soja ma 15-25 (zależy od zrodla informacji), to skąd wzięłoby się 70? Moze uzywaja do tego cukru? Albo moze sa to dane o kotletach panierowanych? Wiadomo, ze panierka to maka/bulka tarta wiec IG ok. 85-90, moze te 80 to kotlrt w panierce. Panierke nalezy obdrapac marchewka surowa - ok. 40 fasola czerwona z puszki - 30-40 (tylko sprawdzaj, [...]
Czy ktoś coś wie na temat: chlebka ryżowego, skład: brązowy ryż autralijski, kukurydza (?) australijska, sól i na temat makaronu ryżowego, skład: maka ryżowa - tyle podaje producent. gania
Weronika- Sprawdziłam skład granulatu sojowego- odtłuszczona maka sojowa, koncentrat białka sojowego. 100 gram produktu przeciętnie zawiera białka 50 gram, tłuszcz max 2 gram, węglowodany 30 gram, błonnik pokarmowy max 4 gram. Jesli soja ma niski indeks to taki granulat będzie OK? Ryżu azjatyckiego nie widziałam, ale dziki jest w wiekszych [...]
ZawianY sorki, pomylilem sie po prostu zawsze zdzieram etykiety, napewno moze byc Wasa Zytnie , składniki: mąka żytnia, woda, sól; chociaz wydaje mi sie ze to z sezamem, tez moze sie nadawac spokojnie na posilki weglowodanowe (ja chlebek jem tylko na sniadanka). Ponadto z tego co czytalem to w tej diecie proporcje kalorii powinny byc 1/1/1 [...]
mmmmmmniam! jadlam sobie wlasnei na obiadek..pierozki:> ciasto: maka(ze wsi taka najnaturalniejsza), jaja, woda, sol, nadzienie: truskawki mrozone, i ugotowane polane jogurtem naturalnym bez cukru. chyba sobie mozna pozwolic od czasu do czasu pozdrawiam!!
Ps. Jest taki makaron - Arrighi-Pasta di semola Grano Duro. Mąka pszenna semolina. Importer w Poznaniu i jest napisane, że wyprodukowano we Włoszech. Jest brązowy i mały plusik w kształcie ziarenek ryżu i smak ma niezły. Jeśli zgodny z MM, a w sumie włoski i brązowy i z durum to pewnie tak, polecam, ponieważ jest wyśmienity, np z pomiadorkami z [...]
[...] sie nie produkuje (pewno wystarczy jej tylko na pobranie glukozy z krwi, a na wchloniecie kwasow tluszczowych juz nie). Mam pytanie, czy na polskim rynku dostepna jest maka z ciecierzycy? Uzywa sie jej raczej w kuchni indyjskiej, ale moim zdaniem moze czasami zastepowac "zwykla" make z wielkim powodzeniem. Wczoraj zrobilam pyszne [...]
PS. Niegomir, czegoś nie rozumiem. Jak produkt finalny złożony tylko z węglowodanów złożonych (mąka jakakolwiek, niezaprzeczalnie taką jest)moze sie w efekcie przy obróbce zamienić na produkt z węglowodanów prostych. Według mie to nierealne. Ale jeśli czegoś nie wiem to prosze wyjaśnij, moze popełniam błąd, bo staram sie cukry proste jeść tylko [...]
[...] pomysłem są koktaile truskawkowo-jogurtowe, uwielbiam je, ale nie potrafie sie obejsc bez słodzika lub fruktozy. Jak można raz na jakiś czas, to popróbuje. Moze powinnam z makaronu na obiad tez zrezygnowac i zamiast jesc sojowy? kupiłam makaron razowy, ale za bardzo mi nie smakuje, chociaż czasami go jadam A jaki ryż najlepiej? Teraz jest tyle [...]
[...] tak zmordowana wieczorem -zwłaszcza w te upały, że na myśl o ćwiczneiu codziennie robi mi się niedobrze:) osiem minut, powiadasz...no no:)a swoja droga, jak dlugo jestes na montim?nie robisz zadnych odstepstw? Ja czasami niestety tak, ale nie cukier (mowy nie ma), czy maka, raczej za duzo wina czerwonego...moze nie jest to tak szkodliwe? map
Sandyy a probowałaś pytać sprzedawcę?Też mam problem z tą mąką,tzn. wiem,że ma być z pełnego przemiału,czyli że nic nie ma być z niej wyrzucane w procesie obróbki (jeśli dobrze zrozumiałam z któregoś posta w historii),ale czy to to samo co razowa,to nie wiem.Może ktoś doświadczony by się wypowiedział w tej kwestii??? P.S.Pytanie natury [...]