czy mąka z pszenicy, taka razowa może być spożywana na redukcji? bo słyszałam że pszenica tuczy i żyto lepsze tak, pszenica odpada, nie ważne czy to pełnoziarnista mąka czy biała. To jak z cukrem białym i brązowym. ;-)
To mówicie że mozzarella taka dobra, ile razy tygodniowo ją szamiecie? Można spokojnie dawać na przemian z twarogiem/wiejskim? I kolejne pytanie, jaka mąka wg. was jest najlepsza? Mąka pełnoziarnista 3 zboża Lubelli daje rade czy są jakieś lepsze propozycje?
Układam dietę i przeglądałem tematy, w jednym z nich znalazłem placek na śniadanie - płatki owsiane, mąka, kefir, siemie lniane,jabłko, śliwki, jaja. 1. Wszystko fajnie, tylko chciałbym wiedzieć jakie zadanie ma tu spełniać kefir i mąka? 2. Czy suszone śliwki można zastąpić rodzynkami? 3. Czy kefir można zastąpić śmietaną (bynajmniej tłuszczy [...]
Tu masz sprawę hormonalną, wzrost poziomu estrogenów kończy się retencja. Dam przykład na mężczyznach którzy używają srodków dopingujących. Bierzemy testosteron, organizm ma go kilka krotnie ponad normę a dąży do równowagi. Wiec za pomocą enzymu armoatazy zamienia część testosteronu estrogen(po to na dopingu używamy inhibitorów aromatazy żeby to [...]
Dziewczyny jestem. Brat się odnalazł, stan psychiczny b. zły, ale jest. Będzie musiał przejsć terapię. Całe szczęscie jest. Przez ten czas musiałam jako jedyna zachować zimną krew, trzymać wszystkich w pionie podczas, gdy pewne rzeczy wychodziły na jaw - istna hustawka. Parę dni temu wróciłam i dopadło mnie przeziębienie - gorączka, katar, masakra [...]
Witam. Mam pytanie co do chleba razowego. Obecnie jem taki: Chleb razowy mieszany, skład: mąka żytnia 2000, mąka pszenna 750, woda, drożdże, sól. Produkowany na naturalnym kwasie. Czy taki chleb jest ok czy muszę szukać jakiegoś innego?
Maka zytnia to troche inna bajka, bo zeby cokolwiek w domowych warunkach sie udalo... trzeba by ja zakwasic. Dlatego tez w sklepach dobrego chleba z maki zytniej - jak na lekarstwo - piekarnia woli szybko i latwo, a maka zytnia i drozdze - to jednak nie to.
Ja polecam mimo wszystko chleb na tzw. zakwasie. Kilka dni babrania, owocówki się zlatują, zapach jaki jest taki jest ale warto naprawdę. Ostatnio sprawdziłem przepis na "Razowiec skandynawski" i chleb wyszedł ładny i smaczny. Mój zakwas ma co prawda już chyba z 3-4 miesiące ale i na świeżo zrobionym jest o niebo lepszy niż jakikolwiek [...]
Składniki z których powstaje to: woda, ziarno żyta (32%), mąka żytnia (mąka żytnia razowa 13%), siemię lniane (3,5%), sól, drożdże, ocet, ekstrakt słodowy ciemny, błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości (kwas cytrynowy). To ten - ekstrakt słodowy nie jest potrzebny w chlebie, to zamiennik cukru. "wartość odżywcza w 100 g ekstraktu Wartość [...]
[...] COFFEINE POWER - preworkout **. 50g CARBOMAX ENERGY POWER + 40g WHEY PROTEIN 80 PLUS - afterworkout 03. pizza domowa - duzo piersi z kurczaka, warzywa, troche sera i cisto (maka pszenna) 04. 300g piersi z kurczaka, 20g oliwy z oliwek **. 3 kaps. ZMA Po swietach doskwiera mi calkowity brak apetytu i zgaga , jem wlasciwie wszystko na sile, ale [...]
Np. jak próbowałam pokazać rodzicom jak robić zakwas - mają tak zimo w kuchni, że nawet się mąka nie ukwasiła, rozdzieliły się woda i mąka na osobne frakcje.
W przepisach one są, ale nie wiem już na jakiej stronie. Wrzucam tu cały przepis, bo mam skopiowany do worda. Tam jest mąka żytnia a ja po prostu zrobiłam z gryczaną :D Myślę jeszcze nad połączeniem gryczanej + ziemniaczana, ale jeszcze nie miałam okazji do przetestowania. To co pogrubione, to moje dopiski, reszta to oryginalny przepis i tylko [...]
Witam. Mam kilka pytan... 1. Czy chleb domowy w tesco Skład: mąka żytnia, zakwas piekarski, ekstrakt słodowy, sól, drożdze, jest dobry? 2.Gdzie można dostać makaron razowy (mąka żytnia)? 3. Jakie sosy polecacie do ryżu, makaronu z piersią? Zmieniony przez - Sprinteer w dniu 2014-12-04 23:54:25