dobre a ta mąka to dobry produkt? można sobie z tego czasem coś robić? (tzn chodzi o wartości odżywcze) jak tak to wybiorę się kiedys na poszukiwania czegoś takiego
Jak będzie mi się nudziło to Wam strzele kiedyś filmik jak robie normalny obiad, ale zwykle jest taki rozpyerdol, że sprzątam 15 minut po gotowaniu . Mąka ma bardzo dobra wartości odżywcze, niski ig, dużo WW złożonych, wogóle nie przypomina mąki zwykłej, pełno w niej takich "smieci" Aha, kupiłem w realu, była na półce z mąkami za 3 zeta [...]
ja ci tylko podsunelem pomysl z orzechami, sam moze bede dodawal ja bede robil mase, mozna smazyc na patelni bez tluszczu ja tak robie ale mozna tez upiec tak jak ty to zrobiles mi bardziej owsaine pasuja jak maka razowa sprobuj se z owocami w srodku bo smak o wiele lepszy przynajmiej dlamnie dzemem smaruje bez dodatku cukry i jest super smak
[...] sobie pozwolic na takie frykasy ale dobre wyszly POLECAM A TO PRZEPIS bialka jaj 210g jedno zoltko 30g ser bialy 200g jogurt bez cukru 150g mleko odtluszczone 50g woda 50g maka razowa 60g btw b-79 t-10 ww-55 KAL-630 ja zrobilem podwojna porcje na dwa dni a ot jak je przygotowac - Ubij białka jaj (niezupełnie na sztywno) - W osobnej misce [...]
Witam. Moim problemem jest trądzik- w sumie to powoli go opanowuję, ale przez niego kolejne lato już prawie za nami a ja jestem biały jak mąka- zero opalenizny. Kiedy tylko trochę się opalę to od razu mi pełno tego wyskakuje na twarzy (na plecach i klatce nie mam trądziku). Chciałbym w końcu być opalony na brąz kiedyś. Co by zrobić? Może na [...]
Mąka ze zmielonych owsiaków była, do tego 3 jaja i dwie miarki odżywki białkowej. Na wierzch trochę serka wiejskiego i konfitur wiśniowych - zostało mi jeszcze pół słoika po wizycie u babci
Ja też nigdy wcześniej tak nie robiłem, zawsze mąka standardowo. Trochę roboty miałem ze zmieleniem (takim małym blenderem) ale wyszło smaczne. Maja w moich dwóch naleśniorach zmieściło sie 200 g płatków owsianych plus węgle z serka plus cukier z konfitur więc raczej nie jest to posiłek redukcyjny
Naleśniki: Mąka pszenna typ 650 50gr. Kasza kukurydziana(lub mąka) 50gr. Mąka sojowa 50gr. - hit sezonu jak dla mnie 50% białka Mąka żytnia razowa 50gr. 2 białka jajek Mleko 0,5% 600ml. Biały ser chudy 200gr. Olej 5gr. Do wysokiego naczynia wbijamy białka jajek, dolewamy 500ml mleka, następnie wszystkie mąki i mieszamy. Na dużej [...]
a tu moje sniadanko placek:maka typ 1850,owsiane,slodzik,jajka,wpc,sliwki brazowy w smaku sredni i zdecydowanie bardziej zapycha paraboliczny,basmati sa ok.nie zapychaja w smaku tez git moim zdaniem lepsze na mase tu moje masowe drozdzowki przepis w dziale kuchnia Zmieniony przez - koles08 w dniu 2010-08-27 09:04:08
Witam Czy taki chleb jest dobry?: Skład: Krojone ziarno żyta(37%), woda, mąka żytnia razowa(22%), płatki ziemniaczane, sól, syrop glukozowy, olej roślinny(sojowy lub rzepakowy), lecytyna sojowa - emulgator. Rodzaj pieczywa: chleb żytni razowy, krojony, pasteryzowany. Wydaje się że jest dobrej jakości, dość ciężki i prawdziwy w smaku. Tylko do [...]
Spróbuj mąkę typu 2000 wymieszać z mąką pszenną w stosunku 1:1. A jeżeli nie to tak jak kolega wyżej poleca. Generalnie ciężko się robi chleb wyłącznie z ciemnej mąki typu 2000 na przykład, tak samo inaczej wychodzą naleśniki zrobione tylko i wyłącznie z mąki ciemnej.
[...] słabiutko i czeka mnie jeszcze dużo pracy ale już mnie to jakoś nie przytłacza Aktualnie jestem po: 70g System protein olimpa na wodzie, Grilowane kiełbaski+zapiekanki, Kanapki, Batony białkowe, orzechy nerkowce, duża paka 2x kanapka z "maka" i duże frytki, Lód z "maka". Czuje się gruby, cała forma poszła się je.bać......