Wyniki nieoficjalne zawodów III Otwarte Mistrzostwa Zagłębia w Wyciskaniu Sztangi Leżąc Będzin 04. 10. 2009 r. Lp. Nazwisko Imię Rocznik Klub Waga ciała Wsp. Wilks'a Nr losowy Wyciskanie leżąc Punkty 1 2 3 Wynik Wilks'a Miejsce open juniorek do lat [...]
Kupilem w sklepie taki chlebek http://www.fototube.pl/pictures/pelnoeziarnisty.jpg Skład ziarno żyta 50%, mąka żytnia 32%, syrop skrobiowy, sól, drodżdze na 100g chleba jest ww 41,2 blonnika 4,6 bialka 4,3 tluszczu 1,2 kcal 817,9 Nada sie taki chleb? Zmieniony przez - Enyma w dniu 2009-10-10 09:57:37
[...] pierwszy naprzyklad 100g ryzu brazowego/kaszy i 150g fileta z piersi/czerwonego miesa/ryb pozniej ,nastepny w miejsce omleta jesli to co masz na mysli piszac omlet to jajka maka i cukier to zmien to na taki sam posilek jak poprzedni+oliwa z oliwek a jesli boisz sie zalania daj tylko 50g kaszy.Na wieczor dal bym ok 150-200g twarogu chudego z [...]
zazwyczaj to nie SAA pogłebiają stan refluksu, tylko pożywienie, które zakwasza środowisko żpłądka: tłuste sery, chleb pszenny i mąka wysokiego przediału, wszelkie tłuste wędliny, kawa, słodzone soki i owoce cytrusowe. Przy prawidłowym leczeniu "można jeść wszystko" (m.in. zbijająć kwas żołądkowy), gdybym odpowiednio się zabezpieczył [...]
Witam, jestem właśnie na redukcji brzucha (mam spory tłuszczyk) i w tym celu biegam trzy razy w tygodniu rano na czczo, ale czytając tematy tu na forum wypadałoby zjeść po biegu coś białkowego dla zminimalizowania ubytku mięśni. Moje pytanie brzmi co poza jajkami, ziemniakami, soją, wołowiną, mlekiem, mąką pszenną ma najwięcej białka?? Dodam [...]
Tzn to wszystko gotuję razem, w wywarze jest kurczak i włoszczyzna i żeby zrobić gęsty sos to daje śmietanę z mąką. To mówisz, że lepiej tam wlaćjogurt? No a oliwa na co? Chyba, że na calość z ryżem polać, hmm? Acha i mam pytanie jeszcze takie: gdzie znajdę jakiś licznik zapotrzebowania na białko, węgle itp? Pozdrawiam Zmieniony przez - scotch22 w [...]
zapewne średni, koło 50. ja wczoraj robiłem bułki z tej mąki i wyszły całkiem smaczne. zdziwił mnie jedynie fakt, że mąka była żółta! kiedyś miałem pszenną razową z firmy BIO i nie miała takiego koloru, no ale cóż... cena też jest zachęcająca, 2,35 zł za kg. w zdrowej żywności są dwa,trzy, a nawet cztery razy droższe.
Może troszeczkę odbiję od tematu, ale wartościowsza jest mąka pszenna pełnoziarnista czy żytnia razowa typ 2000? I która z nich bardziej nadaje się jako dodatek np. właśnie do placków owsianych/omletów? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Zmieniony przez - Norwid KKK w dniu 2009-10-21 22:12:25
" Mąka żytnia razowa nazywana też mąką pełnoziarnistą... Proces produkcji polega na jednokrotnym zmieleniu całych ziaren żyta i nie przesiewaniu powstałej mąki. Żyto ma twarde ziarna i na taką mąkę nie oczyszcza się ich z pokrywy zewnętrznej dzięki czemu mąka jest ciemniejsza i zawiera otręby oraz zarodki. Mąka nie rafinowana zawiera [...]
wiem ze w ZG Gwardia i Cyklon (bjj) najlepsze są jakie mozna polecic , tamtych pozostałych nie znam. No i treningi u Maka w soli tez mozna polecic kuple trenuja i sobie chwala
[...] bliska zeru!(max kilka g) o ile producent nie wali sciemy ziemniaki tu mialem problem chodzilo mi bardziej o podsmazane/wzglednie fryty ale rowniez dobrze moge dac te 40g makaronu (bedzie tyle samo wegli) ryż biały brazowy za dlugo sie gotuje słonecznik moge sie go pozbyc na rzecz wloskich nie ma problemu chleb sa tylko 2 kromki (60g) w DT i [...]
Witam! Odkąd ćwicze wywaliłem ze swojej diety wszelkiego rodzaju pieczywa, ciasta z mąki zwykłej (wysoki IG). Czy zastepując mąke zwykła mąką razową potrawy staja się "zdrowsze".? Tz. mam na myśli że ciasto do pizzy badz pierogów bedzie nieszkodliwe i bedzie miało niski IG (jak pieczywo razowe, czy kasze itp.) Mam niepochamowaną ochote [...]