[...] życia - dania gotowe + wożenie tyłka samochodem + hektoliktry coli i słodkich napojów (w samolocie było to mega widać i w knajpach) + syrop glukozowo-fruktozowy i wzbogacana mąka w większości produktów. Największa masakra to dla mnie była reklama w czasie meczu o Super Bowl, gdzie reklamowana była sieć fast foodowa z komentarzem "Już nie musisz [...]
Więc w sumie są tam tylko banany, jabłka, olej kokosowy, jajko, mąka kokosowa i migdały. Nie mogą być aż takie złe :-? http://i58.tinypic.com/s33fvb.png
[...] typ 720 mają go ok. 14 %. Razowe rzadko mają aż tyle, a żytnia 1850 to nawet ok 6%. Dużo zależy też od producenta, np mąki orkiszowe 2000 mogą się różnic jeśli chodzi o zawartośc białka o kilka procent. Nie twierdzę,że to było przyczyną,że bułki ci nie wyrosły, ale taka opcję biorę też pod uwagę. Ta mąka co używałam miała 11,9% białka %-)
Dziewczyny pytanie (a nawet kilka): możemy używać mąki nie tylko typ 2000 a też niższych, np. 1150? Nie tylko mąka żytnia ale pszenna też? Jakich mąk nie możemy używać? %-)
już nie pamiętam z jakiego blogu pochodzi, jeden z nielicznych przepisów gdzie nic nie zmieniam. Robie go od lat, bo choinka u mniejest głównie na słodko i potem systematycznie ją objadamy |-) Pierniczki na choinkę Pierniczki mogą być świetną ozdobą na choinkę, ale przede wszystkim są pyszne, zarówno po upieczeniu jak i później, dobrze się [...]