[...] przed i po treningu. Dobrą opcją jest także rozpuszczenie dwóch porcji w butelce wody i popijanie podczas treningu zamiast porcji okołotreningowych. Wartości odżywcze SKŁADNIKI AKTYWNE BCAA Xpress Porcja 7g Ilość porcji w opakowaniu 71 Opakowanie 500g Zawartość jednej porcji zaw: L-leucyna 2500mg L-Izoleucyna 1250mg L-walina 1250mg
[...] BCAA Pro 125 pomaga zaspokoić zapotrzebowanie na substancje, które znacznie przyspieszają syntezę białek mięśniowych oraz skutecznie zapobiegają katabolizmowi. BCAA (czyli leucyna, izoleucyna i walina) w takcie treningu ulegają utlenieniu, a następnie służą jako źródło energii - dlatego w organizmie może powstać ich deficyt i warto dostarczać [...]
[...] Hardcore BCAA posiada idealne proporcje pomiędzy poszczególnymi aminokwasami (leucyną, izoleucyną i waliną), co pozwala na osiągnięcie najlepszych anaboliczno- antykatabolicznych rezultatów. Ilość 120 kapsułek Smak bez smaku Składniki kluczowe L-izoleucyna L-leucyna L-walina Witamina E Zmieniony przez - TomQ-MAG w dniu 2014-09-13 21:37:38
[...] uwalnianie aminokwasów zawartych w białku serwatki i zapewnia zrównoważony poziom aminokwasów o bardzo wysokiej wartości biologicznej. Dodanie rozgałęzionych aminokwasów, L-leucyna, L-izoleucyna, L-walina, w skutecznej stosunku 2:1:1, a L-glutamina dodatkowo zwiększa zabezpieczając mięśnie. Jedna porcja zawiera 19,500 mg natychmiast dostępnych [...]
[...] 4,2 g Seryna 5,2 g Kwas glutaminowy + glutamina 26,3 g Prolina 8,6 g Tryptofan 1,5 g Alanina 3,8 g Cystyna/Cysteina 2,5 g Glicyna 2,4 g Walina 4,6 g Metionina 2,3 g Izoleucyna 4,3 g Leucyna 9,3 g Tyrozyna 3,6 g Fenyloalanina 4,8 g sklad protein 80 Skład białkowy: ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych, białko pszeniczne Wartość [...]
[...] ciągła biosynteza alaniny głównie z pirogronianu powstającego podczas glikolizy. W powstawaniu alaniny w mięśniach biorą udział również aminokwasy egzogenne ( walina, leucyna, izoleucyna ) dostarczając grupy aminowej. W taki sposób ustrój otrzymuje z wątroby potrzebne ilości glukozy do produkcji energii. (Ziemlański 1987) Bardzo ważnym [...]
[...] wspomagać funkcjonowanie organizmu, który posiada zwiększone zapotrzebowanie na aminokwasy o rozgałęzionych łańcuchach bocznych. Skład w 3 kapsułkach: L-walina 600 mg L-leucyna 600 mg L-izoleucyna 300 mg Sposób użycia sugerowany przez producenta: 2-3 razy dziennie po 3 kapsułki między posiłkami i bezpośrednio po zakończeniu treningu. [...]
[...] wszystkich niezbędnych aminokwasów, w tym 9 aminokwasów, które nie są syntezowane przez ludzki organizm i muszą być dostarczone po przez pożywienia (np. histydyna, izoleucyna, leucyna, lizyna, metionina, fenyloalanina, treonina, tryptofan, walina). Dodaliśmy także 2 gramy leucyny w wolnej formie, która jest jednym z najistotniejszych [...]
[...] masy mięśniowej - Skraca okres regeneracji potreningowej RELOADER jest połączeniem egzogennych aminokwasów EAA i aminokwasów rozgałęzionych BCAA (L-Leucyna, L-Walina, L-Izoleucyna), 3 form GLUTAMINY do stosowania po wysiłku. Przeznaczony dla osób dorosłych, których zajęcia wymagają wzmożonego wysiłku fizycznego. Zalecane dawkowanie W zależności [...]
[...] katabolizm, ale dodatkowo pobudzają syntezę białek w mięśniach. Wpływają pośrednio na produkcję głównych hormonów anabolicznych, którymi są testosteron i insulina. L- leucyna służy jako wewnątrzkomórkowy sygnalizator, zmieniający odczyt genów i włączający w organizmie stan anabolizmu, więc posiada ona 10-krotnie większą zdolność pobudzania [...]
[...] pomiędzy waliną, izoleucyną i leucyną. Związki te są niezbędne do przeprowadzania skutecznego anabolizmu. Informacja żywieniowa: 100 ml zawiera L-walina 1 500 mg L-izoleucyna 1 500 mg L-leucyna 1 000 mg L-karnityna baza 1 400 mg witamina B6 10 mg Sposób użycia: Podstawowa dzienna dawka to 20ml. W celu ochrony masy mięśniowej i zmniejszenia [...]
[...] dowóz do mięśni wszystkich potrzebnych „cegiełek” biorących udział w syntezie nowych białek, przyspieszając tym samym rozbudowę tkanki mięśniowej. Składniki: BCAA (l-leucyna, l-walina, l-izoleucyna), kompleks aminokwasów serwatkowych (z mleka), stabilizator E414, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, aromat, substancja słodząca: sukraloza [...]