Witam! Jakie jest Wasze nastawienie do powiedzenia: "LAKTOZA zalewa" ??? Ja dziennie jadam póki co 400g sera białego i nie notuję jakiegoś tłuszczyku... ale to dopiero 4 dzień:) No bo czym innym mogę zastapić ten produkt, na taki co ma także dużo białka i jest wygodny w przenoszeniu, mp. do zjedzenia w szkole??
Jestem ektomorfikiem. Mam 17 lat i waze 62kg przy wzoscie 176cm. Nie mam problemow z przemiana materi ani z laktoza. Problem w tym ze nie mam za duzo kasy(srednio 20zl na tydzien). Musze sobie ułozyc diete z produktow znajdujacych sie w domu, a na dodatki mam 20zł na tydzien. Co do diety to musze sobie wymyslec cos aby nie dawalo za duzo [...]
Kovi gda wszystko zalezy od metabolizu.Mleko w proszku ma duzo laktozy wiec jesli twoj zoladek nie radzi sobie z nia, to mozesz miec problemy. Tak samo laktoza moze sie przyczyniac do wzrostu poiomu tkanki tluszczowej przy wolnym metabolizmie.Mleko w proszku w cale nie wychodzi tak tanio.odzywka posiada znacznie wiecej bialka serwatki i jest [...]
nie radze, moze to latwo otlooscic, a laktoza wplywa niekorzystnie na zołądek, duzo lepszym wyjsciem w Twoim przypadku będą gainery Byk znowu szybszy Zmieniony przez - Strongbart w dniu 2004-03-17 14:55:14
serwatka, to nie mleko w proszku. W serwatce nie ma kazeiny, jest tylko bialko serwatkowe. Niestety w serwatce jest tez laktoza, ktorej jest ok.6 razy wiecej niz bialka.
Tak sie zastanawiam bo... natknalem sie na aukcje (nie wiem czy to moge wklejac) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22144170 gdzie koles sprzedaje takie cos, sklad jest identyczny z tym co na stronie extensora...czyzby to przypadek? a moze to serwatka bialkowa z laktoza a koles cos sciemnia?
[...] odżywcze. Ponieważ sprawa mnie zainteresowała postanowiłem poszperać w zasobach sieci i dowiedziałem się ze to najwiekszy syf za przeproszeniem. Mit ze serwatka białkowa buduje beztłuszczową mase miesniowa to totalny absurd. Cena tego badziewa wynosi 2 zł u producenta!!! Owa serwatka zawiera 50% LAKTOZY !!!!! a laktoza to kiler. CO Wy sądzicie??
Ludzie często mylą się faktem że laktoza ma niskie IG. Dzieje się tak ponieważ w rzeczywistości składa się z glukozy i galaktozy. A nikt nie sprawdzał poziomu galaktozy we krwi po spożyciu laktozy I pewnie by się zdziwił
A JA PRACUJE W MLECZARNI,GDZIE JEST PRODKOWANE MLEKO W PROSZKU(ODTŁUSZCZONE) ORAZ ZWYKŁE 2%.DO ŻADNEGO NIEDODAJE SIĘ KONSERWANTÓW.Z 1kg PROSZKU OTRZMUJESZ 11kg MLEKA.WYCHODZILO BY ZATEM OK 33% BIAŁKAA RESZTA TO WĘGLOWODANY(LAKTOZA)I JAKIEŚ SOLE MINERALNE.BIAŁKO TO GŁÓWNIE SŁABO PRZYSWAJALNA KAZEINA. JAK DLAMNIE JEST ZA SŁODKIE(FASZRROWAŁEM SIE [...]
[...] Skład serwatki Bezpośrednio po przetworzeniu mleka serwatka zawiera około 50% jego suchej masy ==> pełnowartowościowy, szlachetny produkt Sucha masa serwatki to: - laktoza (69 do 75%) - wysokoodżywcze białka rozpuszczalne (10 to 13%) - pozostałości tłuszczu - sole mineralne (8 to 10.5%) - witaminy (B1- B2 - B6 - B9 - B12 - C...) [...]
laktoza to dwucukier - glukoza + galaktoza. Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś umarł od mleka. Co do badań prowadzonych nad mlekiem - to jest ich tyle ilu ekspertow więc naprawdę ciężko wyciągnąć jakieś logiczne wnioski.
Na stronie www.proteiny.pl znalazlem jakas serwatke w proszku 5kg za 59 zeta tylko to jest 13% bialka a 70% to wegle tylko sie zastanawiam czy to nie jest laktoza przypadkiem?? Pozatym jeszcze maja w ofercie tanie bialko WPC 80% 2kg za 109 zeta?? Napiszczie mi czy to czasem nie jest jakis bubel dodam ze reklamowali sie w gazecie kulturystyka i [...]
koles odpisal: "Serwatka Białkowa 80% Data ważności do 10.08.2004r Sposób dawkowania: 3 łyżki stołowe dziennie do szklanki mleka lub przegotowanej wody (w dni treningowe najlepiej pić po treningu rano i przed snem!!!) Serwatka białkowa w 100gr zwiera: -Tłuszcz 1g -Maksymalna zawartość białka to 80 % -Zawiera glutaminę oraz [...]
Po pierwsze dieta, inaczej nie bierz się za mleko w proszku bo: mleko w proszku to laktoza a laktoza należy do dwucukrów więc energia z laktozy uwalniana jest stosunkowo szybko. Niby IG laktozy jest niskie ale z praktyki widać że mleko w proszku bardzo 'pozytywnie' potrafi wpłynąć na oponę na brzuchu przy dodatnim bilansie kalorycznym. Tak więc [...]
[...] tym że to półprodukt do dalszego przetworzenia dla ciastkarni, cukierni i innych tym podobnych firm... zawartość białka waha się od 10 do 25%... resztę stanowi laktoza plus mnóstwo nikomu z nas niepotrzebnych śmieci... szkoda sobie zawracać tym głowy... zwłaszcza, że producent jest mgliście nieznany... pamietam jak na etykiecie był [...]