[...] lepsze? i jak z wchłanianiem ale białko z decathlona ma lepszy skład niż taki z Ostrovitu Skład tego Ostrovita Koncentrat białek serwatkowych z mleka Kakao , dekstroza, guma ksantanowa naturalny aromat czekoladowy , kwas jabłkowy kwas cytrynowy sól subtancja zagęszczająca guma arabska barwnik karoteny karmel amoniakalny kompleksy miedziowe [...]
[...] pasuje Milsani serek homo 0% 200g, może być homo Miechów 0% albo jakiś inny homo lecz pogorszą się wtedy btw kakao 16% - 20-30g proszek do pieczenia, sól słodzik guma ksantanowa, może być guar lub żelatyna Białka jaj ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, dodajemy szczyptę proszku do pieczenia, kakao i 70g WPC. Miksujemy delikatnie na [...]
Ostatnio zrobiłem dip a'la Walden Farms o smaku czekoladowym, którego sposób wykonania znalazłem na innym forum. Potrzebne składniki: - Guma ksantanowa (około 5g) - Klej Spożywczy (około 5g) - Szczypta soli - słodzik wedle uznania (na moje kolo 30tabletek wystarczy) - 500ml wody - 15g Kakao można dodać aromatu spożywczego na bazie glikolu o smaku [...]
Rice Protein Pudding - duża objętość, petarda w smaku w biedniejszej wersji może mieć 60-80g węgli, w bogatszej dobijałem w nim do 260g węglowodanów %-) Potrzebujemy: 100g ryżu przed ugotowaniem(po ugotowaniu chcemy go mieć około 400g) 90g izolatu (tutaj dostosujcie ilośc pod swoje makro) 15g żelatyny 1g gumy ksantanowej 40 tab słodzika(proszę [...]
Kolejny z serii artykułów typowo technologicznych. Hydrokoloidy stosowane są w dużej czesci produktów spożywczych, wiec warto cos o nich wiedziec. Hydrokoloidy - są to substancje żelujące i zagęszczające, stosowane w technologii żywności. Są to biopolimery o dużej masie cząsteczkowej , rozpuszczalne w wodzie lub tworzące w niej zawiesinę. [...]
[...] Opis - Może pomóc w chorobie jelita drażliwego - Zwiększa lepkość wody - Doskonałe źródło dietetycznego błonnika i nadaje się do diety bezglutenowej Guma ksantanowa jest jednym z najbardziej skutecznych źródeł dietetycznych dostępnych błonników. Może on być używany do dodawania do żywności bez konieczności glutenu i jest [...]
[...] substancja żelująca, nośnik E 414 Guma arabska zagęstnik, substancja żelująca, stabilizator, emulgator, nośnik, substancja do stosowania na powierzchnię E 415 Guma ksantanowa zagęstnik, substancja żelująca, stabilizator, substancja do stosowania na powierzchnię, nośnik E 416 Guma karaya stabilizator E 417 Guma Tara stabilizator [...]
[...] środek aromatyzujący (flavour, natural & artifical lemon-lime), glikol polietylenowy 1540, polisorbat 80, benzoesan sodu, dwuwodny cytrynian sodu, sacharoza, woda i guma ksantanowa. OPIS DZIAŁANIA Octan megestrolu jest syntetycznym progestagenem do podawania doustnego, który jest szeroko stosowany od ponad 20 lat jako środek [...]
Czy spożywanie każdego dnia w postaci,, przekąski,, bolero z dodatkiem 6 g gumy ksantanowej zaburzy w jakiś sposób redukcje? Całość ma chyba 10 kcal niecałe ale fajnie zapycha