[...] pierś z kurczaka z gotowanymi batatami i kiszonym ogórkiem mięso z pierso kurczaka 130g, maslo 10g, batat 290g, ogórek kiszony 100g. Po treningu 50g Izolatu białka lub koncentratu (WPI,WPC). Dopiero 1h po treningu jemy posiłek. Dzień 2 Przed posiłkiem 1 łyżka octu jabłkowego z dodatkiem 100ml ciepłej wody. Śniadanie: B:22g T:39 W:8g Po [...]
[...] dla organizmu składnik energetyczny i odżywczy. Źródłem węglowodanów w produkcie są płatki ryżowe i owsiane oraz kompleks cukrów złożonych i prostych. Skład: Maltodekstryna, koncentrat białka serwatkowego, glukoza, płatki owsiane, płatki ryżowe, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancje zagęszczające: E466 i E1422, aromaty, węglan magnezu, [...]
[...] Gainer zachwalany ze względu na bogatą zawartość komponentów, które skutecznie wspomagają wzrost masy mięśniowej. Białka zawarte w produkcie to mieszanka izolatu i koncentratu białek serwatkowych, co sprawia, że organizm otrzymuje dwie różne frakcje. Na uwagę zasługuje jakość części węglowodanowej, która zawiera m.in. waxy maize, czy [...]
Odpowiedzi na te pytania znalazłbyś po przeczytaniu całego tematu od początku. 1.BV(biological value) - wartość biologiczna,czyli wskaźnik przyswajalności produktu 2.WPI - whey protein isolate(izolat białek serwatki) WPC - whey protein concentrate(koncentrat białek serwatki) Liczby oznaczają procentową zawartość białka w produkcie.
picasso caly czas mam wrazenie jakbys wpi albo wpc traktowal jako zwykla serwatke o 3% bialka i 60% laktozy, a nie jako IZOLAT (95% BIALKA) albo KONCENTRAT (85% BIALKA). pozdrawiam! "pieniądz i czas to najwięksi terroryści" Zmieniony przez - czajnik607 w dniu 2002-10-31 21:25:49
[...] raczej konsystencję zwykłego mleka w proszku (nie instant!). Tak wg Lacmy powinien się zachowywać izolat, ponieważ cyt.: "produkt nie zawiera laktozy", natomiast koncentrat (WPC) jest bardziej sypki w wyniku zawartości laktozy w swoim składzie cyt.: "jest ona w formie kryształków" (czyli "podskakuje" i [...]
[...] Do rozwoju masy mięśniowej aby dostarczyć odpowiednią ilośc białka z samego normalnego jedzenia trzeba jeść bardzo dużo. Odżywki ułatwiają sprawę, dostarczając "koncentrat". Ale odżywki NIGDY I W ŻADNYM wypadku nie mogą zasta[ić żywności. Są jedynie DODATKIEM Moderator działów Sporty Ogólnorozwojowe & Dla Zupełnie [...]
[...] przeciez generalnie o żywieniu człowieka temat wystarczy ogarnac zeby to wiedziec. poza tym mix białek o roznym czasie wchłaniania i pochodzeniu to nie to samo co sam koncentrat. A Ty jak osadzasz przydatnosc białek po sobie, co rozny efekt anaboliczny u siebie widzisz po zjedzeniu takiego a takiego białka? Tez jadlem wiele rodzajow [...]
kupiłem sobie coś takie na allegro jak koncentrat białkowo serwatkowy 80% białka 1500g wyszło mi 58.70zł wiec chyba nie drogo? czy ktos z was juz to uzywał? dobre to jest? jak dawkowac? przed śniadaniem, przed treningiem, po treningu i po kolacji? po 3 łyżki?pieerszy raz bede brał białko i prosze o kompleksową pomoc:)
Mnie sam przecier smakuje, choć zwykle dodaję bazylii/oregano, czasami łyżeczkę jogurtu typu greckiego (lub i zwykłego), możesz jednak na samych ziołach :) Tylko przecier, bo jak koncentrat, to wiadomo, rozcieńcz wodą :)
[...] o różnych smakach. Thai green, thai red, thai yellow, madras itp. Z reguły max 100kcal na 100g i stanowią tylko bazę do sosu. W sos ładujesz mleko kokosowe (ja daję light), koncentrat pomidorowy i krojone pomidory. Z puszki lub świeże, wedle ochoty lub moiwości finansowych. Do tego warzywa jakie chcesz oraz mięso jakie wolisz w danej chwili. W [...]
nie wklejamy linkow z allegro. Przy wyborze bialka kieruj sie przede wszytskim tym by byl to czysty koncentrat bialek serwatkowych czyli WPC, bez dodatku bialka pszenicznego, sojowego czy innych roslinnych jak groch. ostrovit wymieniony przez Ciebie jest ok;-)
[...] do smaku. Ja ostatnio pieke często ziemniaki i dynię i biore to do pracy z sosem chrzanowym, tym nr 1. Do mięsa, tortilli i warzyw często robie jeszcze taki > jogurt, koncentrat pomidorowy, łyżeczka majonezu, oregano, bazylia, tymianek, papryka słodka i ostra, czosnek granulowany- odrobina !,kropla słodzika, sól pieprz, sok cytrynowy. [...]
Nie patrz na napisy bio czy zero cukru co do cukru masz napsiane zero cukru bo producent go nie dodaje ale jak się nieraz spojrzy na skąłd to widnieje koncentrat jabłkowy a tam już jest przemycany cukier w tym koncentracie.
tutaj moim zdaniem idealnym rozwiązaniem będzie zaopatrzyć się w koncentrat białka serwatkowego ;-) wcale nie wychodzi drożej niż inne, dobre źródła białka jak chocny chude mięso, a jest zdecydowanie dużo "przyjemniejszym" produktem, jeśli chodzi o sposób przygotowania, szczególnie jeśli chcemy szybko dostarczyć dodatkową ilość białka do [...]
[...] białka serwatkowego jest tak drogi, że ciężko o coś sensownego pod kątem ilości do ceny. Większość firm wychodzi bardzo podobnie. Pytanie też dlaczego akurat izolat białka serwatkowego? Masz ku temu jakieś istotne powody? Nie wiem czy wiesz, ale dla osób amatorsko trenujących nie będzie to robiło różnicy czy zastosuje izolat, czy koncentrat.
[...] stron jakbyś miał w tym biznes. Przyjdzie przedstawiciel FA i napisze co o tym sądzi. poza tym mix białek o roznym czasie wchłaniania i pochodzeniu to nie to samo co sam koncentrat – zapewne odczuwasz taki mix, ALE ZA JAKĄ CENĘ? – za taką że trzepnie cię solidnie po kieszeni, niestety nie poczujesz tego trzepnięcia w [...]