[...] bez problemu kupić takowe w kapsułkach/drażetkach w sklepie bądź aptece. Jednak postanowił dostarczyć je z pożywienia. Doskonałym rozwiązaniem (zwłaszcza, że jest lato) są kiełki, warzywa , owoce. Kiełki - należą do najbardziej naturalnych produktów spożywczych, przy tym ich wszystkie „skarby" są niezwykle łatwo przyswajalne przez organizm [...]
[...] w tym i ziemniakami, owocami oraz produktami skrobiowymi kaszami i mąkami. Natomiast źródłem witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, szczególnie witaminy E, są oleje roślinne, kiełki pszenicy i soi, orzechy oraz ryby morskie. Szczególną rolę w zachowaniu zdrowia odgrywają tzw. witaminy antyoksydacyjne, czyli beta karoten, będący prowitaminą [...]
[...] dieta składa się wyłącznie z produktów pochodzenia roślinnego. Dieta frutarian w 75% składa się z owoców, zaś pozostałe 25% stanowią surowe warzywa, orzechy, nasiona i kiełki. Zaś makrobiotycy rezygnują z pożywienia zwierzęcego na rzecz warzyw, ziaren i produktów zbożowych. Badania naukowe nie potwierdzają u wegetarianek ani częstych, ani [...]
[...] na wykałaczki i podaj jako przekąskę (komu potrzebny jest obciążający cholesterolem i pełen tłuszczu ser?) zrób kanapki wegańskie lub zawijki, połóż pokrojone warzywa, kiełki, pomidory i kawałki awokado na liściach sałaty lub kale albo kapusty, zwiń je razem i podawaj tak dodaj do rozdrobnionych warzyw-sałatek, pasztetów z warzyw i [...]
[...] B 34g T 2g W 41g 317 kcal V Ser biały z surówką z białej kapusty Składniki chudy biały ser 120g olej lniany 15ml biała kapusta (kawałek) natka pietruszki, ewentualnie kiełki rzeżuchy lub lucerny sok z cytryny, sól Wykonanie Surówkę przygotowujemy mniej więcej pół godziny przed posiłkiem. Siekamy drobno kapustę, solimy, skrapiamy sokiem z [...]
[...] Ryż 1torebka 100 gram Pierś z kurczaka 250 gram 1/2 średniej cebuli Papryka czerwona 1/4 czyli około 50gram marchewka około 50gram 1/4 pomidora około 40gram pędy bambusa kiełki fasoli mung grzyby mung Sos sojowy wedle uznania oliwa z oliwek do smażenia wedle uznania Dodatki: Przyprawy (sól, pieprz, i inne). Ja zastosowałem jakąś magiczną xD [...]
[...] Zawiera duże ilości polifenoli chroniących organizm przed atakiem wolnych rodników. Zarodki pszenne Zarodek jest najcenniejszą częścią ziarna, z której wyrastają kiełki. Jest bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które odgrywają ważną role w przemianach cholesterolu. Zarodki zawierają witaminy z grupy B, [...]
[...] sterole roślinne szybko jełczeją gdy reagują z tlenem, światłem i ciepłem. Dlatego poleca się aby spożywać sterole zawarte w surowych pokarmach takich jak awokado, oliwki, kiełki, owies czy oleje tłoczone na zimno. zielenina, owoce, przyprawy i zioła - dostarczają składników odżywczych, które pomagają w detoksyfikacji wątroby, tym samym [...]
[...] ogorki i inne warzywa do znanych nam prozdrowotnych właściwości kapusty dodać nalezy bakterie probiotyczne i mamy jedna z najzdrowszych potraw świata ../../buziaki/1.gif 4. kiełki Skoncentrowane właściwości prozdrowotne roślin w mikroformie , Każdy wie, które są najlepsze, polecam wszystkie prócz lucerny . Literatura J.Bowden „the 150 healthiest [...]
[...] do komórek mięśniowych. Zawierają również arginię, a więc ten aminokwas, który jest potrzebny do produkcji tlenku azotu, który poprawia przepływ krwi do mięśni. W dodatku kiełki są dobrym źródłem oktakosanolu, rodzaju alkoholu który wzmacnia siłę mięśniową. Kiełki wsypujemy na dno kielicha przed dodaniem mieszanki, co ułatwi otrzymanie [...]
[...] produkty zawierające tłuszcz. Potem - węglowodany. Masz satysfakcję, bo chudniesz. Po jakimś czasie dochodzisz do wniosku, że możesz jeść bezkarnie tylko sałatę, marchewkę, kiełki i jogurt. - Masz kłopoty żołądkowe, np. zgagę czy wzdęcia. Przestajesz więc jeść to, co długo leży w żołądku - rezygnujesz z wołowiny, wieprzowiny, fasoli, kapusty, [...]
[...] sałaty posiada małą aurę, na 0,5 cala, zielonego koloru, co stanowi średnią jakość żywej żywności. Ta sama sałata po ugotowaniu nie posiada aury, a więc i energii. Surowe kiełki słonecznika i młoda trawka pszenicy mają dużą aurę na 2 stopy o kolorach złotym, białym i fioletowym. Po ugotowaniu jednak nie posiadają aury. Surowe mięso ma brązową [...]